ΣΥΡΙΖΑ: Προϋποθέσεις για μία δίκαιη μετάβαση: Το μέλλον της Φλώρινας στην απολιγνιτοποίηση – Πώς θα πάρετε το “επίδομα 800 ευρώ” – Novartis: Πρώτη ημέρα καταθέσεων για τον Ευάγγελο Βενιζέλο – Το ΣτΕ απέρριψε προσφυγή των ΟΛΜΕ, ΔΟΕ. Η Κεραμέως προχωρά σε τηλε-εκλογές

«Προϋποθέσεις για μια δίκαιη μετάβαση. Το μέλλον της ΠΕ Φλώρινας στην απολιγνιτοποίηση»

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Φλώρινας σε συνεργασία με τον τομέα Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ διοργάνωσε ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση, που αφορά στην βίαιη απολιγνιτοποίηση της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, την Τετάρτη 11 Νοέμβρη 2020 και ώρα 19:00, με τίτλο: Προϋποθέσεις για μια δίκαιη μετάβαση. Το μέλλον της ΠΕ Φλώρινας στην απολιγνιτοποίηση.

Κεντρικοί ομιλητές είναι ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης και Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Σ. Φάμελλος, η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Π. Πέρκα και η Υπεύθυνη για θέματα Κλιματικής Αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ρ. Δούρου.

Στην εκδήλωση δόθηκε χρόνος εισηγήσεων – παρεμβάσεων στους εκπροσώπους της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Πανεπιστημίου, των Επιμελητηρίων και Εργατικού Κέντρου, συνδικαλιστικών φορέων και ενώσεων καθώς και των εργαζομένων.

Παρακολουθείστε το βίντεο: 

 

Novartis: Πρώτη ημέρα καταθέσεων για τον Ευάγγελο Βενιζέλο

«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα που είναι, συστηματική προσπάθεια αλλοίωσης θεμελιωδών αρχών και θεσμών του δημοκρατικού πολιτεύματος», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατέθεσε σήμερα επί 3 ώρες ενώπιον της αρεοπαγίτου του Δικαστικού Συμβουλίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών (Ειδικό Δικαστήριο) Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, η οποία ερευνά την υπόθεση της Novartis μετά την άσκηση από τη Βουλή της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Η κατάθεση του κ. Βενιζέλου θα συνεχιστεί άλλη ημέρα. Ο ίδιος, μετά το πέρας της κατάθεσής του δήλωσε:

«Ξεκίνησαν σήμερα οι μαρτυρικές καταθέσεις στην ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου. Κατέθεσα πρώτος, δεν ολοκληρώθηκε η κατάθεσή μου, θα επανέλθω, γιατί πρέπει να διευκρινιστούν ορισμένες λεπτομέρειες, που έχουν σχέση με την εξύφανση αυτής της πολύ μεγάλης συνωμοσίας ένα χρόνο πριν διαβιβαστεί ο φάκελος στη Βουλή.

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα που δεν είναι απλώς κατάχρηση εξουσίας, είναι, όπως έχω πει πολλές φορές, συστηματική προσπάθεια αλλοίωσης θεμελιωδών αρχών και θεσμών του δημοκρατικού πολιτεύματος. Βεβαίως υπάρχει ζήτημα ποινικής ευθύνης προσώπων πάντα, αλλά υπάρχει ένα ακόμα μεγαλύτερο ζήτημα προστασίας της ποιότητας της Δημοκρατίας μας και του κράτους δικαίου».

 

Το ΣτΕ απέρριψε προσφυγή των ΟΛΜΕ, ΔΟΕ-Η Κεραμέως προχωρά σε τηλε-εκλογές

Το υπουργείο Παιδείας, προχωρά στις αυριανές εκλογές  για τα υπηρεσιακά συμβούλια, παρά το γεγονός ότι όλες οι παρατάξεις απέσυραν τα ψηφοδέλτια τους, διαμαρτυρόμενες για την ηλεκτρονική ψηφοφορία. 

Είχε προηγηθεί η απόφαση του ΣτΕ να απορρίψει τις αιτήσεις προσωρινής διαταγής για την αναστολή των τηλε-εκλογών για την ανάδειξη αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια εκπαίδευσης, που είχε καταθέσει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ).

«Η Δημοκρατία δεν σταματάει εξ αιτίας της πανδημίας» ανακοίνωσε σε πανηγυρικό τόνο το υπουργείο Παιδείας, το οποίο προχωρά ακάθεκτο στην αυριανή εκλογική διαδικασία, με αποσυρμένες τις υποψηφιότητες και με διμελείς εφορευτικές επιτροπές. Η δυσαρέσκεια των εμπλεκομένων είναι τόσο μεγάλη, που καλούν τον κόσμο να μην συμμετάσχει στη διαδικασία και προβλέπουν τεράστια ποσοστά αποχής.

Θυμίζουμε ότι όλο το προηγούμενο διάστημα, προηγήθηκε τεράστια κόντρα μεταξύ των συνδικαλιστικών εκπαιδευτικών φορέων και του υπουργείου. ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΠΟΣΕΕΠΕΑ, οι τρεις μεγαλύτερες εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, με σειρά ανακοινώσεων ζητούσαν να ανασταλεί η διαδικασία των εκλογών και να δοθεί παράταση στη θητεία των υπηρετούντων αιρετών κάτι που δεν έγινε δεκτό από το υπουργείο. Ακολούθησε μαζική απόσυρση των ψηφοδελτίων, όλων των παρατάξεων αλλά και μεμονωμένων υποψηφίων και κάλεσμα για κινητοποιήσεις αλλά και μαζική αποχή τη μέρα των εκλογών (Σάββατο, 7 Νοεμβρίου). Το υπουργείο συγκρότησε αρχικά εφορευτικές επιτροπές που απαρτίζονται από δύο μέλη, ενώ με τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο εξουσιοδότησε τον εαυτό του να ρυθμίσει όλα τα ζητήματα της εκλογικής διαδικασίας. Η ενέργεια αυτή οδήγησε την ΑΔΕΔΥ αλλά και την ΟΛΜΕ να προκηρύξουν απεργία για αύριο προκειμένου να καλύψουν συνδικαλιστικά τους εκπαιδευτικούς και τους διοικητικούς που θα υποχρεωθούν να παραστούν ως μέλη των εφορευτικών επιτροπών.

Τίποτα όμως δεν έχει τελειώσει αφού η κύρια προσφυγή των δύο Ομοσπονδιών, που αφορά την ουσία των τηλε-εκλογών και την παραβίαση των δικαιωμάτων των συμμετεχόντων, συζητείται στο ΣτΕ στις 3 Δεκεμβρίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*