Τέλος τα πλαφόν πληρότητας σε εστίαση, θέατρο και κινηματογράφο — Παγώνη για τις κυβερνητικές αποφάσεις! «Τρέμουμε για το σύστημα υγείας»

κινηματογράφος στοκ εικόνες. εικόνα από filmstrip - 22717238

Από αύριο, Σάββατο 09.10.2021, καταργείται σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το πλαφόν που υπήρχε στη χωρητικότητα και στην πληρότητα σε εστίαση, θέατρο και κινηματογράφους, που ίσχυε στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι από αύριο θα ισχύουν και οι επιπλέον ελευθερίες στους εμβολιασμένους τις οποίες ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, παρέχοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα σε όσους έχουν πλήρως εμβολιαστεί να διασκεδάσουν όπως έκαναν και προ πανδημίας.

Και αυτό γιατί στο εξής επιτρέπονται στα εστιατόρια, μπαρ κλπ να έχουν μουσική και οι θαμώνες να είναι όρθιοι.

«Ράπισμα» Καπραβέλου στην κυβέρνηση! Κάποιοι λένε «ό,τι κάναμε, κάναμε, ας μολυνθούν» (video)

Όσον αφορά στους μικτούς χώρους διασκέδασης, θα ισχύουν ως έχουν οι περιορισμοί, ενώ τα μέτρα αυτά τίθενται σε ισχύ από αύριο και για 15 ημέρες οπότε θα ξανασταθμιστούν και θα απλοποιηθούν για να γίνουν ακόμα πιο ξεκάθαρες οι οδηγίες προς τους πολίτες.

Όλοι οι άλλοι χώροι ψυχαγωγίας θα πρέπει να ακολουθούν τα μέτρα όπως ισχύουν σήμερα και οι εμβολιασμένοι που βρίσκονται σε αυτούς θα πρέπει να φορούν μάσκες και να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας.

Τέλος στα μίνι lockdown

Χωρίς περιορισμούς ακόμη και στις “κόκκινες” περιοχές θα μπορούν να κινούνται όλοι οι πολίτες αρχής γενομένης από αύριο.

Οι “κόκκινες” περιοχές θα επισημαίνονται στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας με στόχο να ενημερώνονται οι πολίτες, ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ξεχνούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας, όπως είναι η μάσκα, η χρήση αντισηπτικού και η τήρηση των αποστάσεων.

Οι περιοχές που μπαίνουν στο “κόκκινο” θα ανακοινώνονται ώστε να υπάρχει εγρήγορση του πληθυσμού, ενώ δεν θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας σε αυτές τις περιοχές και η μουσική θα επιτρέπεται χωρίς περιορισμούς.

Στον τομέα της εστίασης το μέτρο θα έχει εφαρμογή στους αμιγείς χώρους, ενώ η ΚΥΑ που αναμένεται να εκδοθεί εντός της ημέρας θα διευκρινίζει εάν αυτό θα ισχύσει και για τους μεικτούς.

 

Παγώνη για τις κυβερνητικές αποφάσεις! «Τρέμουμε για το σύστημα υγείας»

«Σφυροκοπά» η Παγώνη για τις κυβερνητικές αποφάσεις! «Τρέμουμε για το σύστημα υγείας»

«Μακάρι αυτές οι αλλαγές και αυτή η νοοτροπία να πάει καλά». Αυτό ευχήθηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, με αφορμή τις περαιτέρω ελευθερίες για τους εμβολιασμένους τα οποία τίθενται σε ισχύ από αύριο.

Όπως είπε στο MEGA το πρωί της Παρασκευής η Ματίνα Παγώνη «μετά τις πρώτες 20 ημέρες θα δούμε τα αποτελέσματα. Εμείς τρέμουμε για το σύστημα υγείας. Αν γίνει αύξηση κρουσμάτων, το σύστημα υγείας δε θα αντέξει, και ακόμα είναι νωρίς, σκεφτείτε τι έχει να γίνει το χειμώνα».

«Η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ επιθετική και μεταδοτική. Ακόμα είμαστε χαμηλά στους εμβολιασμούς. Και οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να προσέξουν. Θα τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας και εκεί που θα πάμε, όταν υπάρχει πολύς κόσμος, ας φοράμε τη μάσκα μας. Ο καθένας μας πλέον ξέρει πότε και που να βάλει μάσκα», πρόσθεσε.

«Για την τρίτη δόση πρέπει να έχουν περάσει έξι μήνες από τον εμβολιασμό σας. Τα αντισώματα δεν έχει νόημα να τα μετρήσετε. Τα αντισώματα είναι πάρα πολλά στον οργανισμό. Σε έξι μήνες θα κάνετε το εμβόλιό σας», σημείωσε η κυρία Παγώνη σχετικά με το χρονικό διάστημα το οποίο πρέπει να έχει περάσει από τον εμβολιασμό προκειμένου να προχωρήσει κάποιος στην τρίτη δόση.

«Όταν βλέπω ένα παιδί 20 χρονών να χάνεται ή να αρρωσταίνει βαριά, για εμένα είναι ό,τι σημαντικότερο υπάρχει, πονάει η ψυχή μου. Αυτά τα παιδιά θα μπορούσαν να ζουν. Η 14χρονη παλεύει και ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Κανονικά σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να παρεμβαίνει εισαγγελέας. Άκουσα ότι κάποιοι δεν πήγαν εγκαίρως στο νοσοκομείο. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια αυτό. Τέτοια περιστατικά είναι τραγωδία», σημείωσε σχετικά με τα πρόσφατα περιστατικά σε νέους ανθρώπους.