Ταινία: Το Σπιρτόκουτο του Γιάννη Οικονομίδη

Σπιρτόκουτο

Το Σπιρτόκουτο, το Μικρό Ψάρι και Η Ψυχή στο στόμα: Δείτε τρεις από τις πιο cult ταινίες του Γιάννη Οικονομίδη δωρεάν στο YouTube.

Είδατε την νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη, «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» και θέλετε να εμβαθύνετε περισσότερο στην τέχνη του Έλληνα καλλιτέχνη; Έχετε ήδη δει όλες τις ταινίες του, αλλά δεν χορταίνετε να τις βλέπετε ξανά και ξανά;

Το Σπιρτόκουτο

Υπόθεση

Μια εκδοχή της νεοελληνικής οικογένειας, στους κόλπους της οποίας οι συγκρούσεις και η διαφορετικότητα εκφράζονται με βίαιες λεκτικές διενέξεις. Τα μέλη μιας οικογένειας επιδίδονται σε έναν ανελέητο αγώνα απαξίωσης και αλληλοεξόντωσης των συγγενών τους. Μια ταινία κινηματογραφημένη με ρεαλιστικό τρόπο, κλειστά-σχεδόν ασφυχτικά κάδρα και ένα σενάριο χειμαρρώδες που επιχειρεί επιτυχώς να αποδώσει, χωρίς διακοσμητικά στοιχεία, το παρανοϊκό προφίλ της ελληνικής οικογένειας που διαλύεται μέσα στην εστία της.

Παίζουν: Ελένη Κοκκίδου, Λένια Σπυροπούλου, Γιάννη Βουλγαράκη, Κώστα Ξυκομηνό, Ιωάννα Ιβανούδη, Αγγελική Παπούλια, Σταύρο Γιαγλουλή, Σεραφείτα Γρηγοριάδου.