ΣΥΡΙΖΑ: Κύριε Χρυσοχοΐδη ευσταθούν τα δημοσιεύματα κακοποίησης, πεντάχρονου παιδιού; –

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Τσιόδρας επιλέγει να καλύψει την αδράνεια της ΝΔ | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Έντονη είναι η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όσον αφορά στο νέο κρούσμα αστυνομικής βίας και μάλιστα σύμφωνα με καταγγελίες σε βάρος πεντάχρονου παιδιού και της μητέρας του σε καφέ στο Γαλάτσι.

Ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Σπίρτζης επισημαίνει ότι είναι δίχως τέλος ο κατήφορος του Τρόμου και της Πάταξης της κυβέρνησης Μητσοτάκη και ρωτά ευθέως τον Υπ. Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδη: Ευσταθούν τα δημοσιεύματα κακοποίησης – και μάλιστα με χρήση γκλοπ – πεντάχρονου παιδιού;

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

“Μετά από όσα ζήσαμε σε 15 μήνες του αντισυνταγματικού επιτελικού κράτους Μητσοτάκη, με καθημερινά απαράδεκτα περιστατικά αστυνομικής βίας και τη διάλυση της ειρηνικής συγκέντρωσης έξω από το εφετείο, 48 δευτερόλεπτα μετά την ανακοίνωση της ιστορικής απόφασης στη δίκη των χρυσαυγιτών, δεν περιμέναμε καλύτερη αντιμετώπιση για διαδηλωτές σε αντιφασιστική εκδήλωση.

Η βίαιη, όμως, δράση των ΜΑΤ την Κυριακή στο Γαλάτσι, ακόμη και μέσα σε καφετέρια, δείχνει την εξέλιξη του αντιδημοκρατικού κατήφορου μετά την προηγούμενη επιχείρηση, σε αντίστοιχο κατάστημα, όπου οι πελάτες είχαν αντιμετωπιστεί ως τρομοκράτες. Είναι πραγματικά αδιανόητο εκεί που ένας πολίτης πίνει τον καφέ του, ξαφνικά να εφορμούν δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες μάλιστα ασκούν τόση βία ώστε σημειώνονται τραυματισμοί πολιτών και αστυνομικών.

Αυτός είναι ο απολογισμός της πολιτικής και των εντολών της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι το πολιτικό μήνυμα του δόγματος «Τρόμος και Πάταξη» και οι εντολές της κυβέρνησης έχουν απελευθερώσει ακροδεξιούς θύλακες εντός της αστυνομίας, οδηγώντας έτσι τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αστυνομικών που υπηρετούν τη Δημοκρατία στο περιθώριο και την απομείωση της αποστολής τους για την διασφάλιση της ασφάλειας του πολίτη.

Ρωτάμε τον υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη αν ευσταθούν τα δημοσιεύματα κακοποίησης – και μάλιστα με χρήση γκλοπ – πεντάχρονου παιδιού!

Ρωτάμε αν επιχείρησαν δυνάμεις των ΜΑΤ σε καφετέρια κάνοντας χρήση χημικών και χρησιμοποιώντας πρωτοφανή βία!Η επιβεβαίωση των γεγονότων δεν θα αποτελούν μια ακόμη καταγγελία για τη δράση των ενεργούντων ακροδεξιών αστυνομικών, αλλά πλήρη ανάδειξη των κυβερνητικών ευθυνών και της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

 

Στη Σάμο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά τον σεισμό

Κλιμάκιο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με τον βουλευτή Χίου και αναπληρωτή τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής, Α. Μιχαηλίδη και τον συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Φ. Σέργη περιόδευσε στη νότια Χίο, στα χωριά Φλάτσια και Νένητα που επλήγησαν από τον πρόσφατο σεισμό.

Συναντήθηκαν με τους Προέδρους τοπικών κοινοτήτων και επισκέφτηκαν σημεία που υπάρχουν ζημιές από καταρρεύσεις. Αναδείχθηκε η ανάγκη για άμεση στήριξη των κατοίκων για αποκαταστάσεις, καθώς και η επίσπευση των διαδικασιών για κατεδαφίσεις ετοιμόρροπων επικίνδυνων κατασκευών.

Επιπλέον, ο Ανδρέας Μιχαηλίδης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίο και του δήλωσε την συμπαράστασή του για την δοκιμασμένη πόλη της Σμύρνης. Έλαβε δε την διαβεβαίωση ότι η κοινότητα και οι εκκλησίες της περιοχής δεν επλήγησαν από τον σεισμό.

Επίσης, ο Α. Μιχαηλίδης, με την ιδιότητα του αναπληρωτή τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής, θα μεταβεί σήμερα Δευτέρα 2 Νοεμβρίου στη Σάμο, συμμετέχοντας στο κλιμάκιο τομεαρχών-βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα έχουν συναντήσεις με φορείς του νησιού και θα επισκεφτούν τις περιοχές που επλήγησαν ιδιαίτερα από το σεισμό.