ΣΥΡΙΖΑ: Πόσο ακόμα θα εξευτελίζεται η ΝΔ λόγω του αρχηγού της;

Δε θα γίνει τελικά η προγραμματισμένη για την Τετάρτη συνεδρίαση της επιτροπής πόθεν έσχες της Βουλής καθώς αναβλήθηκε αιφνιδιαστικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διερωτάται για πόσο καιρό ακόμη θα εξευτελίζεται η ΝΔ «για να καλύψει τις παρανομίες και τα αποδεδειγμένα πλέον ψέματα του αρχηγού της», με αφορμή την αναβολή της προγραμματισμένης για την Τετάρτη, συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής: «Το πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη είναι τόσο καλώς καμωμένο, που πανικόβλητη η κυβέρνηση ανέβαλε την προγραμματισμένη για αύριο συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής. Ποσό ακόμα θα εξευτελίζεται το κόμμα της ΝΔ για να καλύψει τις παρανομίες και τα αποδεδειγμένα πλέον ψέματα του αρχηγού της;»

Σύμφωνα με την καταγγελία του Παύλου Πολάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έφερνε την Τετάρτη 28 Ιουλίου, στην επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής το θέμα των αποκαλύψεων του Documento για το ψευδές πόθεν έσχες της συζύγου του πρωθυπουργού και την παράνομη ιδιοκτησία γαλλικής οφσορ εταιρείας, Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Παύλο Πολάκη, ο πρόεδρος της επιτροπής, Αθανάσιος Μπούρας αρχικά προσπάθησε να κωλυσιεργήσει και στη συνέχεια, αφού σήμανε συναγερμός στη Νέα Δημοκρατία, η συνεδρίαση αναβλήθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αθανάσιος Μπούρας, απέδωσε την επ’ αόριστον αναβολή της συνεδρίασης στην έλλειψη διαθέσιμης αίθουσας προκειμένου να διεξαχθεί η διαδικασία, σε επικοινωνία που είχε με το documentonews.gr. Η εξέλιξη αυτή δεν αναμένεται να επηρεάσει την πολυαναμενόμενη δημοσιοποίηση των δηλώσεων πόθεν έσχες που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη.