Τηγανητά μήλα με κανέλα

Τηγανητά μήλα με κανέλα

Εναλλακτική και άκρως φθινοπωρινή πρόταση για επιδόρπιο

Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο, σε κύβους
  • 6 μέτρια ξεφλουδισμένα κόκκινα μήλα, κομμένα σε φέτες
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη, χωρισμένη
  • 3/4 κ. γλ. κανέλα
  • Παγωτό βανίλια, προαιρετικά

Εκτέλεση

Βήμα 1
Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι.
Βήμα 2
Προσθέστε τα μήλα και 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 3
Σκεπάστε και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα, ανακατεύοντας συχνά.
Βήμα 4
Προσθέστε την κανέλα και την υπόλοιπη ζάχαρη.
Βήμα 5
Ανακατέψτε και μαγειρέψτε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5- 10 λεπτά ακόμη.
Βήμα 6
Εάν θέλετε σερβίρετε με παγωτό βανίλια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*