Τάκος με πικάντικο κοτόπουλο

Τάκος με πικάντικο κοτόπουλο

Για μια μεξικάνικη βραδιά στο σπίτι

Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού τεμαχισμένο κοτόπουλο
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένη ντομάτα
  • 1 λευκό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κ. γλ. αλεσμένο κύμινο
  • 1 κονσέρβα πιπεριές τσιπότλε, ψιλοκομμένες
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 4 τορτίγιες καλαμποκιού
  • 2 αβοκάντο, κομμένα σε φέτες

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 2
Ρίξτε μέσα το κρεμμύδι και το αλάτι και σοτάρετε για 2 λεπτά.
Βήμα 3
Προσθέστε τη ρίγανη, το κύμινο, την πιπεριά και το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό.
Βήμα 4
Προσθέστε τις θρυμματισμένες ντομάτες και το κοτόπουλο και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθεί ομοιόμορφα το κοτόπουλο και να ζεσταθεί το μείγμα.
Βήμα 5
Αδειάστε το μείγμα κοτόπουλου σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος.
Βήμα 6
Φρυγανίστε τις τορτίγιες στο τηγάνι, περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά.
Βήμα 7
Μοιράστε το μείγμα ομοιόμορφα στις τορτίγιες, προσθέστε από πάνω φέτες αβοκάντο και σερβίρετε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*