ΣΥΡΙΖΑ: «Η δήλωση Δρίτσα δεν μας εκφράζει. Μας χωρίζει άβυσσος με την τρομοκρατία» – Δρίτσας: Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη, για όσους κατανόησαν αλλιώς τα λεγόμενά μου

ΣΥΡΙΖΑ, πρόγραμμα

«Ατυχής η δήλωση Δρίτσα. Δεν εκφράζει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε τον ίδιο»

Ανακοίνωση γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

«Ατυχής η δήλωση Δρίτσα. Δεν εκφράζει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε τον ίδιο. Το ξεκαθάρισε άλλωστε αμέσως με διευκρινιστική του δήλωση χωρίς περιστροφές»

Η χθεσινή δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα ήταν ατυχής.

Δεν εκφράζει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε τον ίδιο. Το ξεκαθάρισε άλλωστε αμέσως με διευκρινιστική του δήλωση χωρίς περιστροφές.

Την αριστερά και την προοδευτική παράταξη τις χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με τη τρομοκρατία. Γιατί για εμάς υπέρτατη αξία είναι η ανθρώπινη ζωή. Και σε αυτό δεν χωράει δεύτερη κουβέντα.

 

Δρίτσας: Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για όσους κατανόησαν αλλιώς τα λεγόμενά μου

 

Διευκρινίσεις έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, μετά τις αντιδράσεις από τη δήλωσή του ότι «κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη»

Ο Θοδωρής Δρίτσας είπε πως ο λόγος του ήταν «ελλιπής» και ότι αυτό που εννοούσε ήταν ότι «δεν πέρασε» η τρομοκρατία στην Ελλάδα. «Σε ό,τι με αφορά, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη, για όσους καλοπροαίρετα κατανόησαν αλλιώς τα λεγόμενα μου», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τόνισε πως δεν κάνει διακρίσεις στην ανθρώπινη ζωή και πρόσθεσε πως είναι αδιανόητο στο όνομα οποιαδήποτε ιδέας, να αυτοπροσδιορίζεται κάποιος ως τιμωρός ή εκδικητής. Στον ΑΝΤ1 έκανε παρέμβαση και ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο οποίος είπε πως οι δηλώσεις Δρίτσα συνιστούν «προσβολή των οικογενειών των θυμάτων και του πολιτεύματος», ενώ εξαπέλυσε πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως «κρύβεται από χθες».

Δρίτσας: «Κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από την 17 Νοέμβρη» (ηχητικό)