Τι δείχνουν οι επιλογές προσώπων από τον Αλέξη Τσίπρα

Την Αχαΐα επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας ως βουλευτική του έδρα σε µια κίνηση συµβολισµού µετά την πρωτιά που πήρε το σχήµα ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συµµαχία στον συγκεκριµένο νοµό. Εκεί άλλωστε είχαν κατέβει ως υποψήφιοι τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Γιώργος Παπανδρέου. Λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του κόµµατος κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησαν τις αποφάσεις Τσίπρα σε σχέση µε τη λειτουργία του κόµµατος στη Βουλή. Από τις επιλογές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται σαφές ότι επιδιώκεται µια ισορροπία µεταξύ των επιµέρους τάσεων αλλά και µια σαφής διάθεση εκπροσώπησης της Προοδευτικής Συµµαχίας.

Έτσι ο πρώην πρωθυπουργός πρότεινε τη βουλευτή Άρτας Ολγα Γεροβασίλη στη θέση της γραµµατέως της Κοινοβουλευτικής Οµάδας, κάτι που συζήτησε µαζί της και τη ∆ευτέρα το βράδυ, αφού προηγουµένως είχε δεχτεί σχετικές εισηγήσεις από την πλειοψηφία των βουλευτών. Η κ. Γεροβασίλη, που είναι και µέλος της Πολιτικής Γραµµατείας του ΣΥΡΙΖΑ, προέρχεται από τους προεδρικούς.

Για τη θέση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε τους Ευκλείδη Τσακαλώτο («53»), ∆ηµήτρη Τζανακόπουλο (Αριστερό ∆ίκτυο) και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (Προοδευτική Συµµαχία). Επίσης, τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναλαµβάνει ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης.

Για τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής ο πρόεδρος του κόµµατος προτείνει τον πρώην υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής ∆ηµήτρη Βίτσα. Επιπλέον, για τη θέση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Οµάδας πρότεινε τον Θανάση Θεοχαρόπουλο -κάτι που σύµφωνα µε πληροφορίες είχε ζητήσει και ο ίδιος ο πρόεδρος της ∆ΗΜΑΡ-, µε αναπληρωτή τον Κώστα Βασιλάκη. Η Ράνια Σβίγκου, πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αναλαµβάνει υπεύθυνη για την ευρωπαϊκή πολιτική του κόµµατος.

‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >‘ >