Τετ α τετ του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάπα Φραγκίσκο — Τσίπρας για Γρηγορόπουλο: Οι μέρες του Αλέξη και της βίαιης ενηλικίωσης μιας γενιάς που δοκιμάζεται

Μίλησαν για προσφυγικό, πανδημία και Πρέσπες.

Με τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην πρεσβεία του Βατικανού.

«Ευχαρίστησα σήμερα τον Πάπα Φραγκίσκο για τη σκληρή ειλικρίνεια του λόγου του και για την αταλάντευτη υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της κοινωνικής δικαιοσύνης» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει πως του δόθηκε η ευκαιρία συζητήσει μαζί του για την υποκρισία των κυβερνήσεων της ΕΕ απέναντι στο ανθρώπινο δράμα προσφύγων και μεταναστών, αλλά και για «τη διεύρυνση των ανισοτήτων, της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού σε ολόκληρο τον πλανήτη, για την απληστία του ανεπτυγμένου κόσμου απέναντι στον τρίτο κόσμο, με την άρνηση άρσης της πατέντας των εμβολίων που θα έδινε δυνατότητα μαζικού εμβολιασμού σε εκατοντάδες εκατομμύρια πολιτών».

Τέλος, τον ευχαρίστησε για την αναφορά του στη Συνθήκη των Πρεσπών.

«Αν μπορέσαμε να βάλουμε ένα λιθαράκι για την ειρηνική συνύπαρξη και για την πάλη ενάντια στον εθνικισμό που διχάζει τους λαούς και προκαλεί πολέμους και συγκρούσεις, πορευτήκαμε στη σωστή πλευρά της ιστορίας» γράφει στο τέλος της ανάρτησής του ο Αλ. Τσίπρας.

 

Τσίπρας για Γρηγορόπουλο: Οι μέρες του Αλέξη και της βίαιης ενηλικίωσης μιας γενιάς που δοκιμάζεταιΤσίπρας για Γρηγορόπουλο: Οι μέρες του Αλέξη και της βίαιης ενηλικίωσης μιας γενιάς που δοκιμάζεταιΑνάρτηση του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. “13 χρόνια μετά, αυτή η γενιά δοκιμάζεται από πολιτικές Μεσαίωνα σε εργασία και γνώση”.

Αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα που δε θα κλέβει τα όνειρα και το χαμόγελό της γενιιάς που δοκιμάζεται από πολιτικές Μεσαίωνα, αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στα social media με αφορμή τη συμπλήρωση 13 χρόνων απο την ημέρα της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, “Δεκέμβριος 2008, οι μέρες του Αλέξη και της βίαιης ενηλικίωσης μιας γενιάς. 13 χρόνια μετά, αυτή η γενιά, η πιο μορφωμένη και σκληρά εργαζόμενη, δοκιμάζεται από πολιτικές Μεσαίωνα στην εργασία & τη γνώση. Αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα που δε θα κλέβει τα όνειρα και το χαμόγελό της”.