ΣΥΡΙΖΑ: Το θέμα των αποκοπών ρεύματος, επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα-ΔΕΔΔΗΕ. Στόχος να μην υποφέρουν άλλα νοικοκυριά — Στα ίχνη του Predator η Εξεταστική: Κλήση του επιχειρηματία Φέλιξ Μπίτζιου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Το θέμα της εκτίναξης του αριθμού των αποκοπών ρεύματος ειδικά στους ευάλωτους καταναλωτές που βρίσκονται σε αδυναμία να πληρώσουν τους λογαριασμούς ενέργειας απασχολεί την αξιωματική αντιπολίτευση. Μάλιστα στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όπως το παρουσίασε οΑλέξης Τσίπραςσε σχέση με τα θέματα ενέργειας περιλαμβάνεται πρόταση για την προστασία των πιο αδύναμων από τις αποκοπές οι οποίες παρουσιάζουν αυξητικούς ρυθμούς.

Το θέμα των αποκοπών θα απασχολήσει κατά πληροφορίες συνάντηση που θα έχει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με εργαζόμενους στον ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου η αξιωματική αντιπολίτευση να αποκτήσει σαφή εικόνα για την κατάσταση στα νοικοκυριά αλλά και για τον αριθμό των αποκοπών που γίνονται πλέον σε καθημερινή βάση. Η Κουμουνδούρου δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και μάλιστα την έχει ιεραρχήσει ως μία από τις έξι εθνικές προτεραιότητες που έχει συμπεριλάβει στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Για τη δραστική μείωση των λογαριασμών ενέργειας ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε από τη Θεσσαλονίκη για επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ με ανάκτηση τουλάχιστον του 51% του Δημοσίου στο μετοχικό της κεφάλαιο, αποσύνδεση της τιμής της χονδρεμπορικής ρεύματος από τη χρηματιστηριακή τιμή του φυσικού αερίου, θέσπιση ανώτατου συντελεστή κέρδους στην παραγωγής ενέργειας στο 5%, παρέμβαση στην προβληματική λειτουργία του χρηματιστηρίου ενέργειας με ανώτατα όρια τιμών και την προώθηση υποχρεωτικού ποσοστού σταθερών συμβολαίων στη χονδρεμπορική ηλεκτρικής ενέργειας, θέσπιση ανώτατου όριου τιμής λιανικής ηλεκτρικής ενέργειας ανά μεγαβατώρα, επιβολή διατίμησης στη λιανική φυσικού αερίου για την προστασία 700.000 καταναλωτών και αξιοποίηση των εγχώριων ενεργειακών πόρων συμπεριλαμβανομένου του λιγνίτη.

Σημειωτέον πως η Κουμουνδούρου για την καλύτερη προώθηση και προβολή του προγράμματός της έθεσε σε λειτουργία την ιστοσελίδα dikaiosinipantou.syriza.gr, μέσω της οποίας οι χρήστες του διαδικτύου θα μπορούν να ενημερώνονται για το πρόγραμμα και για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ακόμη και με την ανταλλαγή ερωτήσεων και απαντήσεων. Η διαφημιστική καμπάνια του κυβερνητικού προγράμματος θα επεκταθεί κυρίως μέσω του διαδικτύου και των social media αλλά και μέσω του youtube. Τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσει και πρόγραμμα περιοδειών του Αλέξη Τσίπρα στην περιφέρεια καθώς η Κουμουνδούρου θεωρεί ότι ατύπως βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο.

Βούλα Κεχαγιά

 

Στα ίχνη του Predator η Εξεταστική: Κλήση του επιχειρηματία Φέλιξ Μπίτζιου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Την κλήση του επιχειρηματία Φέλιξ Μπίτζιου αιτήθηκε στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης της Εξεταστικής ο ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας πως αν η πλειοψηφία απορρίψει και αυτό το αίτημα, τότε η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα συμμετέχει στη… γραπτή εξέταση της Σάρα Χαμού, η οποία θα εκπροσωπήσει την εταιρία που εμπορεύεται το Predator, Intellexa.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του insidestory.gr που δημοσιεύτηκε το πρωί της Πέμπτηςο εν λόγω επιχειρηματίας ήταν – μέσω κυπριακής εταιρίας- μέτοχος της Intellexa από τον Μάιο του 2020.

Παίρνοντας τη σκυτάλη, τα μέλη ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή αιτήθηκαν την κλήση του Φ. Μπίτζιου προκειμένου να διερευνηθούν οι «παγιδεύσεις» πολιτικών και δημοσιογράφων από το κακόβουλο λογισμικό.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση της Τετάρτης, η ΝΔ έβαλε πλάτη στην Intellexa, επιβάλλοντας εξέταση μέσω… e-mail για την εκπρόσωπο της εταιρίας.

Η ύποπτη προστασία που παρείχε η πλειοψηφία στη μάρτυρα έγινε με πρόφαση την απουσία της Σ. Χαμού στο εξωτερικό, ασχέτως κι αν η εκπρόσωπος της Intellexa είχε ενημερωθεί εδώ και εβδομάδες ότι θα καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή.

Τούτων δοθέντων, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποσαφήνισαν λίγο πριν την έναρξη της εξέτασης της επικεφαλής της ΕΑΔ, Αλεξάνδρας Ρογκάκου, ότι δεν θα συμμετέχουν στην ασυνήθιστη διαδικασία εξέτασης της Σ. Χαμού εάν η ΝΔ δεν αποδεχτεί την κλήση του Φ. Μπίτζιου.

Κατά τις πληροφορίες, η συμπολίτευση κέρδισε χρόνο, παραπέμποντας τη σχετική ψηφοφορία στο τέλος της συνεδρίασης. Να σημειωθεί δε ότι το όνομα του συγκεκριμένου επιχειρηματία ήταν και στην αρχική λίστα μαρτύρων που είχε καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση.