Την Κυριακή 15 Mάη: Πού και πώς ψηφίζουμε για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής — Το τσίρκο

Στις 15 Μάη «στέλνουμε πίσω τον λογαριασμό» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ψηφίζοντας μαζικά στις εκλογές για πρόεδρο και μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία – Οι οδηγίες από το syriza.gr

Στις 15/5 ψηφίζουμε όλοι – τους στέλνουμε πίσω τον λογαριασμό:

Δικαίωμα ψήφου έχουν ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ από την ηλικία των 15 ετών και άνω.
Μπορείτε να εγγραφείτε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου, στα εκλογικά τμήματα.

-Όσοι εγγραφείτε την ημέρα της ψηφοφορίας ή είστε ήδη μέλη αλλά έχετε εγγραφεί μετά τις 21/3/2022, μπορείτε να ψηφίσετε σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Όσοι είστε ήδη μέλη και έχετε εγγραφεί ως τις 21/3/2022 και βρεθείτε εκτός της περιφέρειας στην οποία ανήκετε, μπορείτε να ψηφίσετε σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ αλλά ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ.

*Για τη διευκόλυνσή σας, αν δεν είστε ήδη μέλη ή έχετε εγγραφεί μετά τις 21/3/2022, μπορείτε να συμπληρώσετε από τώρα και να έχετε μαζί σας τη φόρμα εγγραφής μέλους, την οποία βρίσκετε εδώ: *( link)

2. Πώς ψηφίζω για την Κεντρική Επιτροπή;

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που έχουν εγγραφεί μέχρι τις 21 Μαρτίου 2022.Ψηφίζετε σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ στην οποία ανήκετε.

Δείτε εδώ πόσους σταυρούς μπορείτε να βάλετε ανά περιφέρεια (link)Εάν τυχόν τα μέλη αυτά βρεθούν εκτός της περιφέρειας στην οποία ανήκουν τότε θα έχουν δικαίωμα ψηφου ΜΟΝΟ για την εκλογή προέδρου.

3. Πότε ψηφίζω;

Την Κυριακή 15 Μαΐου 2022, από τις 8.00 π.μ. μέχρι και τις 8.00 μ.μ.

4. Πού ψηφίζω;

Σε κάθε περιφέρεια έχουν οριστεί εκλογικά κέντρα.

Εγκύκλιος για τις εκλογές της 15ης ΜαΐουΑστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση.

*Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 3 ευρώ.

Ανατολική Μακεδονία

Κεντρική Μακεδονία

Ήπειρος

Θεσσαλία

Ιόνια Νησιά

Στερεά Ελλάδα – Εύβοια

Δυτική Ελλάδα

Αττική

Πελοπόννησος

Κρήτη

Νότιο Αιγαίο (Κυκλάδες – Δωδεκάνησα)

Βόρειο Αιγαίο

Την κεντρική ευθύνη της εκλογικής διαδικασίας για την εκλογή του Προέδρου και των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ έχει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) με πρόεδρο τον Ηλία Νικολακόπουλο, όπως ορίστηκε με απόφαση του 3ου Συνεδρίου.

 

Το τσίρκο

Είναι σοβαρότατο πολιτικό θέμα το ότι η Ν.Δ. πήρε έναν γραφικό που κάνει επίδειξη πολιτικής ανοησίας με τα εθνικά θέματα και του ανέθεσε το γραφείο Τύπου

Mε το φυσικότερο ύφος του κόσμου ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε σε τηλεοπτικό πάνελ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εξυπηρετεί τα τουρκικά συμφέροντα. Αυτονόητα ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ζήτησε την αποπομπή του. Αλλά η δουλίτσα έγινε.  Όλοι κατέγραψαν ότι ο Ρωμανός δεν μασάει τα λόγια του όταν πρόκειται για ηλιθιότητες κατά του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., άρα είναι σκληρό καρύδι, άρα κατάλληλος για βουλευτής.

Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν περιμένει πιστοποιητικά πατριωτισμού από παρατράγουδα της πολιτικής. Ούτε είναι πολιτικό θέμα το τι λέει ο κάθε Ρωμανός στο Blue Sky. Πολιτικό θέμα ήταν όταν αμφισβητούσε τον πατριωτισμό της Αριστεράς ο Ευάγγελος Αφέρωφ.

Τώρα είναι μπογδανισμός, και είναι για λύπηση. Σαν την άλλη κυρία, που έχει φάει το κράξιμο της αρκούδας για κάτι ποστ με αποτριχώσεις και τώρα γράφει στο τουίτερ ότι ο Μπελογιάννης ήταν προδότης για να εκλεγεί βουλευτής.  Ή την πρώην γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής που, ό,τι και να γράψει, ο κόσμος σκέφτεται απευθείας αναθέσεις απορρυπαντικών.

Είναι όμως σοβαρότατο πολιτικό θέμα το ότι η Ν.Δ. πήρε έναν γραφικό που κάνει επίδειξη πολιτικής ανοησίας με τα εθνικά θέματα και του ανέθεσε το γραφείο Τύπου.  Έναν καλύτερο δεν είχαν να βάλουν. Ούτε τους χρειάζεται.

Δουλεύουν με σοσιαλμιντιακό πρωτογονισμό: ο Οικονόμου φωνάζει ότι ο τζάμπας πέθανε, ο Ρωμανός κάνει ρελάνς λέγοντας προδότες την αντιπολίτευση. Και η παράταξη συσπειρώνεται.

Είναι αυτοί που έχουν αναλάβει να ισχυροποιήσουν διεθνώς τη χώρα. Το τσίρκο.