ΣΥΡΙΖΑ: «Μόνο στην τσέπη του έκανε μεγάλο καλό ο κ. Στάσσης» — Ηλιόπουλος: Παραδέχονται ότι υπάρχουν μέτρα που δεν έχουν λάβει

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης

Τη σφοδρή αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Άδ. Γεωργιάδη, ο οποίος υπερασπιζόμενος τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, που εξαπλασίασε τον μισθό του και του έδωσε και μπόνους, είπε ότι ο Γ. Στάσσης «έκανε πολύ καλό στην Ελλάδα» διότι ουσιαστικά «έσωσε τη ΔΕΗ».

Στην ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καταγγέλλει για αλαζονεία και αμετροέπεια την κυβέρνηση, που αρνείται να δει ότι οι πολίτες αδυνατούν να ανταποκριθούν στους διπλάσιους και τριπλάσιους λογαριασμούς που πληρώνου και επισημαίνει ότι «το μόνο πολύ καλό που έκανε ο κ. Στάσσης είναι στην τσέπη του».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Το μόνο πολύ μεγάλο καλό που έκανε ο κ. Στάσσης είναι στην τσέπη του»

 Οι πολίτες δεν έχουν να βγάλουν το μήνα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και ο κ. Γεωργιάδης λίγο πολύ μας λέει ότι πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στον κ. Στάσση της ΔΕΗ γιατί έκανε «πολύ μεγάλο καλό».

Το «πολύ μεγάλο καλό» είναι για τους πολίτες διπλάσιοι και τριπλάσιοι λογαριασμοί, η ρήτρα Μητσοτάκη και απελπισία για το πως θα βγει ο μήνας.

Για τον εαυτό του βέβαια όντως έκανε πολύ μεγάλο καλό. Ως επιβράβευση Εξαπλασίασε το μισθό του και δίνει μπόνους στον εαυτό του και τα αλλά golden boys της ΝΔ 16 εκατ. ευρώ.

Η αλαζονεία και η αμετροέπεια του κ. Μητσοτάκη και των υπουργών του εξοργίζουν την κοινωνία.

Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Από τη δική του πλευρά και από τη φιλόξενη συχνότητα της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Γ. Στάσσης «έκανε πολύ μεγάλο καλό στον ελληνικό λαό γιατί έκανε τη ΔΕΗ ξανά ισχυρό παίκτη».

Και σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει οι υψηλές αμοιβές του, αλλά και το γεγονός ότι ο κτίζει δύο υπερπολυτελείς κατοικίες 759,15 τ.μ., σε οικόπεδο έκτασης 8.500 τ.μ., στην Τζιά, ο Άδ. Γεωργιάδης είπε ότι πρόκειταια για άνθρωπο «που θα μπορούσε να ζει στο εξωτερικό και να βγάζει λεφτά», αλλά «τον βρίζουν όλη μέρα γιατί χτίζει ένα σπίτι με τα δικά του τα λεφτά».

«Επιλέγει ο Μητσοτάκης και φέρνει έναν Έλληνα από το εξωτερικό, οποίος δέχεται να έρθει με κάτω απ’ τα μισά λεφτά που έπαιρνε. Και λέει “ντάξει, για την Ελλάδα, γιατί είναι κίνδυνος να πέσει η ΔΕΗ, θα πάω να δουλέψω και τις γνώσεις που έχω να τις πάω στη ΔΕΗ”», είπε και πρόσθεσε:

«Ο κόσμος να ξέρει ότι ο κ. Στάσσης στον ελληνικό λαό έκανε πολύ μεγάλο καλό. Γιατί του έκανε πολύ μεγάλο καλό; Γιατί συνέβαλε στο να σωθεί μία εταιρεία εξαιρετικά κρίσιμη για την ελληνική κοινωνία, την έκανε ξανά ισχυρό παίκτη, αύξησε την αξία της δημόσιας περιουσίας διότι σήμερα το μερίδιο που έχει το δημόσιο στη ΔΕΗ αξίζει υπερπολλαπλάσια λεφτά απ’ όσο άξιζε το αντίστοιχο μερίδιο επί ΣΥΡΙΖΑ, κι αυτόν τον άνθρωπο που θα μπορούσε να ζει στο εξωτερικό και να βγάζει λεφτά στο εξωτερικό, τον βρίζουν όλη μέρα γιατί χτίζει ένα σπίτι με τα δικά του τα λεφτά».

 

Ηλιόπουλος: Παραδέχονται ότι υπάρχουν μέτρα που δεν έχουν λάβει

Την αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, σχετικά με «νέα παρέμβαση» για τη μείωση της τιμής του ρεύματος, καυτηρίασε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι “δεν θα ξαναδούμε λογαριασμό 4-5 φορές πάνω”. Παραδέχεται δηλαδή όχι μόνο το μέγεθος των αυξήσεων αλλά και την κυβερνητική ευθύνη. Παραδέχεται ότι υπάρχουν μέτρα που δεν έχουν λάβει», σχολίασε ο κ. Ηλιόπουλος, τη στιγμή που οι πολίτες δοκιμάζονται από τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος και τις συνεχείς ανατιμήσεις αγαθών.

<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”el” dir=”ltr”>Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι &quot;δεν θα ξαναδούμε λογαριασμό 4-5 φορές πάνω&quot;. Παραδέχεται δηλαδή όχι μόνο το μέγεθος των αυξήσεων αλλά και την κυβερνητική ευθύνη. Παραδέχεται ότι υπάρχουν μέτρα που δεν έχουν λάβει. Μια επικίνδυνη κυβέρνηση που πρέπει άμεσα να φύγει <a href=”https://twitter.com/hashtag/%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%B1?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#ρευμα</a></p>&mdash; Νάσος Ηλιόπουλος (@n_iliopoulos) <a href=”https://twitter.com/n_iliopoulos/status/1520846872717443075?ref_src=twsrc%5Etfw”>May 1, 2022</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

Επίσης, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια «επικίνδυνη κυβέρνηση που πρέπει άμεσα να φύγει».

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», προχώρησε –για ακόμα μια φορά– σε αόριστες υποσχέσεις, αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Από την ώρα που θα εφαρμοστούν αυτά που ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση σχεδιάζουν και θα ανακοινώσουν μέσα στο Μάιο και θα εφαρμοστούν τον Ιούνιο, δεν θα ξαναδούμε λογαριασμούς ρεύματος που να είναι τέσσερις και πέντε φορές πάνω. Κάτι που αντιμετώπιζαν οι καταναλώσεις από 300 κιλοβατώρες και πάνω, καθώς συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων. Θα μετριαστούν πάρα-πάρα πολύ οι αυξήσεις, θα μειωθούν δραστικά οι λογαριασμοί και μάλιστα για έναν χρονικό ορίζοντα αρκετά μεγάλο. Προετοιμαστήκαμε και δρούμε μετρημένα, με μέτρα που μπορεί να είναι εφαρμόσιμα και αποφασιστικά. Χωρίς να λέμε ότι θα βγάλουμε “λαγούς από τα καπέλα” και χωρίς να παραπλανούμε τον κόσμο και να λαϊκίζουμε.»

»Τον κόσμο, τι τον ενδιαφέρει; Να μην ξαναδεί λογαριασμό που είναι 4 και 5 φορές πάνω. Τις επιχειρήσεις τι τις ενδιαφέρει; Να μπορούν να ανακτήσουν μέρος του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος που έχασαν εξαιτίας της εκτόξευσης της τιμής του ρεύματος. Προς αυτή την κατεύθυνση η Κυβέρνηση βλέπει τι γίνεται, αισθάνεται, καταλαβαίνει και θα δράσει ουσιαστικά και πολύ αποφασιστικά το αμέσως επόμενο διάστημα.»