Τιμώντας την Μαρία Κάλλας. Η συναυλία στο Ηρώδειο

Τιμώντας την Μαρία Κάλλας – Η συναυλία στο Ηρώδειο

Η καλλιτεχνική επιτυχία ήταν αποτέλεσμα του μοναδικού ωμού πάθους που κατάθεσε στη φωνητική τέχνη. Το όνομα Μαρία Κάλλας ταξιδεύει από γενιά σε γενιά ορίζοντας τα όρια του ανθρώπινου ταλέντου και της θέλησης.

Με μια μεγάλη συναυλία ο «Ελληνικός Σύλλογος Μαρία Κάλλας» (Maria Callas Greek Society) θα τιμήσει την αθάνατη ντίβα του λυρικού τραγουδιού για τα 100 χρόνια από τη γέννησή της.

Το Σάββατο 17 Ιουνίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού ο Roberto Alagna και η Alexandra Kurzak θα παρουσιάσουν αποσπάσματα από όπερες που καθιέρωσαν τη Μαρία Κάλλας ως την σημαντικότερη υψίφωνο στην ιστορία της παγκόσμιας όπερας, με τη σύμπραξη της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του Nayden Todorov.
Ο Roberto Alagna και η Alexandra Kurzak
Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και εντάσσεται στις δράσεις του Ελληνικού Συλλόγου Μαρία Κάλλας. Έχει ιδιαίτερη σημασία λόγω της επίσημης ένταξης του εορτασμού των 100 ετών από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας στον κατάλογο συνεορτασμού επετείων της UNESCO για το 2023.

Σκοπός της συναυλίας η αποπεράτωση του Μουσείου Μαρία Κάλλας, που ανοίγει τις πύλες του το καλοκαίρι του 2023 σε ένα εμβληματικό νεοκλασικό κτήριο που ανήκει στον Δήμο Αθηναίων και βρίσκεται επί της οδού Μητροπόλεως 44, στην «καρδιά» της Αθήνας. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για τον σκοπό αυτό….