Τέσσερις ξένοι και ομάδες Β’ για να ξαναγίνει ελληνικό μπάσκετ * Σολοθάμπαλ: «Δεν θα ξεχάσω την κόλαση της Θεσσαλονίκης» * Παπαθεοδώρου: «Στο μυαλό μας έχει τελειώσει η χρονιά. Μας έμεινε το γαμώτο για τη φετινή σεζόν»

Η μείωση των ξένων στην Basket League είναι επιβεβλημένη. Οπως και η δημιουργία ομάδων Β’. Όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος.

Η κρίση πάντα φέρνει ευκαιρίες και το μπάσκετ στην Ελλάδα μπορεί με σωστό προγραμματισμό και έξυπνες κινήσεις να γίνει ελληνικό μπάσκετ. Δεν χρειάζονται πολλά, απλά να γίνουν τα αυτονόητα που θα κάνουν το άθλημα πιο ελκυστικό, ακόμα και στην μετά – κορονοϊού εποχή.

Τι ακριβώς λείπει από την Basket League τα τελευταία χρόνια; Είναι πολλά. Κυρίως λείπουν τα λεφτά και ο ανταγωνισμός για τον πρωταθλητή. Όμως πάνω απ’ όλα λείπει το ελληνικό στοιχείο. Το νέο αίμα που θα δώσει ώθηση στο άθλημα και θα ξαναδούμε πραγματικό ελληνικό μπάσκετ. Και είναι η χρυσή ευκαιρία να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις και συνάμα επιπλέον κινήσεις, ώστε να αναδειχθούν νέοι παίκτες.

Το βασικό βέβαια είναι να αποδεχθεί η λίγκα και οι ομάδες που την αποτελούν ότι το πρωτάθλημα δεν μπορεί να είναι επαγγελματικό με τον τρόπο που το έχουν ακριβώς στο μυαλό τους. Ναι μεν είναι ανώνυμες εταιρείες, αλλά με τα έσοδα να είναι μηδαμινά, ο μόνος τρόπος για να είναι βιώσιμο ό,τι κάνουν είναι η παραγωγή και η ανάδειξη παικτών. Ως επί το πλείστον Ελλήνων, αλλά και υπό προϋποθέσεις κοινοτικών που ανήκουν στην κατηγορία των μελλοντικών σταρ του αθλήματος.

Αυτή τη στιγμή το ελληνικό πρωτάθλημα δεν έχει καμία απολύτως ταυτότητα. Και εξαιρούμε 5-6 ομάδες, που βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο και δεν μπορουν να μπουν στο ίδιο καζάνι με τους υπόλοιπους. Τι γίνεται, λοιπόν, από εκεί και κάτω; Ξένοι χαμηλής ποιότητας, αλλά με ικανότητα στο σκοράρισμα, που μέσα από μία διαδικασία άναρχου μπάσκετ εξασφαλίζουν κάποιους εύκολους πόντους. Μπάσκετ δεκαετίας 80′ και (αρχές) 90′, που έπαιρνε ένας την μπάλα και οι υπόλοιποι παρακολουθούσαν. Με τη διαφορά ότι τότε οι ξένοι έμειναν σίγουρα μια σεζόν αν ήταν καλοί, μπορεί και δεύτερη. Και ήταν 2 σε κάθε ομάδα, οπότε δίπλα υπήρχε ελληνικός κορμός και ταύτιση με όλη την ομάδα.

Πλέον, έρχονται και φεύγουν Αμερικανοί δίχως να προλάβουν οι ίδιοι οι οπαδοί να μάθουν το όνομά τους και βέβαια όταν προκύψει λαυράκι, παίρνει άμεσα μεταγραφή σε λίγκα υψηλότερους επιπέδου.

Συν τοις άλλοις, οι Έλληνες παίκτες που πλαισιώσουν τις ομάδες, ειδικά από τη μέση και κάτω, παίζουν στην Α1 κυρίως διότι είναι διατεθειμένοι αν κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα, δίχως να νοιάζονται για τις απολαβές τους. Είναι στο ρόστερ για να συμπληρώνουν λαμβάνοντας το μίνιμουμ του συμβολαίου, την ίδια στιγμή που τουλάχιστον 20 Ελληνες ώριμης ηλικίας που θα είχαν θέση στην μεγάλη κατηγορία, προτιμούν να αγωνιστούν στην Α2.

Ολα αυτά σε συνδυασμό με τον φόβο παραγόντων και προπονητών να εμπιστευτούν το νέο αίμα του ελληνικού μπάσκετ, διότι θα ρισκάρουν μια αποτυχία, φέρνει την άσχημη εικόνα που βλέπουμε σε πολλά ματς Basket League. Δηλαδή 9 και 10 Αμερικανούς παίκτες ταυτόχρονα στο παρκέ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και όχι βέβαια Αμερικανούς υψηλού επιπέδου, αλλά ως επί το πλείστον από τα χαμηλά ράφια. Και παίκτες όπως τα αδέλφια Καλαϊτζάκη αναγκάστηκαν να φτάσουν στη Λιθουανία, προκειμένου να βρουν χρόνο συμμετοχής.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ Β’

Λύσεις υπάρχουν για όλα, αρκεί να θέλουν οι φορείς να προχωρήσουν σε αλλαγές. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Θανάσης Σκουρτόπουλος, που θέλει να αναλάβει την Εθνική u20, μίλησε στο Instagram Live του Sport24.gr και κατέθεση την άποψή του. Είπε ότι πρέπει να μειωθούνοι ξένοι στην Α1 και να γίνουν 5, ενώ εξήγησε την αναγκαιότητα να δημιουργηθεί πρωτάθλημα U21. Υπό την αιγία της επαγγελματικής λίγκας, με αγώνες μία μέρα πριν ή μετά τα ματς της Basket League. Οπως δηλαδή συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο.

Με αυτόν τον τρόπο να καλυφθεί το κενό που υπάρχει στις ηλικίες από 18 ως 21, αφού οι παίκτες δεν έχουν αγωνιστική δραστηριότητα και χάνονται προσπαθώντας να βρουν χώρο και χρόνο που δεν υπάρχει.

Ακόμα καλύτερα, θα λέγαμε εμείς, θα ήταν να μειωθούν στους 4 οι ξένοι που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Basket League, αλλά με τη δυνατότητα οι ομάδες – ειδικά αυτές που συμμετέχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις – να μπορούν να δηλώνουν μέχρι και 6 και να κάνουν rotation εντός συνόρων. Οπως γίνεται τώρα στην Τουρκία για παράδειγμα. Συν τοις άλλοις, να δημιουργηθούν οι ομάδες Β’ για όσες ομάδες το επιθυμούν, που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις Εθνικές κατηγορίες και θα μπορούν να φτάνουν μέχρι την Α2. Να μην μπορούν να ανέβουν στην Α1. Αλλωστε ο Ολυμπιακός με την ομάδα Β’ που δημιούργησε αναγκαστικά φέτος, βρήκε τρόπο να δώσει χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς παίκτες, όπως ο Νικολαϊδης και ο Ποκουσέφσκι, αλλά και να προσφέρει ποιοτικό χώρο σε άλλα παιδιά με προοπτική (Χρηστίδης, Αρσενόπουλος, Κολοβέρος).

Ολα αυτά δεν είναι καινοτόμες ιδέες, γίνονται σε όλο τον κόσμο, σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, εδώ και πολλά χρόνια. Είναι προφανές όμως ότι ήρθε η ώρα να πέσει το βάρος στην παραγωγή παικτών, στην ανάδειξη της επόμενες γενιάς. Διότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα, που χρειάζεται κόπος για να καλυφθεί. Ε, από τη στιγμή που θα υπάρχει και ακόμα μεγαλύτερη έλλειψη τη νέα σεζόν – όποιος πιστεύει το αντίθετο ζει σε άλλο κόσμο – είναι ευκαιρίες για αλλαγές και πραγματική πρόοδο.

ΥΓ.: Το ότι δεν γίνεται να διεξαχθεί πρωτάθλημα Α1 με 16 ομάδες είναι δεδομένο. Οπως είναι κακό να συνεχιστεί αυτό που συμβαίνει με 14 ομάδες. Το σωστό νούμερο είναι 12 και προς αυτή την προοπτική πρέπει να δουλέψει το ελληνικό μπάσκετ στο άμεσο μέλλον.

 

Σολοθάμπαλ: «Δεν θα ξεχάσω την κόλαση της Θεσσαλονίκης»

Σολοθάμπαλ: «Δεν θα ξεχάσω την κόλαση της Θεσσαλονίκης»

Ένας από τους σπουδαιότερους Ισπανούς παίκτες, ο Νάτσο Σολοθάμπαλ, ταξίδεψε στον χρόνο και θυμήθηκε τις θρυλικές μονομαχίες της Μπαρτσελόνα με τον Άρη αλλά και την «κόλαση» του Αλεξανδρείου.

Ο Σολοθάμπαλ ήταν ο ιθύνων νους της Μπαρτσελόνα στα 17 χρόνια παρουσία τους στην ισπανική ομάδα, παραχώρησε συνέντευξη (στην ιστοσελίδα www.laresistenciadelpalau.com)όπου αναφέρθηκε στη δύσκολη κατάσταση που βιώνει η πατρίδα του λόγω του κορονοϊού, παράλληλα όμως στάθηκε σε στιγμές από την καριέρα του οι οποίες παραμένουν χαραγμένες στο μυαλό του. Εκεί αναφέρθηκε στην ατμόσφαιρα που συναντούσε ο ίδιος και οι συμπαίκτες του στο Παλέ. «Η ατμόσφαιρα ήταν κολασμένη. Πετούσαν καρέκλες, νομίσματα έπεφταν στο κεφάλι τους, αλλά σχεδόν πάντα κερδίζαμε στη Θεσσαλονίκη παρότι ο Άρης ήταν μια ομάδα πολύ υψηλού επιπέδου με το εκπληκτικό δίδυμο των Γκάλη-Γιαννάκη. Πολλοί από εκείνη την ομάδα τι γινόταν τότε στις κερκίδες».

Ρωτήθηκε επιμέρους για την άμυνά του στον Νίκο Γκάλη και απάντησε ότι… «δεν ήταν εύκολο να σταματήσεις τόσο τον Γκάλη όσο και τον Γιαννάκη γιατί είχαν μεγάλη ατομική ικανότητα, έβλεπαν και διάβαζαν το παιχνίδι. Η προσπάθειά μας εστίαζε στο να μην πάρουν την

 

Παπαθεοδώρου: «Στο μυαλό μας έχει τελειώσει η χρονιά – Μας έμεινε το γαμώτο για τη φετινή σεζόν»

Παπαθεοδώρου: «Στο μυαλό μας έχει τελειώσει η χρονιά – Μας έμεινε το γαμώτο για τη φετινή σεζόν»

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές της καραντίνας, στη φετινή αγωνιστική περίοδο, στο Final 8 του Basketball Champions League τον Σεπτέμβριο, στο ρόστερ της ΑΕΚ και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής της Ένωσης σε αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό:

Για το πώς κυλάει η καραντίνα: «Πολλά πράγματα μπορείς να κάνεις στο σπίτι. Είναι περίεργη η κατάσταση γιατί είχαμε συνηθίσει να ταξιδεύουμε, να παίζουμε και να κάνουμε προπονήσεις. Έχουμε αυτό το διάστημα τη δυνατότητα να είμαστε με την οικογένεια και ταυτόχρονα εκμεταλλεύεσαι την αποχή, επιμορφωτικά. Βλέποντας παιχνίδια ή κάνοντας ανασκόπηση τι έγινε φέτος και τι μπορείς να διορθώσεις. Να ξοδέψεις τον χρόνο και να κάνεις υπομονή μέχρι να επιτρέψουμε την κανονικότητα».

Για το αν έχει «τελειώσει» η φετινή σεζόν για την ΑΕΚ: «Το τυπικό μέρος για την Α1 δεν έχει ολοκληρωθεί, γιατί δεν έχει παρθεί ακόμη η απόφαση από την κυβέρνηση. Υπάρχει η συμφωνία των ομάδων να διακοπεί το πρωτάθλημα. Περιμένουνε την κυβέρνηση. Στο μυαλό μας έχει τελειώσει η σεζόν. Η συνέχεια του BCL λέει οριστεί, οπότε είναι απίθανο να συνεχιστεί αυτή η χρονιά».

Για το αν υπάρχει το «γαμώτο» για τη φετινή σεζόν: «Όταν έγινε η διακοπή και την επομένη εβδομάδα που διαπιστώσαμε όταν δεν θα συνεχιστεί, τα συναισθήματα ήταν στεναχώρια και λύπη. Με την έννοια ότι η ομάδα είχε ήδη ένα τρόπαιο και ήταν σε καλή κατάσταση. Είχαν επιστρέψει οι τραυματίες, είχαμε βρει ταυτότητα και είχαμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να διεκδικήσουμε περισσότερα πράγματα. Να παίξουμε για κάποια διάκριση. Είχαμε τον τελικό Κυπέλλου, τη συμμετοχή στους “8” του BCL και στο πρωτάθλημα σε μεγάλο βαθμό είχαμε εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση και είχαμε μεγάλο πλεονέκτημα να παίξουμε στους τελικούς. Σίγουρα σε πιάνει το γαμώτο. Όταν βλέπεις ότι το πρόβλημα δεν είναι δικό σου, συνειδητοποιείς ότι ο αθλητισμός έρχεται δεύτερος».

Για την απόφαση του BCL να μεταφερθεί τον Οκτώβρη: «Έχει τα υπέρ και τα κατά. Το αρνητικό είναι σίγουρα ότι η ομάδα που θα παίξει εκείνη την περίοδο, δεν θα είναι ίδια. Θα είναι διαφορετικοί οι πρωταγωνιστές. Εμείς, θα θέλαμε αλλά είναι πολύ πιθανό να μην έχουμε όλους τους αθλητές μας. Δεν βλέπω κάτι άλλο αρνητικό. Όλα τα άλλα είναι θετικά. Για τον κόσμο και τις ομάδες θα υπάρχει νικητής και πρώτα ο Θεός σε γεμάτα γήπεδα και θα τελειώσει μία διοργάνωση. Για όλους εμάς στο ξεκίνημα της επόμενης σεζόν θα υπάρχει ένας μεγάλος στόχος. Οι παίκτες και ο κόσμος θα έχουν μεγάλο χρονικό διάστημα και θα έχουν μεγάλη δίψα».

Για τον κορμό: «Θέλαμε να δημιουργούσαμε έναν κορμό. Από πέρυσι είχαμε κρατήσει δύο ξένους τον Ματσιούλις και τον Ρος. Αυτό θέλουμε να συμβεί και φέτος. Η φιλοσοφία και το σκεπτικό της δημιουργίας είναι ο ίδιος. Όσα περισσότερα καλά στοιχεία κρατάς, τόσο πιο έτοιμος θα είσαι την καινούρια χρονιά. Είμαστε τυχεροί και έχουμε κάνει αυτή την αξιολόγηση και έχουμε πολλά παιδιά που θέλουμε να συνεχίσουν και την επόμενη σεζόν. Όλα είναι θεωρητικά, όμως, γιατί οι συνθήκες θα είναι διαφορετικές και δεν ξέρεις ποια παιδιά θα είναι στην ομάδα».

Για τη Νίμπουρκ: «Είναι μία ομάδα που είναι η βάση της εθνικής Τσεχίας. Κρατάει πάντα τους καλύτερους Τσέχους παίκτες στο σύνολό της και φαντάζομαι θα κρατήσει κάποιους ξένους. Συνήθως επιλέγουν ρούκι ξένους. Το θέμα είναι να ξεπεραστεί γρήγορα το πρόβλημα και να φτάσουμε υγιείς να ξεκινήσουμε την καθημερινότητά μας».

Για το πώς θα διατηρηθεί ο κορμός στην Ένωση: «Πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που είναι στο περιβάλλον μίας ομάδας. Έχουμε κάνει όλες τις επιλογές με βάση δύο κριτήρια. Το κίνητρο του κάθε παίκτη, ανεξαρτήτου ηλικίας. Έχουμε μεγάλους παίκτες και πιο νεαρούς. Εάν υπάρχει το κίνητρο και το αναγνωρίσουμε και στην επαφή που θα έχουμε με τους παίκτες, είναι ένα από τα στοιχεία που μας δίνει το κίνητρο να συνεχίσουμε. Το επόμενο κομμάτι, η αθλητική ποιότητα. Η ομάδα έχει στόχους. Δεν είναι εύκολο να διεκδικήσεις έναν υψηλό στόχο, όχι μόνο να κατακτήσεις. Με αυτά τα στοιχεία θα πάρουμε παίκτες. Ένας αθλητής κάνει μία διαδρομή. Άλλα παιδιά είναι στο τέλος. Θέλουν να συνδυάσουν αυτό με την ομάδα που θα έχει στόχους και θα είναι σε καλό περιβάλλον. Το σημαντικό, επίσης, για τα παιδιά που είναι σε μεγαλύτερη ηλικία, αυτό που τους κρατάει είναι το κίνητρό τους και η διάθεση για διάκριση. Εάν βρουν μεγαλύτερο κίνητρο, δεν θα διστάσουν να το πάρουν. Δεν έχουν βολευτεί που είναι στην ΑΕΚ».

Για την εμπιστοσύνη του κόσμου: «Αυτό έχει να κάνει με τα αποτελέσματα. Δεν ασχολούμαστε με αυτό το κομμάτι. Θέλω να παρουσιάζω μία ομάδα που θα αρέσει και θα διεκδικεί. Αυτό το καταφέραμε φέτος. Η αρχή που κάναμε δεν ήταν κατάλληλη, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήμασταν μία ομάδα με νέο προπονητή και δέκα νέους παίκτες. Θέλαμε χρόνο για τη χημεία. Πήραμε τον χρόνο, δουλέψαμε και παρ’ όλα τα προβλήματα που προέκυψαν στην πορεία, με τραυματισμούς (Λάνγκφορντ και Γκίκα) και αποχώρηση Σαντ-Ρος, ήταν πολύ δύσκολο, αλλά τα καταφέραμε».

Για τον Ζήση: «Ο Σαντ-Ρος ήταν ξεχωριστός παίκτης για εμάς και δεν καλύφθηκε ουσιαστικά το κενό του αγωνιστικά. Εμείς ψάξαμε τι θα μπορούμε να καλύψουμε περισσότερο. Η πραγματικότητα είναι ότι οι σκέψεις αρχικά ήταν να πάμε σε Αμερικανό παίκτη. Έναν αθλητικό. Ξαφνικά εμφανίστηκε ο Ζήσης. Είχαμε συζητήσει το καλοκαίρι και δεν καταλάβαμε ότι ήθελε να γυρίσει. Αλλά, μετά ήθελε να φύγει και ήθελε να πάει σε μία ομάδα που θα διεκδικεί στόχους. Ο Ζήσης είναι παίκτης που πρέπει να τον… ζήσεις για να καταλάβεις τι προσφέρει. Μας έδωσε πολλά παραπάνω από όσα περιμέναμε. Τυχεροί που ήρθε. Εξαιρετικός αθλητής, πολύ καλός και παίκτης και κατάλληλος συμπαίκτης για όλους».

Για την κλειστή Ευρωλίγκα και πως επηρεάζει το κίνητρο μίας ομάδας: «Αυτό επηρεάζει σχεδόν όλες τις ομάδες, το 95% των ομάδων. Δεν αφήνει τη δυνατότητα να κάνει κάτι παραπάνω, αφού είναι κλειστή. Έχουμε μπροστά μας πολύ μεγάλους στόχους. Δεν θέλουμε μία ομάδα-πυροτέχνημα και να παίξουμε μία φορά στην Ευρωλίγκα. Η ομάδα είναι έξι ετών. Έχει πολλά πράγματα και μεγάλους στόχους. Πρώτος στόχος είναι το νέο γήπεδο, που θα αλλάξει προοπτική και θα δώσει κίνητρο. Θα οργανωθεί πολύ καλύτερα ως ομάδα και όχι ως φωτοβολίδα. Ο τελικός πρωταθλήματος είναι στόχος, γιατί έχει να παίξει πολλά χρόνια. Να καθιερωθούμε στις καλύτερες ομάδες στο επίπεδο που παίζουμε, είναι πολύ μεγάλος στόχος. Δεν είναι μόνο η Ευρωλίγκα για το κίνητρο, αλλά εάν υπήρχε αξιοκρατία θα μπορούμε να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο».

Για τι πρέπει να γίνει για να ανέβει ξανά το ελληνικό πρωτάθλημα: «Είμαι υπέρ μίας λίγκας που οι ομάδες θα κάνουν αυτά που υπόσχονται. Υπάρχουν οικονομικά προβλήματα με την κρίση και είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν και τώρα μετά τον κορονοϊό. Αλλά, θα πρέπει να υπάρχουν κανόνες και οι κανόνες αυτοί δεν τηρούνται. Υπάρχουν ομάδες με αμφίβολες διοικήσεις και μπάτζετ. Αυτό κάνει κακό στην αξιοπιστία του πρωταθλήματος. Αυτό πρέπει να το δουν οι μεγάλοι του πρωταθλήματος. Οι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Προμηθέας και Περιστέρι θα πρέπει να δουν εάν θέλουν να παίζουν με ομάδες αμφιβόλου ποιότητας. Είναι ένα κομμάτι που πρέπει να παρέμβει η πολιτεία και όχι μόνο ο ΕΣΑΚΕ».

Για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζονται οι προπονητές και άλλοι υπάλληλοι των ομάδων: «Οι προπονητές πρέπει να βρούμε κοινή γραμμή για τα δικά μας θέματα. Υπάρχουν οι αθλητές που είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές. Μετά οι προπονητές και μετά όλοι οι υπάλληλοι των ΚΑΕ. Δεν νομίζω ότι θα βρεθεί κοινή λύση για όλους. Ο καθένας δυστυχώς θα κοιτάξει τον εαυτό του. Αλλιώς είναι για έναν παίκτη της Ρεάλ μην πληρωθεί για δύο μήνες και αλλιώς για έναν της Νίκαιας. Αυτό ισχύει για άλλους. Υπάρχει πρόβλημα και θα πρέπει να υπάρξει καλή διάθεση από όλους και να βρεθεί μια κοινή χρυσή τομή για να λειτουργήσει το μπάσκετ ξανά».

Για το πλάνο με τους νεαρούς παίκτες: «Το πλάνο είναι συγκεκριμένο και το έχω πει στη διοίκηση. Η ομάδα δεν είναι ομάδα ανάδειξης παικτών ή ευκαιρίας. Κάποιος για να παίξει πρέπει να το αξίζει γιατί η ΑΕΚ διεκδικεί τίτλους. Για να σταθεί στη δωδεκάδα θα πρέπει να το αξίζει. Ο Ρογκαβόπουλος για παράδειγμα είχε την υπομονή και δούλεψε πολύ στην προπόνηση και όταν πήρε την ευκαιρία την αξιοποίησε. Αλλά, θα πρέπει να κάποιος να το αποδεικνύει. Εκείνος που μπορεί να σταθεί στην ΑΕΚ θα παίζει. Δεν διαχωρίζουμε μικρούς και μεγάλους, είναι ποιος αξίζει. Η ομάδα στηρίζει τον Έλληνα παίκτη και προσπαθούμε κάθε χρόνο να κάνουμε τις καλύτερες επιλογές με βάση τις ανάγκες της ομάδας μας».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*