ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Κάλεσμα στο αντιρατσιστικό, αντιπολεμικό συλλαλητήριο σήμερα στις 3 μ.μ. — Αλ. Τσίπρας: Το μήνυμα στον Μ. Τεντόγλου για την κατάκτηση του χρυσού

Στην αντιρατσιστική πορεία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μαρτίου στις 3 μ.μ. με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ

Το Σάββατο 19 Μαρτίου 3.00 μ.μ στην πλατεία Ομονοίας, θα πραγματοποιηθεί αντιρατσιστική και αντιπολεμική συγκέντρωση, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας κατά του Ρατσισμού.

Το Τμήμα Μεταναστευτικής και Προσφυγικής Πολιτικής και ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καλούν  και συμμετέχουν ενεργά στο συλλαλητήριο. Ενώνουμε την φωνή μας με αντιρατσιστικές συλλογικότητες, μεταναστευτικές κοινότητες, πρόσφυγες από δομές, συνδικαλιστικές οργανώσεις και δημοκρατικούς πολίτες.

Δίνουμε δυναμικά το παρών.

  • Διαδηλώνουμε ενάντια στην ρατσιστική πολιτική της Ευρώπης φρούριο. Ενάντια στα δολοφονικά pushbacks που καθημερινά η ελληνική κυβέρνηση με την συνδρομή της frontex εφαρμόζουν παραβιάζοντας κάθε κανόνα του Διεθνούς Δικαίου.
  • Υψώνουμε φωνή για το δράμα των προσφύγων και μεταναστών στο Έβρο και την ρατσιστική τους αντιμετώπιση από την Ελληνική κυβέρνηση.
  • Απαιτούμε να κλείσουν τα ΠΡΟΚΕΚΑ που συντηρούν το αίσχος να κρατούνται φυλακισμένοι άνθρωποι έως 36 μήνες χωρίς να έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα.
  • Δεν εφησυχάζουμε με την καταδίκη της ναζιστικής συμμορίας της ΧΑ. Ακροδεξιές οργανώσεις συνεχίζουν την δράση τους με την κάλυψη τις περισσότερες φορές από την κυβέρνηση.
  • Καταδικάζουμε κάθε είδους διακρίσεις που βασίζονται στο φύλο ή στις σεξουαλικές επιλογές.
  • Αγωνιζόμαστε ενάντια στην συνεχή υποβάθμιση και απαξίωση της ζωής των Ρομά με τραγικά μάλιστα αποτελέσματα όπως αυτό της δολοφονίας του Νίκου Σαμπάνη που αύριο προχωρήσουμε δίπλα με την οικογένεια του που θα πάρει μέρος στην πορεία.
  • Και φυσικά θα ενώσουμε την φωνή μας με χιλιάδες άλλους ενάντια στον πόλεμο, την εισβολή της νεοτσαρικής Ρωσίας στην Ουκρανία, την επέκταση του ΝΑΤΟ και την αύξηση των εξοπλισμών. Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που γεννούν νέα κύματα προσφυγιάς, φτώχειας και διακρίσεων θέλουμε να οικοδομήσουμε ένα νέο παγκόσμιο κίνημα ειρήνης.

Υψώνουμε την φωνή μας ενάντια στον ρατσισμό και στον πόλεμο.

 

Αλ. Τσίπρας: Το μήνυμα στον Μ. Τεντόγλου για την κατάκτηση του χρυσού

«Μίλτο Τεντόγλου, σήμερα μας προσέφερες αυτή τη χαρά που είχαμε ανάγκη, μέσα στη σκληρή καθημερινότητα των ημερών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στο μήνυμα προς τον Μ. Τεντόγλου

Τον Μίλτο Τεντόγλου συνεχάρη ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Αναλυτικά, η ανάσρτηση του Αλ. Τσίπρα:

«Παγκόσμιος πρωταθλητής, στα 24 του, την ημέρα των γενεθλίων του, αυτός ο σπουδαίος αθλητής που κάνει το άλμα να μοιάζει απλή υπόθεση. Μίλτο Τεντόγλου, σήμερα μας προσέφερες αυτή τη χαρά που είχαμε ανάγκη, μέσα στη σκληρή καθημερινότητα των ημερών.

Σε ευχαριστούμε.
#Τεντογλου»