ΣΥΡΙΖΑ: Σκληρό ροκ την Τετάρτη Τσίπρα σε Μητσοτάκη για Novartis — “Απέναντι στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, απέναντι στα ψέματα, τη χυδαιότητα, έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ένα νέο κόμμα με βαθιές ρίζες”

Άθλια προπαγάνδα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη

Αποφασισμένος να τους “τηγανίσει” ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Novartis : Σκληρό ροκ την Τετάρτη Τσίπρα σε Μητσοτάκη παρά την οργανωμένη απόπειρα των φιλοκυβερνητικών Μέσων και του Μαξίμου να σπεκουλάρουν με τον Ιούλιο του ’15

Αποφασισμένος να λάμψει η αλήθεια μετά το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου που κατέρριψε με πάταγο την υποτιθέμενη σκευωρία για το σκάνδαλο Novartis δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Τον τόνο έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας το Σάββατο στέλνοντας μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «εμείς θα σας πάμε μέχρι τέλους». Μάλιστα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται την Τετάρτη στη Βουλή να εξαπολύσει σφυροκόπημα στον πρωθυπουργό κατά τη συζήτηση που ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με θέμα την «κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης».

Το σκληρό ροκ στην κυβέρνηση ξεκίνησε από τη Δευτέρα, με την αξιωματική αντιπολίτευση να φέρνει στη Βουλή το οργανωμένο σχέδιο παραπληροφόρησης με αφορμή το πόρισμα – κόλαφο. Την ίδια στιγμή ζητά να κατατεθεί στη Βουλή η αγωγή του δημοσίου κατά της Novartis.

Συγκεκριμένα, επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Ραγκούσης με θέμα: Πειθαρχικός έλεγχος για την παραπλάνηση της κοινής γνώμης από ανώτατες δικαστικές πηγές σε σχέση με την κατάρρευση της δήθεν «σκευωρίας Novartis».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει:

– Η πλήρης ανατροπή της δήθεν «σκευωρίας Novartis» και με αμετάκλητη δικαστική επικύρωση είναι ένα αδιαμφισβήτητο και συνταρακτικό πολιτικό γεγονός.

– Μετά το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου δικαιώθηκαν απολύτως οι καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ διέστρεψαν την αλήθεια ως προς το σκάνδαλο Novartis

– Τη βραδιά που ολοκληρώθηκε η σύνταξη του βουλεύματος του δικαστικού συμβουλίου, διέρρευσαν στη δημοσιότητα πληροφορίες εντελώς αντίθετες από αυτές που ξέρουμε σήμερα. Διέρρευσε ότι δήθεν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης κ. Δημ. Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας εγκλημάτων διαφθοράς κ. Ελ. Τουλουπάκη παραπέμπονταν για σκευωρία κατά 10 πολιτικών προσώπων αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ.

– Η διαρροή αυτή κατέλαβε όλο τον ελεύθερο ειδησεογραφικό χώρο και σχεδόν για μια ημέρα διαμόρφωσε αντίστοιχες αντιλήψεις στο κοινό.

– Ακόλουθα αποκαλύφθηκε από έμπειρους συντάκτες του δικαστικού ρεπορτάζ, όπως η Ιωάννα Μάνδρου και ο Τάσος Τέλλογλου, ότι «ανώτατες δικαστικές πηγές» ήταν που διέρρευσαν την ψευδή πληροφορία. Εξάλλου, το σύνολο του Τύπου δημοσίευσε αυτές τις πληροφορίες. Επιβεβαιώνεται έτσι ότι η πηγή τους ήταν μία και κεντρική.

– Φαίνεται, λοιπόν, ότι ανώτατη πηγή μέσα στο ανώτατο δικαστήριο εντάχθηκε σε ένα πολιτικό σχέδιο διασποράς fake news

– Όμως, ενώ μια τέτοια πρακτική θα έπρεπε να έχει προκαλέσει άμεσα τα αντανακλαστικά του πειθαρχικώς υπεύθυνου για τον έλεγχο αυτής της κατάστασης, αφού συνιστά ξεκάθαρη περίπτωση πειθαρχικού παραπτώματος, που απάδει του ρόλου και της αξιοπρέπειας ενός δικαστικού λειτουργού,

– Ο μόνος που μπορεί να διώξει πειθαρχικά ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς είναι, δυνάμει του άρθρου 99 του ν. 4938/2022, ο ίδιος ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

-Γιατί δεν έχει ασκήσει ακόμη την αρμοδιότητά του να κινήσει τον πειθαρχικό έλεγχο σε σχέση με τους δικαστικούς λειτουργούς που ενεπλάκησαν στην υπόθεση των παραπλανητικών διαρροών;

-Ερωτήθηκε η κα Πρόεδρος του Αρείου Πάγου αν γνωρίζει ποιοι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί είχαν πρακτικά τη δυνατότητα και έπαιξαν πράγματι τον ρόλο κεντρικής πηγής παραπληροφόρησης του ελληνικού λαού σε σχέση με το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου;

 

Περιζήτητη η Ρένα Δούρου στα παλιά αλλά και τα νέα μέλη οργώνει όλη τη χώρα! Μήνυμα από το Ξυλόκαστρο: “Απέναντι στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, απέναντι στα ψέματα και τη χυδαιότητα, έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ένα νέο κόμμα με βαθιές ρίζες”

Αν και η εκλογική της περιφέρεια, στην οποία θα κατέβει υποψήφια στις εκλογές που πλησιάζουν, είναι στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας (Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών) η Ρένα Δούρου μόνον εκεί δεν περιορίζει την δραστηριότητά της. Όπως και πριν από τις κάλπες της 15ης Μαίου για την ανάδειξη της νέας ΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπου ενώ η ίδια ήταν υποψήφια στην Αττική, γύριζε όλη την Ελλάδα για καλέσει τον κόσμο μαζικά στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι και τώρα συνεχίζει να επικέπτεται περιοχές της χώρας προκειμένουν να έρθει σε επαφή με τους πολίτες και να προωθήσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ! Και η αλήθεια είναι ότι η πρώην Περιφερειάρχης, από τα 2-3 πιο τρανταχτά παραδείγματα του βρώμικου πόλεμου που δέχτηκε η Αριστερά και της άδικης στοχοποίησης από το σύστημα, που έμεινε αλύγιστη, είναι περιζήτητη από το κοινό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τους προοδευτικούς πολίτες, σε όλη τη χώρα. Άλλωστε ο κόσμος την αντάμειψε και με την εκλογή της στις δυο κορυφαίες θέσεις της ΚΕ του νέου κόμματος.

Εντυπωσιακή ήταν λοιπόν και η παρουσία αλλά και η συγκέντρωση του κόσμου στο παρών που έδωσε στο Ξτλόκαστρο Κορινθίας. Το μήνυμα της Ρένας Δούρου προς το Μαξίμου ήταν καθαρό: “ερχόμαστε με την εντολή τοθυ κόσμου”

Η ανάρτηση της Ρένας Δούρου:

“Σήμερα από το Ξυλόκαστρο στείλαμε μήνυμα. Ότι διαθέτουμε το ισχυρότερο επιχείρημα απέναντι στους επαγγελματίες της εξουσίας, εκείνους που θεωρούν ότι έχουν το κληρονομικό δικαίωμα να διαχειρίζονται τις τύχες μας σαν τα τσιφλίκια του πατέρα τους. Εμείς απέναντί τους, απέναντι στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, απέναντι στα ψέματα και τη χυδαιότητα, έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ένα νέο κόμμα με βαθιές ρίζες στις δημοκρατικές, προοδευτικές παραδόσεις του τόπου μας. Το μεγαλύτερο σήμερα αριστερό ευρωπαϊκό κόμμα. Το κόμμα των μελών του. Νέων και παλιών. Το νέο κόμμα των 150 χιλιάδων μελών που πήρε σάρκα και οστά στις 15 Μαΐου.”