Σε περισσότερα από 50.000 ημερησίως υπολογίζονται τα πραγματικά κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, όπως εκτίμησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης μιλώντας..
Σε περισσότερα από 50.000 ημερησίως υπολογίζονται τα πραγματικά κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, όπως εκτίμησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα».
«Στην πραγματικότητα υπάρχουν πολύ περισσότερα κρούσματα από αυτά που δηλώνονται» τόνισε ο καθηγητής. «Νομίζω είναι πάνω από 50.000 ημερησίως», πρόσθεσε.
Όσο για την κορύφωση στον αριθμών τον λοιμώξεων, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτή να έρθει ακόμα και την επόμενη εβδομάδα. «Είμαστε πολύ κοντά στην κορύφωση, όπου κατά μέσο όρο μπορεί να δούμε 30.000 κρούσματα ημερησίως». Εξήγησε δε ότι η κορύφωση θα είναι παρατεταμένη και θα διαρκέσει όλο τον Ιούλιο.
Για τη χορήγηση 4η δόσης επανέλαβε ότι είναι ισχυρή η σύσταση για τους άνω των 60, ενώ για άτομα ηλικίας 50 έως 60 ετών ανέφερε ότι θα πρέπει να συζητήσουν το θέμα με τον γιατρό τους γιατί εξαρτάται από την κατάσταση της υγείας τους.
Ερωτηθείς για ενδεχόμενη επαναφορά του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας, εξέφρασε την αντίθεσή του απαντώντας το εξής: «Δεν χρειάζεται επιβολή στη χρήση της μάσκας. Όποιος δε νιώθει ασφαλής ας φορέσει τη μάσκα του. Να σκεφτούν όλοι την ατομική ευθύνη η οποία σε ένα βαθμό είναι και συλλογική ώστε να προστατέψουν τους συγγενείς τους».
Κυβέρνηση: Ανοίγει τον δρόμο για την εκμετάλλευση των Πανεπιστημιακών Δασών από επιχειρηματικούς ομίλους
Την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τα Ταμεία Διοίκησης και Διαχείρισης Αγροκτήματος Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Ταμείο Διοίκησης και Διαχείρισης Πανεπιστημιακών..
Την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τα Ταμεία Διοίκησης και Διαχείρισης Αγροκτήματος Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Ταμείο Διοίκησης και Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Δασών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καταγγέλλει η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Δασολόγων – Συνεργαζόμενοι.
Η παράταξη σημειώνει πως με αυτή την απόφαση, «η κυβέρνηση ανατρέπει τον εκπαιδευτικό και ερευνητικό ρόλο του Ταμείου Διοικήσεως και Διαχειρίσεως Πανεπιστημιακών Δασών και στοχεύει στη μετατροπή των Πανεπιστημιακών Δασών της χώρας, σε κέντρα κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων του τουριστικού, εμπορικού και κατασκευαστικού τομέα. Ταυτόχρονα αναδεικνύεται και η πολιτική υποκρισία της για τη δήθεν προστασία του περιβάλλοντος.
Συγκεκριμένα το Υπ. Παιδείας με το άρθρο 296 του ΝΣΧ “Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία”, (το οποίο δεν υπήρχε στη διαβούλευση), το Ταμείο Διοίκησης και Διαχείρισης Αγροκτήματος Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, το οποίο ιδρύθηκε με τον α.ν. της 25ης.1.1936 (Α΄ 52) και το β.δ. της 6ης.6.1936 (Α΄275) και το Ταμείο Διοίκησης και Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Δασών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΤΔΔΠΔ) με έδρα τη Θεσσαλονίκη, το οποίο ιδρύθηκε με τον ν. 1881/1951 (Α΄ 210), καταργούνται την 31η.12.2022 ως αυτοτελή νομικά πρόσωπα και συγχωνεύονται – απορροφώνται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.).
Με το άρθρο 260, τα παραπάνω Ταμεία περνάνε στην “Εταιρεία Αξιοποίησης Πανεπιστημιακής Περιουσίας”, οι σκοποί της οποίας είναι εμφανείς και σίγουρα όχι εκπαιδευτικοί. Ανοίγουν διάπλατα οι δρόμοι για την εκμετάλλευση των Πανεπιστημιακών μας Δασών από επιχειρηματικούς ομίλους.
Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που εντάσσεται στη στρατηγική της ΕΕ, της Μπολόνια, της Λισσαβόνας, που υλοποιούν και εξειδικεύουν τόσο η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ όσο και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ.
Το Ταμείο Διοικήσεως και Διαχειρίσεως Πανεπιστημιακών Δασών, ασκεί με την πολύχρονη λειτουργία και δράση του εκπαιδευτικό και ερευνητικό ρόλο, λειτουργώντας ως πιλότος για τις δασικές υπηρεσίες, ενώ παράλληλα ασκεί κοινωνικό ρόλο με τις τοπικές κοινωνίες. Είναι ξεκάθαρη η στόχευση της κυβέρνησης της ΝΔ για ολική εμπορευματοποίηση των Δασών και του Περιβάλλοντος και δε διστάζει να την εφαρμόσει ακόμη και στα Πανεπιστημιακά Δάση».
Η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Δασολόγων – Συνεργαζόμενοι, απαιτεί:
- την απόσυρση του άρθρου 285 του ΝΣΧ που προβλέπει την κατάργηση του Ταμείου Διοίκησης και Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Δασών (ΤΔΔΠΔ) και του Ταμείου Διοίκησης και Διαχείρισης Αγροκτήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
- την ενίσχυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας – όχι στην παιδεία ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ της επιχειρηματικότητας και της αγοράς.