Σύσκεψη Μητσοτάκη-Τσιόδρα στη σκιά των 21.657 κρουσμάτων

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας (Φωτογραφία αρχείου)

Κρίσιμη σύσκεψη με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα έχει το πρωί της Τετάρτης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που επέστρεψε στην Αθήνα για την κηδεία του Κάρολου Παπούλια.

Κρίσιμη συνεδρίαση στις 9.30 σήμερα Τετάρτη με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στον απόηχο της σημερινής ανακοίνωσης των 21.657 νέων κρουσμάτων.

Πρόκειται για καθιερωμένη συνάντηση, όμως η επικράτηση της μετάλλαξης Όμικρον και η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων την καθιστά ιδιαίτερα σημαντική ενόψει εορτών και της εφαρμογής των νέων μέτρων.

Θα ακολουθήσει στις 12.00 η σύσκεψη των επιδημιολόγων προκειμένου να αποφασιστεί το πότε θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα. Θα ακολουθήσουν επίσημες ανακοινώσεις το μεσημέρι.

Οικονόμου: Νωρίτερα τα μέτρα, αν το εισηγηθούν οι ειδικοί

Το ενδεχόμενο τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, να τεθούν σε εφαρμογή νωρίτερα από τις 03/01, άφησε ανοιχτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Κατά την προγραμματισμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε όσα είχε δηλώσει νωρίτερα ο κ. Πλεύρης, ότι σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή με σκοπό την ενδεχόμενη αλλαγή του χρονικού πλαισίου στο οποίο θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα.

«Σταθμίζουμε τα δεδομένα και παρακολουθούμε την πορεία των κρουσμάτων και αφού ακούσουμε τις εισηγήσεις των ειδικών θα πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις. Περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών για την χρονική μετάθεση των μέτρων νωρίτερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.