ΣΥΡΙΖΑ: Κοροϊδία Μητσοτάκη για τη δήθεν αναστολή πλειστηριασμών – Πέσατε τελείως έξω!… Γιώργος Βέλτσος

Τσίπρας, Γαλάτσι: Πόσο κόσμο είχε πραγματικά η συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ [φωτο]

«Αφού ψήφισε τον πτωχευτικό κώδικα και κατήργησε την προστασία πρώτης κατοικίας, για να εμφανιστεί δήθεν διαλλακτικός και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το χθεσινό φιάσκο του στη Βουλή ανακοίνωσε δήθεν αναστολή πλειστηριασμών», τονίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, καλώντας τον πρωθυπουργό να πάρει πίσω τον πτωχευτικό κώδικα.

Όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ:

«Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τους πολίτες που βρίσκονται σε απόγνωση. Αφού ψήφισε τον πτωχευτικό κώδικα και κατήργησε την προστασία πρώτης κατοικίας, για να εμφανιστεί δήθεν διαλλακτικός και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το χθεσινό φιάσκο του στη Βουλή ανακοίνωσε δήθεν αναστολή πλειστηριασμών.

Ανακοίνωσε δηλαδή ως καινούργιο κάτι που είχε ήδη εξαγγείλει από τις 13 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ, όταν έλεγε πως “δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας μέχρι το τέλος του έτους”.

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να σταματήσει να δουλεύει τον κόσμο και να αποσύρει άμεσα τον πτωχευτικό κώδικα που ψήφισε εν μέσω πανδημίας και της μεγαλύτερης μεταπολεμικής ύφεσης».

Τι είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης, κατά τη χθεσινή ομιλία του στη Βουλή, από την οποία έλειψε κάθε στοιχείο αυτοκριτικής, ανήγγειλε ότι θα υπάρξει αναστολή πλειστηριασμών με σχετική ρύθμιση που θα φέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης. Επιπλέον, είπε ότι θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση των πιο αδύναμων νοικοκυριών τα Χριστούγεννα υπογραμμίζοντας ότι το πόσα χρήματα θα δοθούν, το που και το πως θα δοθούν θα εξειδικευθεί από το οικονομικό επιτελείο.

 

Πέσατε τελείως έξω! Γιώργος Βέλτσος

Πέσατε τελείως έξω!

Όμως, πάλι τα ίδια, μέσα στη Βουλή. Εχει παρά ταύτα σημασία να γνωρίζουμε αν ο Μητσοτάκης λέει ψέματα χωρίς να ψεύδεται ή αν ο Τσίπρας λέει αλήθεια με σκοπό να εξαπατήσει;

Δεν έχει, όταν «έχει ανοίξει το κορμί σου όλες τις πόρτες του και μπαίνουν μέσα του τα πάντα», όπως προφητικά γράφει ο Τάκης Σινόπουλος στο «Νυχτολόγιο».

Λένε πως όποιος ψεύδεται χωρίς να το θέλει δεν λέει ψέματα, εφόσον δεν υπάρχει ψέμα χωρίς την πρόθεση εξαπάτησης. Αν είναι έτσι, ο πρώτος μάς λέει ψέματα αλλά δεν μας εξαπατά και ο δεύτερος (ο Τσίπρας) μας εξαπατά αλλά λέει την αλήθεια.

Οπότε γιατί να μη συμβαίνουν και τα δυο, αφού «τα ψεύδη μιας πολιτικής προσωπικότητας θεωρήθηκαν πάντοτε ως απαραίτητα και νόμιμα εργαλεία»; (Χάνα Αρεντ). Και επιτέλους, αφού το να λέει κανείς την αλήθεια προκειμένου να εξαπατήσει όσους πιστεύουν ότι δεν πρέπει να τον πιστέψουν, γιατί να μην είναι το ίδιο με το να λέει ψέματα σε όσους τον πίστεψαν;

Επιμύθιο: όπως η παράβαση είναι εκπλήρωση της παρωδίας έτσι και το ψέμα είναι ολοκλήρωση της πολιτικής. Σε κάθε περίπτωση η παρωδία επεκτείνεται.