ΣΥΡΙΖΑ: Κορονοϊός-Οικονομία στην ατζέντα της Πολιτικής Γραμματείας – Νοτοπούλου: Η ανεπάρκεια των κυβερνητικών μέτρων δείχνει ήδη τα αποτελέσματά της

Αλέξης Τσίπρας: Νέα πρόκληση της Τουρκίας η κατάθεση συντεταγμένων

Η συνεδρίαση, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης

Οι ανησυχίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη δημόσια υγεία, λόγω κορονοϊού, αλλά και την Οικονομία αναμένεται να κατατεθούν στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνεδρίαση υπό τον Αλέξη Τσίπρα θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να αποτιμήσει τα τελευταία δεδομένα αναφορικά με την πανδημία στην χώρα μας και να σχεδιάσει τις νέες προτάσεις του κόμματος για την αντιμετώπιση της μείζονος αυτής κρίσης.

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβουν την αγωνία τους τόσο για την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία, συγχρόνως όμως χτυπούν στην κυβέρνηση καμπανάκι για τις εξελίξεις που συνδέονται με την Οικονομία με αιχμή όσα αφορούν τον χώρο της εργασίας.

Για την Κουμουνδούρου η κυβέρνηση δείχνει μία επιμονή στη λήψη περιοριστικών μέτρων χωρίς παράλληλα να κάνει σημαντικές και αναγκαίες παρεμβάσεις για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας. Η αξιωματική αντιπολίτευση επαναφέρει το ζήτημα της ενίσχυσης του δημόσιου τομέα με προσωπικό και τα απαιτούμενα μέσα ώστε να στηριχθούν οι άνθρωποι της «πρώτης γραμμής».

Ο αρμόδιος τομεάρχης Ανδρέας Ξανθός κάνει λόγο για ανεπάρκεια των μέσων ατομικής προστασίας των υγειονομικών, για την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ με επιπλέον ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό και για έλλειψη σχεδιασμού ώστε να υπάρξουν μόνιμες προσλήψεις στο δημόσια σύστημα υγείας. Χαρακτηρίζει δε ιδιαίτερα προβληματική την μη ενσωμάτωση των δημόσιων δομών, όπως είναι τα Κέντρα Υγείας και οι ΤΟΜΥ στον συνολικό σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Αρνείται να προσλάβει άμεσα γιατρούς και απευθύνει εκκλήσεις για εθελοντές» σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης προσθέτοντας ότι συγχρόνως αρνείται να επιτάξει τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια ώστε να αυξηθούν οι ΜΕΘ για τη διαφαινόμενη αύξηση των κρουσμάτων. Επιπλέον επισημαίνει ότι ενώ το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας μπορεί να κάνει 1.000 τεστ την ημέρα η κυβέρνηση αρνείται να το προμηθεύσει με εξοπλισμό την ώρα δε που πληρώνει 30 εκατομμύρια ευρώ σε ιδιωτικές κλινικές ώστε να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τα τεστ διάγνωσης όσοι έχουν να πληρώσουν.

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί ότι τα νησιά εκπέμπουν SOS λόγω του κορονοϊού με τον αρμόδιο τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής να επισημαίνει προβλήματα στην ιατρική κάλυψη αλλά και της συνδεσιμότητά τους.

 

Κατ. Νοτοπούλου: Η ανεπάρκεια των κυβερνητικών μέτρων δείχνει ήδη τα αποτελέσματά της

Αναλυτικά η δήλωση της Κατ, Νοτοπούλου, τομεάρχη Τουρισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ:

Μετά τις δεκάδες χιλιάδες απολύσεις το μήνα Μάρτιο πριν την κρίση του κορωνοϊού,  τις νεοφιλελεύθερες αλλαγές της κυβέρνησης της ΝΔ στο θεσμικό πλαίσιο για την Εργασία, αλλά και τα ανεπαρκή, αντιλαϊκά, υφεσιακά μέτρα που εκείνη λαμβάνει κατά την υγειονομική κρίση, η κατάσταση επιδεινώνεται.

Ήδη, στον τομέα των αερομεταφορών, μεγάλη εταιρεία handling δεν ανανέωσε τις συμβάσεις 300 εργαζομένων, για τους οποίους η κυβέρνηση δεν είχε προβλέψει καν να επιδοτηθούν με το επίδομα των 533 ευρώ- και εφαρμόζει το καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου.

Δυστυχώς αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες, ιδίως στον κλάδο του Τουρισμού και των Μεταφορών.

Ενώ  το Σύμφωνο Σταθερότητας έχει ανασταλεί και ο δημοσιονομικός χώρος υπάρχει, δηλαδή το μαξιλάρι των 35 δισεκατομμυρίων ευρώ που άφησε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Ενώ  μπορεί η σημερινή κυβέρνηση να καλύψει τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις ,

Ενώ σε όλη την Ευρώπη τα κράτη καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του μισθολογικού κόστους των εργαζομένων,

Στη χώρα μας επιστρέφουμε στην κανονικότητα του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη: τις απολύσεις, την ανεργία και την ύφεση.

Είναι η ώρα της ευθύνης όλων μας. Δεν επιτρέπονται ούτε ολιγωρίες ούτε νεοφιλελεύθεροι δογματισμοί που μας οδήγησαν στην καταστροφή.