Τηλεοπτικές άδειες: Σε απολογία κλήθηκαν Ν. Παππάς, Χ. Καλογρίτσας — Νοvartis: Σε απολογία την Τετάρτη οι εκδότες Γ. Φιλιππάκης και Κ. Βαξεβάνης — Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Ξεκινά η εκπαίδευση των 400 ειδικών φρουρών

Ιδού το ν/σ για τα κανάλια και τις τηλεοπτικές άδειες | Πολιτική Ειδήσεις

Σε απολογία έχουν κληθεί από την ανακρίτρια Ευδοξία Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη τόσο ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς για τον οποίο η Βουλή είχε ασκήσει ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος, όσο και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας για το πλημμεληματικού χαρακτήρα αδίκημα της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας θα προσέλθει να απολογηθεί στις 31 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου 2022 και θα ακολουθήσει ο Νίκος Παππάς.

 

Νοvartis: Σε απολογία την Τετάρτη οι εκδότες Γιάννης Φιλιππάκης και Κώστας ΒαξεβάνηςΈδρα Novartis στη Βασιλεία, Ελβετία Εκδοτική Εικόνες - εικόνα από  pharmaceuticals, bipeds: 29647271

Κλήση σε απολογία την ερχόμενη Τετάρτη 19 Ιανουαρίου έλαβε ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης από την ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου.

Η κλήση του ενώπιον της ανακρίτριας σχετίζεται με την έρευνα για τις καταγγελλόμενες παρεμβάσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Νοβάρτις, στην οποία έχει συσχετιστεί και η μήνυση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Κλήση σε απολογία για την ίδια ημέρα έχει λάβει από την ανακρίτρια και ο εκδότης-δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.

Και οι δύο αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να λάβουν γνώση των στοιχείων της δικογραφίας, που αριθμεί χιλιάδες σελίδες και να προετοιμάσουν την απολογία τους προκειμένου να αντικρούσουν τις αξιόποινες πράξεις που τους αποδίδονται.

 

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Ξεκινά η εκπαίδευση των 400 ειδικών φρουρών
Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των νέων Ειδικών Φρουρών  - Ελλάδα - Athens magazine

Στην εκπαίδευση των ειδικών φρουρών που θα στελεχώσουν τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων αναφέρεται, με ανάρτησή του στο Twitter, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Ξεκινά σήμερα η εκπαίδευση των 400 Ειδικών Φρουρών που θα στελεχώσουν τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. Σε τέσσερις μήνες θα είναι έτοιμοι να αναλάβουν καθήκοντα. Με σχέδιο η κυβέρνηση απαντά στο αίτημα της κοινωνίας για ανοιχτά & ασφαλή Πανεπιστήμια», επισημαίνει στην ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μεταβαίνει σήμερα στην Κομοτηνή, προκειμένου να παραστεί στην έναρξη της εκπαίδευσης των 400 ειδικών φρουρών. «Δεν είναι δυνατόν να στείλουμε Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων χωρίς να έχει προηγηθεί η κατάλληλη εκπαίδευση», ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο κ. Θεοδωρικάκος και τόνισε: «Αυτά τα παιδιά είναι στο σύνολό τους πτυχιούχοι πανεπιστημίων και θα αναλάβουν τον τομέα ασφάλειας. Είναι η γενιά ανθρώπων που έχουν ζήσει την ταλαιπωρία στο πανεπιστήμιο από μπαχαλάκηδες».

Οι 400 προσληφθέντες είναι 303 άνδρες και 97 γυναίκες. Η εκπαίδευση τους θα διαρκέσει τέσσερις μήνες και περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση.

Το πρόγραμμα καταρτίσθηκε από το Τμήμα Σπουδών και Δημοσίων Σχέσεων της Σχολής Αστυφυλάκων, σε συνδυασμό με τις κατευθυντήριες γραμμές της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ. Στη θεωρητική εκπαίδευση περιλαμβάνονται εκτός από τη διδακτέα ύλη κάθε μαθήματος, η ανάπτυξη και η ανάλυση πραγματικών σεναρίων και εικονικών περιστατικών. Σε πρακτικό επίπεδο θα πραγματοποιούνται επισκέψεις εκπαιδευτικών ομάδων της ΕΛ.ΑΣ,, με κατάλληλο εξοπλισμό και εκπαιδευτικό υλικό, για να συμβάλει στην επιχειρησιακή τους ικανότητα.