ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Μέσα στην κατάσταση κατάρρευσης η κυβέρνηση επιμένει να μην επιτάσσει ιδιωτικές κλινικές – Έφη Αχτσιόγλου: Πλήττει τη δημοκρατία πιθανός θάνατος απεργού πείνας

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σχετικά με την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα μας

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την πανδημία:

Εδώ και έναν χρόνο η κυβέρνηση επιμένει να μην λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα προστασίας του πληθυσμού.

Μετά από τέσσερις μήνες λοκντάουν τα κρούσματα αντί να μειώνονται έχουν πάλι δραματική αύξηση. Το ΕΣΥ και οι υγειονομικοί δεν έχουν άλλες αντοχές, την ώρα που η πληρότητα σε ΜΕΘ φθάνει πλέον το 95% στην Αττική και ακυρώνονται μαζικά χειρουργεία, με το ΕΣΥ να έχει μετατραπεί σε σύστημα μίας νόσου.Μέσα στην κατάσταση κατάρρευσης, η κυβέρνηση επιμένει να μην επιτάσσει ιδιωτικές κλινικές.Ένα χρόνο μετά την πανδημία η κυβέρνηση δεν δείχνει να έχει διδαχθεί τίποτα.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος της ραγδαίας αυτής επιδείνωσης.

 

Έφη Αχτσιόγλου: Πλήττει τη δημοκρατία πιθανός θάνατος απεργού πείνας

«Θα είναι βαρύτατο πλήγμα για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα να υπάρξει θάνατος απεργού πείνας. Είναι αρνητική ιστορική τομή για ένα σύγχρονο κράτος δικαίου», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στον “ΑΝΤ1”.

«Ο τρόπος που η κυβέρνηση χειρίζεται το ζήτημα εκπέμπει βαθιά εκδικητικότητα, αλλά κυρίως είναι σαν να μην αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των στιγμών», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι «για ένα ζήτημα που θα μπορούσε να το έχει επιλύσει διοικητικά, με ευελιξία, χωρίς καν να απασχολήσει τη δημοσιότητα, ο κ. Μητσοτάκης επιδεικνύει έναν λεονταρισμό ο οποίος υπονομεύει τη δύναμη της δημοκρατίας μας».

Τόνισε, παράλληλα, ότι «το ύψος της δημοκρατίας δεν είναι η εκδικητικότητα ούτε η τιμωρητικότητα, αλλά η γενναιοδωρία και ο σωφρονισμός με τους όρους που επιβάλλει το κράτος δικαίου».

Η κ. Αχτσιόγλου επισήμανε ότι ο χειρισμός της κυβέρνησης «ηρωοποιεί και κάνει -έστω στη συνείδηση πολύ λίγων- σύμβολο αγωνιστικότητας έναν άνθρωπο που είχε αφεθεί στη λήθη, και ορθώς, λόγω των ειδεχθών εγκλημάτων που έχει διαπράξει».

Σημείωσε, ακόμα, ότι «δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ που αντιδρά στον τρόπο διαχείρισης της κυβέρνησης, είναι σύσσωμη η αντιπολίτευση, δικηγορικοί σύλλογοι και η καραμανλική πτέρυγα της δεξιάς παράταξης».

Δήλωσε, τέλος, ότι «δεν μας ενδιαφέρει τι λέει ο κ. Κουφοντίνας. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι πώς αντιδρά μία οργανωμένη πολιτεία, ένα οργανωμένο κράτος δικαίου. Ο θάνατος ποτέ δεν μπορεί να είναι η απάντηση σε οποιοδήποτε πρόβλημα».