Σωκρ. Φάμελλος «Μηδενική απορροφητικότητα στα ευρωπαϊκά κονδύλια» — Στέφανος Κασσελάκης: Όλα δείχνουν πως θα υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Εν αναμονή ανακοινώσεων

Σωκράτης Φάμελλος - e-thessalia.gr

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Σωκρ. Φάμελλος υποστηρίζει στο Documento ότι «αυτό που χρειάζεται είναι στελεχωμένες δομές της πολιτικής προστασίας και στους δύο βαθμούς αυτοδιοίκησης».

Δηλαδή «να υπάρχουν επιχειρησιακά σχέδια με σενάρια φυσικών καταστροφών και να υπάρχει εκπαίδευση, κατάρτιση και πιστοποίηση εθελοντών με εξοπλισμό που να εντάσσεται στα σχέδια της πολιτικής προστασίας», όπως επισημαίνει, ενώ «παράλληλα, χρειάζονται σχέδια ασφάλειας για μεγάλες εγκαταστάσεις και δημόσιες λειτουργίες κοινής ωφέλειας, όπως υγεία και ενέργεια».

Ο Σωκρ. Φάμελλος αποκαλύπτει όμως και μια ιδιαίτερα σημαντική πτυχή. Παρά τις μεγαλοστομίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τις υποτιθέμενες επιτυχίες της στην απορροφητικότητα ευρωπαϊκών κονδυλίων, η πραγματικότητα είναι απογοητευτική. «Ιδιαίτερα σημαντικό είναι να απορροφηθούν οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης για τα ενταγμένα έργα πολιτικής προστασίας, που αυτήν τη στιγμή η απορρόφηση είναι στο 0,5%. Η κυβέρνηση είχε εγκεκριμένα κονδύλια 187,5 εκατ. ευρώ και απορρόφησαν μόλις 938.000 ευρώ» τονίζει.

 

Στέφανος Κασσελάκης: Όλα δείχνουν πως θα υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Εν αναμονή ανακοινώσεων

Πληθαίνουν τις τελευταίες ώρες οι ενδείξεις ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα καταθέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Χρήστος Τσιγουρής στον αέρα του OPEN, ο υποψήφιος βουλευτής επικρατείας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές 2023, είναι πολύ κοντά στο να λάβει τελικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε ο Χρήστος Τσιγουρής, ο κ. Κασσελάκης συγκεντρώνει στοιχεία προκειμένου να διαμορφώσει την πολιτική του ατζέντα, μέρος της οποίας γνωστοποίησε λίγες ημέρες πριν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η συνεχής δραστηριότητα του κ. Κασσελάκη και οι περιοδείες του έδειχναν την πρόθεσή του για τη διεκδίκηση της ηγεσίας, κάτι το οποίο φαίνεται πως αποκρυσταλλώνεται. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του δημοσιογράφου, ο κ. Κασσελάκης θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του μέχρι την Τρίτη.

Το βιογραφικό του Στέφανου Κασσελάκη

Το βιογραφικό του Στέφανου Κασσελάκη όπως έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ:

«Γεννήθηκε το 1988 στο Μαρούσι. Από το 2015 δραστηριοποιείται στον χώρο της Ναυτιλίας. Έχοντας κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στον διαγωνισμό «Αρχιμήδη» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ο Στέφανος εκπροσώπησε τη χώρα μας στην μαθηματική Βαλκανιάδα νέων και, χάρη στη διάκρισή του, έλαβε πλήρη υποτροφία από το λύκειο Phillips Academy στο Andover της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, όπου και μετανάστευσε από την ηλικία των 14 ετών.

Φοίτησε στο πρόγραμμα Huntsman του University of Pennsylvania με υποτροφία του Ανδρέα Δρακόπουλου και έλαβε δύο πτυχία: B.Sc. στα χρηματοοικονομικά από το Wharton School of Business και Β.Α. στις διεθνείς επιστήμες από το College of Arts & Sciences.

Παράλληλα με τις σπουδές του, ο Στέφανος εργάστηκε εθελοντικά στο επιτελείο του τότε Γερουσιαστή Joe Biden για τις Προεδρικές Εκλογές του 2008. Εργάστηκε επίσης και στο think tank εξωτερικής πολιτικής `Center for Strategic and International Studies` στη Washington, DC.

Επί σειρά ετών αρθρογραφούσε στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης, αρχικά με τη ‘Στήλη του Φοιτητή’ και αργότερα με το ‘Χρώμα της Αγοράς’.

Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, ίδρυσε τη μη κερδοσκοπική διαδικτυακή πλατφόρμα ‘CVfromGreece’, μέσω της οποίας βοήθησε νέους να βελτιώσουν τα βιογραφικά τους για αιτήσεις εργασίας ή σπουδών στο εξωτερικό.

Ο Στέφανος ζει στο Miami των ΗΠΑ. Μιλά άπταιστα Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Ισπανικά. Είναι ιδιαίτερα φιλόζωος και ευαισθητοποιημένος σε θέματα ισότητας και κοινωνικών δικαιωμάτων».