Σχολικά γεύματα 2020: «Ανίκανο το επιτελικό κράτος, όταν πρόκειται για κοινωνικές παροχές»

Αποτέλεσμα εικόνας για foto tsipras
Τσίπρας για σχολικά γεύματα: «Ανίκανο το επιτελικό κράτος, όταν πρόκειται για κοινωνικές παροχές»
Τσίπρας για σχολικά γεύματα: «Ανίκανο το επιτελικό κράτος, όταν πρόκειται για κοινωνικές παροχές»

 Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση ασκεί, με ανάρτησή του στο Facebook ο τέως πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας για τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις που παρουσιάζονται όσον αφορά τη διανομή των σχολικών γευμάτων σε πολλές περιοχές της χώρας. Ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι τα 30% των γευμάτων δεν έχουν δοθεί και σημειώνει ότι “το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη, είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό όταν είναι να βολέψει μετακλητούς, αλλά ανίκανο να διευθετήσει στοιχειώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες”.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα

“Με βάση το σχεδιασμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα θα έπρεπε να διανέμονται καθημερινά 185.000 σχολικά γεύματα σε όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας.

Αντ’ αυτού όμως, γινόμαστε ξανά μάρτυρες τραγικών περιστατικών που αποτελούν στίγμα για τη χώρα, όπως η λιποθυμία από την πείνα μιας μικρής μαθήτριας στο σχολείο της στην Ηλεία.

Το «επιτελικό» κράτος του κ. Μητσοτάκη είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό όταν είναι να βολέψει μετακλητούς και να αλλάξει τους εργασιακούς νόμους για να κερδίζουν περισσότερα οι εργοδότες και οι βιομήχανοι. Ωστόσο αποδεικνύεται παντελώς ανίκανο να διευθετήσει στοιχειώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες, όταν πρόκειται για κοινωνικές παροχές, όπως ομολόγησε μέσω διαρροών χθες το Υπουργείο Εργασίας.

Αποτέλεσμα: Το 30% των σχολικών γευμάτων δεν έχουν ακόμη δοθεί, ενώ και ο προϋπολογισμός για αυτά, έχει ήδη περικοπεί στο μισό.

Όσο, λοιπόν, και να μας βομβαρδίζουν με ψεύτικες υποσχέσεις για «ευημερία και ανάπτυξη για όλους», ο λαός μας ξέρει ότι ανάπτυξη με παιδιά να λιποθυμάνε από τη πείνα στα σχολεία, δεν υπάρχει.

Και οι χιλιάδες γονείς που σήμερα βλέπουν να έχουν κοπεί τα σχολικά γεύματα που επί ΣΥΡΙΖΑ έγιναν πραγματικότητα, καταλαβαίνουν τη διαφορά. Και κυρίως καταλαβαίνουν ποιος πραγματικά νοιάζεται για τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη και ποιος μόνο για τα μεγάλα συμφέροντα”.