Τοξικότητα και «Καθημερινή»

FS - Δηλητηριο

Η “Καθημερινή” και άλλες μωρές παρθένες του τύπου, ανακάλυψαν το “δηλητήριο” στο δημόσιο λόγο με την ευκαιρία που τους έδωσε η δήλωση Βερναρδάκη, αλλά προσπέρασαν τις κραυγές γκεμπελισμού του Μητσοτάκη

Το κύριο άρθρο της “Καθημερινής” (13/7/22) με τίτλο “Δηλητήριο” αναφέρει: “ Ένα μέρος του πολιτικού προσωπικού … Εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την ίδια μισαλλόδοξη γλώσσα – που μετατρέπει την πολιτική διαφωνία σε εχθρότητα. Ευτυχώς, ο λόγος αυτός είναι πια περιθωριακός. Οι εκφραστές του αναγκάζονται να ανασκευάσουν. Πρέπει όμως να κάνουν το ίδιο και τα κόμματα, αποδοκιμάζοντας εμπράκτως τους δηλητηριώδεις φανατικούς. Και αποπέμποντας τους υπότροπους”.

Φυσικά η Καθημερινή δεν αναφέρεται στους “δηλητηριώδεις φανατικούς” της ΝΔ, αλλά ούτε έγραφε για “μισαλλόδοξη γλώσσα” όταν τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Δεξιάς, του Μητσοτάκη προεξάρχοντος, διαγωνίζονταν στο άθλημα της τοξικότητας στο δημόσιο λόγο. Κάθε άλλο. Πρόβαλε με πρωτοσέλιδα τον τοξικό λόγο του Σαμαρο-βενιζελισμού ως πολιτική ορθότητα!

Η Καθημερινή δεν έβλεπε “δηλητηριώδεις φανατικούς” όταν ο Άδωνις έλεγε: “Θα τους λιώσω, θα τους κυνηγήσω μέχρι να πεθάνω…. Θα τους γδάρω! Δεν θα μου γλιτώσει ούτε ένας από αυτούς, ο Τσίπρας πρώτος απ’ όλους, ο άθλιος και αχρείος!”

Της άρεσε ο λόγος του Σαμαρά: “Αυτοί που θέλουν να τρομοκρατήσουν τη δικαιοσύνη, θα λογοδοτήσουν. Την αστική δημοκρατία πάντως δεν θα την ανατρέψουν. Θα τους πάω ως το τέλος και θα τους καθίσω στο σκαμνί!”

Η “Καθημερινή” δεν είδε δηλητήριο στα λόγια του Μητσοτάκη: “… Η αθλιέστερη σκευωρία με το όνομα Novartis…αυτές είναι πρακτικές παρακράτους… Ψεύτες δημοσιογράφοι με ψεύτικα στοιχεία για να στήσουν ψεύτικες κατηγορίες. Αυτό δεν λέγεται δημοσιογραφία, αυτό λέγεται συμμορία, …ελευθερο-δολοφονία… υπόκοσμος”.

Ούτε ενοχλήθηκε, κάθε άλλο μάλιστα από τον λόγο ειδικού… βάρους του Βενιζέλου: “Ζήτημα παραγραφής της σκευωρίας, δηλαδή της έσχατης προδοσίας που έχει διαπραχθεί δεν τίθεται”. Ή ακόμα του “κόσμιου” Λοβέρδου, του Ζήκου της πολιτικής, που αναφωνούσε “Έλεος πια με τους αλήτες …Υπάρχει μια συμμορία με αρχισυμμορίτη…” που είχε σχεδιάσει, λέει, να του σπάσει τη μύτη!!!

Η “Καθημερινή” και άλλες μωρές παρθένες του τύπου, ανακάλυψαν το “δηλητήριο”, την τοξικότητα στο δημόσιο λόγο με την ευκαιρία που τους έδωσε η απαράδεκτη από κάθε άποψη και βλακώδης δήλωση Βερναρδάκη. Αλλά προσπέρασαν τις κραυγές γκεμπελισμού του Μητσοτάκη που θέλησε να συσχετίσει τη βομβιστική επίθεση στον Real fm με την οξεία κριτική που άσκησε ο σταθμός στην απρέπεια Βερναρδάκη.

Δε μας ενοχλεί η πολιτική της “Καθημερινής” και η επιλογή της ιδιοκτησίας να υπερασπίζεται το αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Μας ενοχλεί η υποκρισία, όταν καταπίνει την κάμηλο και διυλίζει τον κώνωπα. Και φυσικά δε μπαίνουμε σε λογικές συμψηφισμού γιατί όσο κι αν είναι ο εφιάλτης του Μητσοτάκη, η Αριστερά έχει ηθικό πλεονέκτημα…

Μαθηματικός

Μαθηματικός