ΣΥΡΙΖΑ: Θέατρο του παραλόγου στις συγκοινωνίες. Και μειώνουν τα δρομολόγια και… – Αλληλέγγυα στους πρόσφυγες της Βικτώριας η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Θέατρο του παραλόγου στις συγκοινωνίες-Και μειώνουν τα δρομολόγια και απειλούν με πρόστιμα για συνωστισμό.

Αν τα μέλη της κυβέρνησης, εκτός από ελικόπτερα, είχαν χρησιμοποιήσει έστω και μία φορά στη ζωή τους λεωφορείο ή τρένο, θα αντιλαμβάνονταν ότι οι αποφάσεις τους είναι εκτός πραγματικότητας και γίνονται πλέον επικίνδυνες»

Τα παραπάνω σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το θέατρο του παραλόγου με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τη σημαντική μείωση των δρομολογίων.

Το Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

Μιας και ο κ. Μητσοτάκης έχει σύσκεψη για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, ας δώσει μία εξήγηση και για το θέατρο του παραλόγου με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Την ώρα που μειώνουν ακόμη περισσότερο τα δρομολόγια, απειλούν με πρόστιμα τους πολίτες, στην περίπτωση που υπερβαίνουν το 65% της χωρητικότητας του μέσου. Και αφού τα κρούσματα διαρκώς αυξάνονται, τώρα ο κ. Μητσοτάκης πετάει το μπαλάκι στους επιστήμονες για ενδεχόμενη λήψη νέων μέτρων για τα ΜΜΜ.

Αν τα μέλη της κυβέρνησης, εκτός από ελικόπτερα, είχαν χρησιμοποιήσει έστω και μία φορά στη ζωή τους λεωφορείο ή τρένο, θα αντιλαμβάνονταν ότι οι αποφάσεις τους είναι εκτός πραγματικότητας και γίνονται πλέον επικίνδυνες.

 

Αλληλέγγυα στους πρόσφυγες της Βικτώριας η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Ακόμα μία κινητοποίηση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που βρίσκονται στην πλατεία Βικτωρίας, χωρίς κατάλυμα και τα στοιχειώδη, μετά την αναγκαστική μεταφορά τους από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα χωρίς καμία μέριμνα.

Σήμερα το απόγευμα η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, από την πλατεία Βικτωρίας όπου βρέθηκε για να εκφράσει την έμπρακτη αλληλεγγύη της στους πρόσφυγες που έχουν βρεθεί εκεί, κάλεσε κάθε νέο και νέα, να σταθεί απέναντι στη λογική της εγκατάλειψης που προωθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και να σταθεί στο πλάι αυτών των ανθρώπων διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Όπως αναφέρει η οργάνωση, τις τελευταίες μέρες «η κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει το σχέδιο των εξώσεων, με αποτέλεσμα εκατοντάδες πρόσφυγες να οδηγούνται στο κοινωνικό περιθώριο». Στην πλατεία Βικτωρίας, κάθε μέρα έρχονται δεκάδες οικογένειες ψάχνοντας να βρουν ένα καταφύγιο μιας που αδυνατούν να βρουν σπίτι. «Ο εγκλωβισμός τους αντανακλά την αναπολεσματικότητα μιας κοινωνικά ανάλγητης κυβέρνησης που αρνείται να χαράξει πολιτικές στέγασης και ένταξης των προσφύγων στην κοινωνία, εξαιτίας των ακραία συντηρητικών και ξενοφοβικών αντανακλαστικών της», σημειώνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως συνεχίζει η ανακοίνωση που ακολούθησε της κινητοποίησης, «η  Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη και όλας στιγμή, έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά κοινωνικής αλληλεγγύης, δίνοντας ένα δυναμικό παρόν και παρέχοντας φαγητό και νερό. Σήμερα, προσφέραμε φαγητό, νερό και φρούτα.

Όσο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα επιμένει να εξωθεί οικογένειες και μωρά παιδιά στο δρόμο, εμείς θα επιμένουμε στον αγώνα για των προσφύγων για μια καλύτερη ζωή. Για σπίτι, για τροφή, για αξιοπρεπή εργασία. Για ένα μέλλον με ασφάλεια, χωρίς κινδύνους που καθημερινά απειλούν τη ζωή τους».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*