Τελεσίγραφο Κύρτσου στον Ζούλα για τον αποκλεισμό του από την ΕΡΤ — ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης καταφεύγει στο λουκέτο, λίγο πριν φύγει για τριήμερο

Το σεξιστικό σχόλιο του Γιώργου Κύρτσου για Σταμάτη-Κoυράκου και το... ηθικό δίδαγμα!

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος επιμένει στην καταγγελία του αποκλεισμού του από την ΕΡΤ παρόλο που δεν παίρνει απάντηση ούτε από το Μέγαρο Μαξίμου ούτε από την Αγία Παρασκευή. Εστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΕΡΤ Κωνσταντίνο Ζούλα, θα περιμένει “λίγο ακόμη” τις εξηγήσεις του και στη συνέχεια θα θέσει το θέμα στο ευρωκοινοβούλιο.Τελεσίγραφο Κύρτσου στον Ζούλα για τον αποκλεισμό του από την ΕΡΤ

Είναι είδηση όταν ένα στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος καταγγέλλει δημόσια αποκλεισμό του από τη δημόσια τηλεόραση λόγω της κριτικής που έχει ασκήσει σε κυβερνητικές πολιτικές και παρόλα αυτά δεν κουνιέται φύλλο. Η “γραμμή” είναι, όπως όλα δείχνουν, να εξαφανιστεί το θέμα για να ξεχαστεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Ομως η δηλωμένη πρόθεση του ευρωβουλευτή να συνεχίσει την προσπάθειά του για να σπάσει την απαγόρευση της ΕΡΤ περιπλέκει τα πράγματα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου είναι έξαλλοι με τον Γ. Κύρτσο και υπάρχουν εισηγήσεις για την αποπομπή του από την ομάδα των ευρωβουλευτών της ΝΔ. Ωστόσο εάν αυτό συμβεί, θα πέσουν τα φώτα στις θέσεις που εκφράζει ο Γ. Κύρτσος και αυτό δεν συμφέρει κανέναν στην κυβέρνηση.

Η λύση που προκρίνεται μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να του δοθεί κάποια απάντηση από τη διοίκηση της ΕΡΤ σε εξαιρετικά χαμηλούς τόνους αλλά και ως προς αυτό δεν συμφωνούν όλοι στο επιτελείο του πρωθυπουργού.  Γενικά, υπάρχει ανακάτεμα, αμηχανία και εκνευρισμός.

Και πώς θα μπορούσε να είναι αλλιώς τα πράγματα, όταν είναι ορατός ο κίνδυνος να φτάσουν τα νέα στις Βρυξέλλες. Να ενημερωθεί δηλαδή το Ευρωοαϊκό Λαϊκό Κόμμα ότι ένας ευρωβουλευτής του αποκλείεται από τη δημόσια τηλεόραση επειδή άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας.

Οι τελευταίες αναρτήσεις του Γ. Κύρτσου για την ΕΡΤ:

«Η επιστολή στον Ζούλα,η διαμαρτυρία μου στο διαδίκτυο,το πνεύμα των Χριστουγέννων, δεν οδήγησαν στην άρση αποκλεισμού μου από δημόσια TV. “Εγκλημά” μου η κριτική που έκανα για λάθη, παραλείψεις στο θέμα πανδημίας. Θα περιμένω λίγο ακόμα. Μετά θα ευρώ-αντιδράσω σαν ευρωβουλευτής».

«Απορώ με αυτούς που επιμένουν,στον αποκλεισμό μου από δημόσια TV. Όσα είπα για τη διαχείριση της πανδημίας βγήκαν όλα. Πως θα απαντήσουν στους ευρωπαίους επικριτές της κυβερνητικής πολιτικής στα ΜΜΕ, έχοντας αποκλείσει ευρωβουλευτή ΕΛΚ/ΝΔ με παρουσία δεκαετιών στη δημόσια TV;»

Πρόσφατες αναρτήσεις του με κριτικά σχόλια για επιλογές της κυβέρνησης:

« “Εκσυγχρονισμός” με χοντράδες. Πριν 20 χρόνια η εισαγωγή μετοχών ΔΕΗ στο Χρηματιστήριο συνδυάστηκε με πέρασμα ασφαλιστικών βαρών της-600 εκατ το χρόνο-στο Δημόσιο. Τώρα η μείωση ποσοστού Δημόσιου φέρνει αυξήσεις μισθών,μπόνους,13ο,14ο,μισθό. +20% στο μισθολόγιο! Λεφτά υπάρχουν;»

«Τα μέτρα στην Ελλάδα και αλλού, σκόπιμα αντιφατικά. Σταματάνε οι ποδοσφαιρικοί αγώνες με θεατές, αφού έγιναν τα ντέρμπι. Θα κλείσουν τα νυχτερινά κέντρα μετά το γιορτινό στρίμωγμα, όταν δεν θα έχουν πελατεία. Μικροδιαχείριση συμφερόντων, πολιτικού κόστους, με κερδισμένη την πανδημία».

«Ο Κ.Μπακογιάννης να κάνει στροφή προς την ουσία και το έργο. Η καθημερινότητα των Αθηναίων υποβαθμίζεται συνεχώς. Ο δήμαρχος δεν έχει πάρει σοβαρές πρωτοβουλίες για τη βελτίωσή της. Οικογένεια & όνομα δεν μετράνε όταν δεν συνοδεύονται από ουσία. Φάνηκε στις εκλογές στο Κιν.Αλλ».

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προκάλεσαν τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με την αξιωματική αντιπολίτευση να τονίζει ότι ο πρωθυπουργός επιστρατεύει ξανά τα ψέματα.

«Ο πρωθυπουργός της φράσης “δεν περίμενα την μελέτη κανενός καθηγητή”, αφού υποτίμησε και εξευτέλισε την Επιτροπή των ειδικών επιστημόνων, τώρα τους ανακαλύπτει και πάλι. Τους βάζει ασπίδα για να καλύψει την ανεπάρκειά του και την εγκληματική του αδιαφορία στη διαχείριση της πανδημίας.

Και βέβαια επιστρατεύει για μια ακόμη φορά το μόνο που ξέρει καλά. Τα ψέματα» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και προσθέτει:

«Έδωσε και πάλι συγχαρητήρια στον εαυτό του για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος, παίζοντας με τα ποσοστά και τις ηλικιακές ομάδες, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι στη χώρα μας το ποσοστό στο γενικό πληθυσμό είναι μόλις στο 64,3%. Με ύφος ειδικού επιστήμονα μας είπε ότι για να βελτιωθεί η εικόνα θα πρέπει να προχωρήσει ο εμβολιασμός στους κάτω των 18 ετών, όταν ξέρει καλά πως λόγω της ανεπάρκειας του ξεχαρβαλωμένου επιτελικού του κράτους η πλατφόρμα για τα παιδιά είναι κλειστή εδώ και μια εβδομάδα.

Αρνήθηκε να πάρει μέτρα προστασίας του πληθυσμού όπως του ζητούσαμε μήνες τώρα, άφησε στην τύχη του το ΕΣΥ με αποτέλεσμα να θρηνούμε καθημερινά δεκάδες απώλειες και τώρα καταφεύγει στη γνωστή συνταγή Μητσοτάκη, λίγο πριν φύγει το επόμενο τριήμερό του: αυτή του λουκέτου».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*