Τα Wikileaks εμπλέκουν τον Σύμβουλο Ασφαλείας πρωθυπουργού για διαρροή έκθεσης στην Τουρκία – Μητσοτάκης: “Δεν υπάρχουν πολίτες που χρειάζονται ΜΕΘ και δεν βρίσκουν” (vid)

Ντόκος για τουρκολιβυκό μνημόνιο: Θα πρέπει να ζήσουμε μ' αυτή την πραγματικότητα, μέχρι να την ακυρώσουμε | ενότητες, πολιτική | Real.gr

Σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιοποιούν τα Wikileaks, ο νυν σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού, Θάνος Ντόκος, εμπλέκεται σε υπόθεση διαρροής αδημοσίευτης έκθεσης για την Τουρκία στην πρεσβεία της γειτονικής χώρας στις Βρυξέλλες το 2010, την εποχή όπου διατελούσε Γενικός Διεθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Ο Θάνος Ντόκος φέρεται να είχε διαρρεύσει αδημοσίευτη έκθεση μέσω του προσωπικού του e-mail με παραλήπτη την τουρκική πρεσβεία στην ΕΕ στις Βρυξέλλες, στοιχεία της οποίας ότι δημοσιεύτηκαν μερικές εβδομάδες αργότερα από το ΕΛΙΑΜΕΠ.

Στην εν λόγω έκθεση (την οποία συνέταξε ο Έλληνας καθηγητής του πανεπιστημίου Μπιλκέντ της Άγκυρας και στέλεχος του ΕΛΙΑΜΕΠ, Ιωάννης Γρηγοριάδης), σύμφωνα με το Wikileaks, παρέχονται συμβουλές προς την τουρκική πλευρά σχετικά με τον συνδυασμό του «δόγματος Νταβούτογλου» και των περιφερειακών φιλοδοξιών τους με το πρότζεκτ της ένταξής τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη διαρροή της να αποδίδεται στον Θάνο Ντόκο.

Στο e-mail της τουρκικής πρεσβείας στις Βρυξέλλες, το οποίο συντάχθηκε στις 29 Απριλίου του 2010, γίνεται ανάλυση της έκθεσης του καθηγητή Γρηγοριάδη, ενώ στο τέλος αυτού υπάρχουν και αναφορές για τον τρόπο με τον οποίον η γειτονική χώρα μπορεί να επιδιώξει τις περιφερειακές της φιλοδοξίες και το «δόγμα Νταβούτογλου» κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της ένταξης στην ΕΕ.

To e-mail που δημοσίευσαν τα wikileaks

 

Ντρέπεται και η ντροπή πλέον…Μητσοτάκης: “Δεν υπάρχουν πολίτες που χρειάζονται ΜΕΘ και δεν βρίσκουν” (vid)

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας ήταν η 7η Απριλίου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να την τιμήσει λέγοντας δίχως ίχνος ντροπής στην σύζυγο του βουλευτή του Θ.Ρουσόπουλου Μάρα Ζαχαρέα στο κεντρικό δελτίο είδήσεων του Star μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχει κανένας πολίτης που να χρειάστηκε κρεβάτι σε ΜΕΘ και να μην το βρήκε.

“Χρειάζονται Εντατική οι πολίτες και δεν βρίσκουν;” ρώτησε συγκεκριμένα η Μ.Ζαχαρέα και η απάντηση του πρωθυπουργού ήταν “Όχι. Θέλω να είμαι απολύτως σαφής. Υπάρχει πράγματι μία αναμονή μικρή, όχι από συμπολίτες μας οι οποίοι δεν μπορούν να διασωληνωθούν. Όπως είπατε από διασωληνωμένους συμπολίτες μας οι οποίοι δεν είναι αυτή τη στιγμή σε ΜΕΘ”.

Θα ήταν χρήσιμο βέβαια κάποιος – άλλος – δημοσιογράφος, αφού μάλλον η κ.Ζαχαρέα δεν ήθελε, να ζητήσει από τον πρωθυπουργό να εξηγήσει τι ακριβώς θεωρεί τότε ότι συνέβη με 3 ανθρώπους που σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ πέθαναν την Τρίτη και την Τετάρτη περιμένοντας να βρουν ένα κρεβάτι εντατικής, συγκεκριμένα ένας 72χρονος με κορονοϊό ο οποίος παρέμενε διασωληνωμένος τρία 24ωρα εκτός ΜΕΘ στο Αγία Όλγα, ένας 52χρονος στο Νίκαια διασωληνωμένος για δύο 24ωρα εκτός ΜΕΘ και ένας 67χρονος στο Θριάσιο διασωληνωμένος τρία 24ωρα εκτός ΜΕΘ. Μπορούσαν δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι να βρουν ένα κρεβάτι ΜΕΘ, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό αλλά δεν ήθελαν;

Τον απίστευτο ισχυρισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις ΜΕΘ διέψευσε με ανάρτησή του ο ΓΓ της ΟΕΝΓΕ και νευροχειρουργός στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας Παν.Παπανικολάου, γράφοντας ότι:
“Απόψε: -Νοσοκ. Νίκαιας 7 (επτά) ασθενείς COVID διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Οι 5 από αυτούς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ από 3 μέρες και πάνω. Χθες απεβίωσαν 2 ασθενείς COVID επί μέρες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ
-Σε Αττική και πέριξ 113 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, 82 COVID και 31 noncovid”.

Ακόμα, βέβαια, και αν κάποιος θεωρεί ότι οι υγειονομικοί που ήταν ήρωες στο πρώτο κύμα είναι πλέον όλοι “διασπορείς fake news” (όπως είπε πχ για τον απολυμένο συνδικαλιστή επικουρικό γιατρό Κ.Καταραχιά ο αν.Υπουργός Υγείας στη Βουλή…), θα ήταν ενδιαφέρον να εξηγήσει στους πολίτες ο κ.Μητσοτάκης τι εννοούσε τότε η εκλεκτή κ.Παπαευαγγέλου πριν από 2 περίπου εβδομάδες όταν έλεγε ότι “προφανώς υπάρχουν και θάνατοι εκτός ΜΕΘ. Πάντα υπήρχαν θάνατοι εκτός ΜΕΘ, είναι πολύ μικρό το ποσοστό των ασθενών που χάνουν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ, πολύ μικρό, 20% νομίζω”. Μιλούσε για το…Βέλγιο από το οποίο μας έλεγε το Νοέμβριο ο Άδωνις Γεωργιάδης ότι είμαστε 12 φορές καλύτεροι;