Τηλεδιάσκεψη Αναστασιάδη με Μέρκελ. Στη Λευκωσία αύριο ο Μπορέλ – Νεαρός με τσεκούρι τραυμάτισε 8 άτομα στη Σουηδία

Τηλεδιάσκεψη  Αναστασιάδη με Μέρκελ - Στη Λευκωσία αύριο ο Μπορέλ

Σε τηλεδιάσκεψη με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ πρόκειται να συμμετάσχει σήμερα στις 18:30 το απόγευμα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιείται ένα 24ωρο πριν από την άφιξη του ύπατου εκπροσώπου της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, στην Κύπρο. Οι συζητήσεις του Προέδρου Αναστασιάδη, τόσο με την κ. Μέρκελ, όσο και με τον κ. Μπορέλ, αναμένεται να επικεντρωθούν στο θέμα της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 25 και 26 Μαρτίου κατά την οποία, ανάμεσα σε άλλα, θα εξεταστούν τα ευρωτουρκικά, καθώς και η συμβολή της ΕΕ στην επίλυση του Κυπριακού.

Την Κυριακή 7 Μαρτίου καταφθάνει εκ νέου στην Κύπρο η ειδική δπεσταλμένη του ΟΗΕ Τζειν Χολ Λουτ, για συναντήσεις τόσο με τον Ν. Αναστασιάδη, όσο και με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ, ενόψει της Άτυπης Διάσκεψης για το Κυπριακό 27-29 Απριλίου στην Γενεύη.

Η συνάντηση της κ. Λουτ με τον Ν. Αναστασιάδη έχει οριστεί για το πρωί της Δευτέρας 8 Mαρτίου.

Νεαρός με τσεκούρι τραυμάτισε 8 άτομα στη Σουηδία

Τον τρόμο σκόρπισε, το βράδυ της Τετάρτης, ένας άνδρας που ήταν οπλισμένος με τσεκούρι, στη μικρή πόλη Vetlanda της νότιας Σουηδίας. Ο δράστης τραυμάτισε 8 άλλα άτομα, πριν πυροβοληθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις και συλληφθεί από τις αρχές.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Στέφαν Λεβέν, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο δράστης να είχε τρομοκρατικό κίνητρο. «Λαμβάνοντας υπόψη ό,τι έχει προκύψει μέχρι στιγμής από την αστυνομική έρευνα, οι εισαγγελείς έχουν ξεκινήσει μια προκαταρκτική έρευνα για εγκλήματα τρομοκρατίας», είπε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης είναι περίπου 20 ετών και έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο, χωρίς να έχει γίνει γνωστή η κατάσταση της υγείας τους. Οι αρχές μέχρι στιγμής δεν έχουν αποκαλύψει την ταυτότητά του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*