ΣΥΡΙΖΑ: Καταθέτει αίτημα προ ημερησίας συζήτησης για το «μαξιλάρι» των 37 δισ. € – Χαρίτσης: Θράσος της ΝΔ που λέει ότι δεν…

ΣΥΡΙΖΑ: Καταθέτει αίτημα προ ημερησίας συζήτησης για το «μαξιλάρι» των 37 δισ. €

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, ο κ. Μητσοτάκης θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή και για τα προγράμματα τηλεκατάρτισης με τα voucher των 600 ευρώ από τα ΚΕΚ

Η περίοδος ανοχής στην κυβέρνηση λόγω κορονοϊού δείχνει να φθάνει στο τέλος της για τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα καθώς παραμένει αδιευκρίνιστο το τοπίο σε σχέση με τη χρησιμοποίηση του «μαξιλαριού» ασφαλείας όπως επίσης και αυτό των ταμειακών διαθέσιμων της χώρας, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται σήμερα ή αύριο να καταθέσει στη Βουλή αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση.

Στόχος είναι η κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις για το κατά πόσο έχει ξεφουσκώσει το μαξιλάρι ρευστότητας ύψους 37 δισ. που δημιούργησε η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και προς ποια κατεύθυνση πήγαν χρήματα από αυτό. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προϊδέασε σχετικώς σε τηλεοπτική του συνέντευξη ενώ τις προηγούμενες ημέρες άφησε να εννοηθεί με δήλωσή του ότι ο κ. Μητσοτάκης θα κληθεί «θέλει δεν θέλει» να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή και για όσα τραγελαφικά είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τα προγράμματα τηλεκατάρτισης με τα voucher των 600 ευρώ από τα ΚΕΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως έχει αποφασίσει να σκληρύνει τη στάση του στα ζητήματα που συνδέονται με την Οικονομία και τα εργασιακά και μάλιστα χθες ο εκπρόσωπός του Αλέξης Χαρίτσης επανήλθε στο θέμα με τα ΚΕΚ καταλογίζοντας θράσος σε υπουργούς της κυβέρνησης. «Δεν φθάνει που η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξευτελίζει το επιστημονικό δυναμικό της χώρας, προκειμένου να χαρίσει 80 εκατομμύρια ευρώ στους φίλους της, ζητάει και τα ρέστα από πάνω» σχολίασε ο κ. Χαρίτσης για τον ισχυρισμό του Άδωνι Γεωργιάδη πως δεν ευθύνεται η κυβέρνηση για τα τραγικά λάθη που εμπεριέχει το πρόγραμμα, αλλά οι ίδιοι οι επιστήμονες καθώς αυτοί επιλέγουν σε ποιο ΚΕΚ θα εγγραφούν. Ομοίως καυτηρίασε την θέση του Γιάννη Βρούτση που υποστήριξε πως για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην υλοποίηση του προγράμματος δεν ευθύνεται αυτός αλλά οι επιστήμονες!

Όλα αυτά την ώρα που στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε επιφυλακή αναφορικά με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων ιδίως μετά τις επιλογές του υπουργείου Εργασίας να προωθήσει το μέτρο της αναστολής σύμβασης εργασίας, αλλά και την εκ περιτροπής εργασίας με μείωση του μισθού κατά 50%.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι ενδεχομένως η κυβέρνηση να σχεδιάζει μείωση του κατώτατου μισθού, όπως επίσης και παράταση της αναστολής των συμβάσεων εργασίας μαζί με τη δυνατότητα προς τις επιχειρήσεις να μη διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό εργαζομένων μετά την παρέλευση των μέτρων.

 

Χαρίτσης: Θράσος της ΝΔ που λέει ότι δεν ευθύνεται για το «Σκοιλ Ελικικου»

Χαρίτσης: Θράσος της ΝΔ που λέει ότι δεν ευθύνεται για το «Σκοιλ Ελικικου»
«Ο κ. Μητσοτάκης είναι πολλαπλώς εκτεθειμένος, οφείλει να δώσει εξηγήσεις και μάλιστα άμεσα»

Ο Αλέξης Χαρίτσης εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία με αφορμή δηλώσεις υπουργών για το ζήτημα που προέκυψε με τα ΚΕΚ και τα απίστευτα λάθη που είδαν οι επιστήμονες μπαίνοντας στις σχετικές πλατφόρμες τηλεκατάρτισης. «Το θράσος των υπουργών της κυβέρνησης της Ν.Δ. δεν έχει όριο» αναφέρει ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και εξηγεί:

«Με σημερινή του δήλωση στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, σχετικά με τη δήθεν κατάρτιση των επιστημόνων στα ΚΕΚ, ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Γεωργιάδης, έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί πως δεν ευθύνεται η κυβέρνηση για τα τραγικά λάθη που περιλαμβάνει το πρόγραμμα, αλλά οι ίδιοι οι επιστήμονες, καθώς αυτοί είναι που επιλέγουν σε ποιο ΚΕΚ θα πάνε! Στο ίδιο μοτίβο, ο κ. Βρούτσης ισχυρίστηκε, στον τηλεοπτικό σταθμό Μέγκα, πως για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην υλοποίηση του προγράμματος δεν ευθύνεται αυτός αλλά οι επιστήμονες!»

Ξέρετε από «Σκοιλ Ελικικού» και «Μέτζη του νεόκτη»; Σάλος με την κατάρτιση 600€ στους επιστήμονες

«Δεν φτάνει που η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξευτελίζει το επιστημονικό δυναμικό της χώρας, προκειμένου να χαρίσει 80 εκατομμύρια ευρώ στους φίλους της, ζητάει και τα ρέστα από πάνω!» συνεχίζει ο κ. Χαρίστης και καταλήγει :

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι πολλαπλώς εκτεθειμένος. Οφείλει να δώσει εξηγήσεις και μάλιστα άμεσα. Και για τις αθλιότητες του τύπου «Σκοιλ_Ελικικου» που προσβάλλουν τη νοημοσύνη των επιστημόνων αλλά και για τις προκλητικές δηλώσεις των υπουργών του».