Τη στοχοποίησή τους από μερίδα του Τύπου επειδή αντιδρούν στην Αστυνομία Πανεπιστημίου καταγγέλλουν οι καθηγητές του Παντείου! – Ο Δένδιας κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακή την κωλοτούμπα ΝΔ, Μητσοτάκη

Το διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ του Παντείου με ανακοίνωση του με πολύ έντονο ύφος αναφέρεται σε δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου που ακολούθησαν την ανακοίνωση της Συγκλήτου του ιδρύματος με την ομόφωνη απόφαση της κατά των κυβερνητικών σχεδίων για την επιβολή πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Όπως καταγγέλλει το διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ του Παντείου, με τα δημοσιεύματα αυτά στοχοποιούνται «προσωπικά, πολιτικά και επαγγελματικά, με χαρακτηριστική ιδιαίτερη χυδαιότητα, συνάδελφοι όπως η καθηγήτρια Σοφία Βιδάλη του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας από τους οποίους ζητούνται, ούτε λίγο ούτε πολύ, «πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων» για τη συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις κατά των κυβερνητικών σχεδιασμών».

Οι καθηγητές του Παντείου κατονομάζουν, μεταξύ άλλων, τα in.gr, Athens Voice, Τα Νέα, protagon και Καθημερινή στα οποία αποδίδουν ότι «εξυπηρετούν φανερά τα κυβερνητικά σχέδια προετοιμάζοντας την κοινή γνώμη» για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία όπως σημειώνουν.

Μάλιστα κάνουν λόγο για «υποβολιμαία  δημοσιεύματα που είναι ανάξια συγκεκριμένης απάντησης καθώς βρίθουν ψευδολογιών, χυδαίων επιθέσεων και εμπάθειας εναντίων των ελληνικών Πανεπιστημίων, των Διοικήσεων και των πανεπιστημιακών δασκάλων».

Υπενθυμίζεται ότι στην ίδρυση της Πανεπιστημιακής αστυνομίας, δεν αντιδρά μόνο το Πάντειο, αλλά πολλές άλλες σύγκλητοι πανεπιστημίων καθώς και οι Σύλλογοι καθηγητών ΔΕΠ, αλλά και φοιτητές.

Ολόκληρη η η ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ του Παντείου 

Η ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του Παντείου Πανεπιστημίου κατά των κυβερνητικών σχεδίων για την επιβολή πανεπιστημιακής αστυνομίας βρέθηκε τον τελευταίο καιρό στο στόχαστρο συντονισμένων λιβελογραφημάτων σε διάφορα ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά.

Κορυφαίες χαρακτηριστικές περιπτώσεις, αποτελούν δημοσιεύματα στα in.gr, Athens Voice, Τα Νέα, protagon και Καθημερινή ανάμεσα σε διάφορα άλλα. Τα υποβολιμαία αυτά δημοσιεύματα είναι ανάξια συγκεκριμένης απάντησης καθώς βρίθουν ψευδολογιών, χυδαίων επιθέσεων και εμπάθειας εναντίων των ελληνικών Πανεπιστημίων, των Διοικήσεων και των πανεπιστημιακών δασκάλων.

Η απόφαση της Συγκλήτου εκφράζει την άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας της ακαδημαϊκής κοινότητας του Παντείου, η οποία άλλωστε έχει εκφραστεί με ψηφίσματα και αποφάσεις θεσμικών (τμήματα, κοσμητείες) και συνδικαλιστικών (σύλλογοι) οργάνων του. Ωστόσο από τα δημοσιεύματα αυτά, που εξυπηρετούν φανερά τα κυβερνητικά σχέδια προετοιμάζοντας την κοινή γνώμη, διαφαίνεται ότι απέναντι στα τεκμηριωμένα επιχειρήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας της ακαδημαϊκής κοινότητας του Παντείου το μόνο που έχουν να αντιπαραθέσουν κάποιοι είναι ψευδολογίες, εμπάθεια και συκοφαντίες για όλα τα ελληνικά ΑΕΙ, με ιδιαίτερη στόχευση στο Πάντειο που υπηρετεί τις «ενοχλητικές» κοινωνικές επιστήμες, ως τάχα άντρα γενικευμένης ανομίας και παραβατικότητας που χρήζουν σκληρής πειθάρχησης και αστυνόμευσης.

Η καθημερινή μας ενασχόληση με τη διδασκαλία και την έρευνα και το υψηλό επίπεδο σπουδών είναι η απάντησή μας. Συνάμα όμως στοχοποιούνται προσωπικά, πολιτικά και επαγγελματικά, με χαρακτηριστική ιδιαίτερη χυδαιότητα, συνάδελφοι όπως η Καθηγήτρια Σοφία Βιδάλη του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας από τους οποίους ζητούνται, ούτε λίγο ούτε πολύ, «πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων» για τη συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις κατά των κυβερνητικών σχεδιασμών.

Ο Σύλλογος μελών ΔΕΠ του Παντείου Πανεπιστημίου δηλώνει ότι βρίσκεται απέναντι σε όλους όσους απεργάζονται την συκοφάντηση και την διάλυση του δημόσιου πανεπιστημίου και την μετατροπή των πανεπιστημίων σε αστυνομοκρατούμενους χώρους, προσδεμένους στις λογικές της αγοράς.

Είναι η ίδια κατεύθυνση προς την οποία κινείται και η συντριπτική πλειοψηφία του πανεπιστημιακού κόσμου– η κατεύθυνση της αδιαπραγμάτευτης προάσπισης των ακαδημαϊκών ελευθεριών, του ελεύθερου διάλογου και διακίνησης των ιδεών (ακόμη και των «ενοχλητικών» προς τις εξουσίες) και της ελεύθερης δυνατότητας πρόσβασης όλων των πολιτών σε μια δημόσια και δωρεάν τριτοβάθμια παιδεία.

 

Ο Νίκος Δένδιας κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακή την κωλοτούμπα ΝΔ και Μητσοτάκη: “Αυτό που είναι ξεκάθαρο στη Συμφωνία των Πρεσπών (Τσίπρα-Κοτζιά) είναι η σαφήνεια για το τί έχει συμβεί στην αρχαιότητα”

Ούτε βαλτός να ήταν! Ο Υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας με μια “ιστορική” με βάση τη στάση που ειχε κρατήσει η ΝΔ όλη την προηγούμενη περίοδο απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τη Συμφωνία των Πρεσπών, αποκαθιστά έστω και εκ των υστερων την αλήθεια και δίνει στεγνά τον καιροσκοπισμό, την υποκρισία και την εκμεταλλευση της ευαισθησίας των πολιτών από το κόμμα του και τον σημερινό Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με αφορμή τη συναντηση του με τον ΥΠΕΞ της Β. Μσκεδονίας Οσμάνι και τις συμφωνίες ( 3 στον αριθμό) που υπογραφηκαν με τη γειτονική χώρα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο Νίκος Δένδιας για πρώτη φορά,μιλά για την προσφορα της συμφωνίας των Πρεσπών να ξεκαθαρίσει με σαφήνεια ότι η Μακεδονία είναι ελληνική από την αρχαιότητα. : “Αυτό που είναι ξεκάθαρο στη Συμφωνία των Πρεσπών είναι η σαφήνεια για το τί έχει συμβεί στην αρχαιότητα. Οι συμπατριώτες σας – και το έχετε αποδεχθεί – δεν ήταν στην εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δεν ήταν παρόντες στο Γρανικό ποταμό, στην Ισσό, στα Γαυγάμηλα.” έγραψε συγκεκριμένα στο twitter! Το μόνο που δεν ζήτησε είναι συγνώμη γιατί δεν την ψήφισε…

“Δεν μπορούμε επιτρέψουμε τη δημιουργία ενός κενού σταθερότητας στην περιοχή” των Δυτικών Βαλκανίων, δήλωσε ο Ν. Δένδιας μετά τη συνάντησή του με τον ΥΠΕΞ της Β. Μακεδονίας προειδοποιώντας ότι “το κενό θα μπορούσε εύκολα να καλυφθεί από άλλες μη ευρωπαϊκές δυνάμεις που είναι υπέρ του αναθεωρητισμού”

Συγκεκριμένα, ο κ. Δένδιας -όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ- ανέφερε χρειάζεται προσπάθεια όσον αφορά στην υλοποίηση και τη συνεπή χρήση του ονόματος και των ορολογιών από όλα τα δημόσια όργανα και τους ιδιωτικούς φορείς, συμπεριλαμβανομένων και των ιστοσελίδων. Χρειάζεται ακόμη προσπάθεια για την εξάλειψη, την εκρίζωση του προβλήματος της αρχαιοποίησης, την αφαίρεση του ήλιου της Βεργίνας από όλους τους δημόσιους χώρους και τις δημόσιες χρήσεις.

«Αυτό που είναι ξεκάθαρο στη Συμφωνία των Πρεσπών είναι η σαφήνεια για το τι έχει συμβεί στην αρχαιότητα», επεσήμανε και πρόσθεσε ότι είναι ξεκάθαρο και έχει γίνει δεκτό από τη Βόρεια Μακεδονία ότι δεν ήταν στην εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δεν ήταν παρόντες στα Γαυγάμηλα και σε άλλες ιστορικές στιγμές.

«Μεταξύ φίλων πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και ανοιχτοί», ανέφερε. «Η Ελλάδα μπορεί να γίνει ο καλύτερος σύμμαχος της Βόρειας Μακεδονίας, μπορεί να είναι ο καλύτερος φίλος της. Η Ελλάδα είναι μια χώρα με σημαντικά συμφέροντα στη σταθερότητα στην περιοχή και μας ενδιαφέρει πάρα πολύ η δική σας ευημερία».

Όπως υπενθύμισε, οι δύο χώρες έχουν κοινά σύνορα, ενώ η Ελλάδα έχει καλωσορίσει τη Βόρεια Μακεδονία σαν σύμμαχο στο ΝΑΤΟ και πραγματοποιεί αποστολές για την αστυνόμευση του εναερίου χώρου της.

Ομαλή συνέχιση των συζητήσεων αποχή από προκλήσεις
Ευχαρίστησε μάλιστα τη γειτονική χώρα «για την ευθυγράμμιση της χώρας σας στην κοινή θέση της ΕΕ σε σχέση με την Τουρκία». «Έχει σημειωθεί και εκτιμάται ιδιαιτέρως το γεγονός αυτό από την Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την περιφερειακή ανάπτυξη, υπογράμμισε τη σημασία της συμφωνίας με την Αλβανία για παραπομπή της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, πάντα στα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου και ειδικότερα του Διεθνούς Δικαίου της θάλασσας.

Αναφερόμενος δε στην έναρξη των διερευνητικών συζητήσεων με την Τουρκία για το θέμα της ΑΟΖ σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, σημείωσε ότι αυτό πρέπει να γίνει βάσει των ίδιων αρχών.

«Υπογραμμίζω τη σημασία να υπάρξει μια ομαλή συνέχιση των συζητήσεων και η ανάγκη να απέχει από προκλητικές ενέργειες η Τουρκία».

Υποστήριξη για εμβόλια και πανδημία
Ο υπουργός Εξωτερικών έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις σημαντικές δυνατότητες στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών και τόνισε ότι αυτό πήγε σήμερα ένα βήμα παραπέρα με τις υπογραφές των τριών μνημονίων κατανόησης στον τομέα της Διπλωματικής Εκπαίδευσης, στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, καθώς και τις επενδύσεις μεταξύ του Enterprise Greece και του αντίστοιχου φορέα της Βόρειας Μακεδονίας Invest North Macedonia.

«Πρέπει να ενθαρρύνουμε περισσότερο το εμπόριο και τις επενδύσεις. Αυτές με τις σειρά τους έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και ευημερία και στις δύο χώρες, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή».

Επεσήμανε ακόμη ότι η Ελλάδα έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια στα πλαίσια της ΕΕ να παρέχει υποστήριξη στην προμήθεια των εμβολίων κατά του κοροναϊού στη Βόρεια Μακεδονία και δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια αυτή, ενώ και ο πρωθυπουργός είναι πολύ δραστήριος στον τομέα αυτό.

Σημείωσε τέλος ότι όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα διοργανωθεί στην Ελλάδα το Δεύτερο Συμβούλιο Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου, κάτι το οποίο «θα είναι προς όφελος των λαών μας, των χωρών μας, της ευρύτερης περιοχής, αλλά και της Ευρώπης εν γένει».