ΣΥΡΙΖΑ: Εντείνεται ο προεκλογικός αγώνας των υποψηφίων — ΣΥΡΙΖΑ για Κωνσταντίνο Ζέπο: Πολύτιμη η συνεισφορά του στη διαμόρφωση των θέσεων του Συνασπισμού της Αριστεράς — ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά απαντήσεις για το επιχειρησιακό φιάσκο που κατέληξε στη δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια

ΣΥΡΙΖΑ γενική logo

Σχεδόν ένας μήνας έμεινε πριν τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και οι υποψήφιοι εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα. Νίκος Παππάς, Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Στέφανος Τζουμάκας με δηλώσεις και συνεντεύξεις τους παρεμβαίνουν σε καίρια ζητήματα της επικαιρότητας και ξεδιπλώνουν τις απόψεις τους για την επόμενη μέρα του κόμματος, τους στόχους τους και το πρόγραμμά τους. Παράλληλα, με δεδομένο ότι υποψηφιότητες μπορούν να κατατεθούν μέχρι και το διαρκές συνέδριο, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος και ο Παύλος Πολάκης με βάση πρόσφατες αναρτήσεις του στα σόσιαλ μίντια, όπου, απαντώντας σε όσους τον παροτρύνουν να διεκδικήσει την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., καταλήγει: «Με έχετε βάλει σε σκέψεις»…

Εφη Αχτσιόγλου: Μια κοινωνία υψηλών προσδοκιών

Στη λειτουργία του κόμματος και στους προγραμματικούς στόχους της αναφέρθηκε σε συνέντευξή της στη Realnews η Έφη Αχτσιόγλου, όπου διεμήνυσε: «Είμαι παιδί της Αριστεράς και άνθρωπος της ευθύνης», «είμαι διατεθειμένη να αναλάβω την ευθύνη για να οδηγήσω τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην επόμενη ημέρα. Το αισθάνομαι καθήκον μου». Έθεσε ως στόχο του ΣΥΡΙΖΑ «μια κοινωνία υψηλών προσδοκιών» και έδωσε το στίγμα για μια αξιόπιστη και δημιουργική αντιπολίτευση ώστε να υπάρξει μια διαφορετική πραγματικότητα για την πλειονότητα των πολιτών. Ειδικότερα για τη λειτουργία του κόμματος προτείνει «ένα κόμμα των δομών, στο οποίο θα έπεται η επιλογή των προσώπων».

Στο Αργοστόλι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Την Κεφαλονιά επισκέφθηκε χθες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και συγκεκριμένα το Αργοστόλι. Εκεί συναντήθηκε με παραγωγικούς φορείς και εκπροσώπους εργαζομένων και στη συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη Τύπου. Στην ατζέντα των συζητήσεων τέθηκαν θέματα όπως η ενεργειακή κρίση, η ακρίβεια, τα κόκκινα δάνεια και η στεγαστική κρίση. Ειδικότερα για τα κόκκινα δάνεια υποστήριξε ότι «η μόνη βιώσιμη λύση είναι να γίνει ισόρροπη κατανομή βαρών ανάμεσα στους δανειολήπτες, στις τράπεζες και στο κράτος, και όχι μόνο επιβάρυνση των δανειοληπτών». Ο Ευ. Τσακαλώτος τάχθηκε υπέρ μιας συλλογικής ηγεσίας και του μεσοπρόθεσμου σχεδιασμού για να αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μια αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης.

Νίκος Παππάς: Σήμα ανομίας στα εργασιακά από τον Γεωργιάδη

Με κύρια αιχμή τα εργασιακά μίλησε ο Νίκος Παππάς στο Πρώτο Πρόγραμμα. Υπενθύμισε ότι από το 1932 προβλέπεται ότι δεν μπορείς να έχεις απασχόληση σε δύο εργοδότες πέραν του προβλεπόμενου ωραρίου. Επειδή ο κ. Γεωργιάδης δεν μπορεί να μην γνωρίζει την ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ο Ν. Παππάς εκτιμά ότι επιχειρεί «να διαμορφώσει μια ατμόσφαιρα κατάλυσης των προβλεπόμενων». Επιπλέον, με δεδομένη την απαξίωση του ΣΕΠΕ στέλνει μήνυμα περαιτέρω ανομίας στις εργασιακές σχέσεις. Για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θεωρεί ότι για να αναμετρηθεί αποτελεσματικά με τη Ν.Δ. του Μητσοτάκη πρέπει να εκφράσει το εύρος δυνάμεων από την Αριστερά μέχρι το κέντρο.

Στέφανος Τζουμάκας: Επαναπροσδιορισμός, ανασύνταξη, πλειοψηφική πολιτική

Στο όραμά του για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναφέρθηκε ο Στέφανος Τζουμάκας στην ΕφΣυν. «Διεκδικώ τη νίκη γιατί πρέπει να αλλάξουμε πορεία. Οι αλλαγές δεν γίνονται με posts, δηλώσεις και περιγραφές. Οι προοδευτικοί πολιτικοί γνωρίζουν, έχουν αρχές, οδηγούν, παίρνουν αποφάσεις και πρωτοβουλίες με τα στελέχη, τα μέλη και τους πολίτες. Για να έχουμε ξανά στρατηγική νίκης και πολιτικές πλειοψηφικές. Κόμματα χωρίς λαό είναι απλά οργανωτικά σχήματα διαμαρτυρίας. Χρειαζόμαστε επαναπροσδιορισμό, ανασύνταξη και πλειοψηφική πολιτική» είπε.

Τέλος, για να διασφαλιστούν η μέγιστη ενεργοποίηση της κοινωνίας και η συμμετοχή των πολιτών ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει ξεκινήσει την καμπάνια ενημέρωσης «Το αύριο ξεκινά από εμάς» με κεντρικό κάλεσμα «10 Σεπτεμβρίου Συμμετέχω».

Κατερίνα Μπρέγιαννη

 

ΣΥΡΙΖΑ για Κωνσταντίνο Ζέπο: Πολύτιμη η συνεισφορά του στη διαμόρφωση των θέσεων του Συνασπισμού της ΑριστεράςΖέπος

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον θάνατο του πρέσβη Κωνσταντίνου Ζέπου, ο οποίος, όπως αναφέρεται «ως ενεργός πολίτης και ως Έλληνας διπλωμάτης, παρέμεινε, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές, προσηλωμένος στην επίλυση του ονοματολογικού στη βάση αμοιβαία αποδεκτής λύσης, στον ελληνοτουρκικό διάλογο στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και στην ανάγκη η Ελλάδα να έχει ενεργό ρόλο στην οικοδόμηση της ΕΟΚ/ΕΕ και τη διαμόρφωση των πολιτικών της».

Παράλληλα, τονίζεται ότι «πολύτιμη ήταν η συνεισφορά του, τη δεκαετία του ’90, στη διαμόρφωση των θέσεων του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου για την εξωτερική πολιτική, ενώ πρωτοστάτησε στην ίδρυση του «Μέτωπο Λογικής Κατά του Εθνικισμού, για μια σύγχρονη εξωτερική πολιτική. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».

 

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ / Ζητά απαντήσεις για το επιχειρησιακό φιάσκο που κατέληξε στη δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια

Απαντήσεις για το επιχειρησιακό φιάσκο και τη δολοφονία του 22χρονου οπαδού της ΑΕΚ από Κροάτες χούλιγκανς στη Νέα Φιλαδέλφεια, ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τονίζοντας ότι η ελληνική πολιτεία αποδείχθηκε τραγικά ανεπαρκή

Δολοφονία 22χρονου / Έλληνες συνεργούς είχαν οι ακροδεξιοί Κροάτες χούλιγκανς

Παράλληλα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνοντας ότι όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι «φάλαγγα χούλιγκαν από την Κροατία – με βαρύ ιστορικό ακροδεξιών διασυνδέσεων και βίαιων επιθέσεων – διέσχισαν τη χώρα έχοντας έναν και μόνο σκοπό: την πρόκληση επεισοδίων»,  θέτει τέσσερα καίρια ερωτήματα.

«Βρίσκονταν υπό την παρακολούθηση των Αρχών; Υπήρξαν προληπτικοί έλεγχοι κατά τη διαδρομή τους; Υπήρξε επιχειρησιακό σχέδιο για την άφιξή τους στην Αθήνα; Γιατί αγνοήθηκε η απαγόρευση οργανωμένης μετακίνησης οπαδών που είχε αποφασίσει η UEFA;».

«Η ανασφάλεια σκιάζει την ελληνική κοινωνία. Και η πολιτική απάντηση σε αυτήν δεν μπορεί να είναι τα δάκρυα κατόπιν εορτής και οι στερεότυπες εκκλήσεις να είναι αυτό το τελευταίο έγκλημα έξω από αγωνιστικούς χώρους. Άλλωστε, οι ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας είναι αντικειμενικά τεράστιες», υπογραμμίζει καταλήγοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ:

«Η τραγική είδηση της δολοφονίας ενός νέου ανθρώπου έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ υπογραμμίζει για μια ακόμα φορά, δυστυχώς, το μεγάλο ζήτημα της βίας στους αθλητικούς χώρους.

Αλλά θέτει και κάτι ακόμα. Η ελληνική πολιτεία αποδείχθηκε τραγικά ανεπαρκής.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι μια φάλαγγα χούλιγκαν από την Κροατία – με βαρύ ιστορικό ακροδεξιών διασυνδέσεων και βίαιων επιθέσεων – διέσχισαν τη χώρα έχοντας έναν και μόνο σκοπό: την πρόκληση επεισοδίων.

Τα ερωτήματα είναι προφανή:

  • – Βρίσκονταν υπό την παρακολούθηση των Αρχών;
  • – Υπήρξαν προληπτικοί έλεγχοι κατά τη διαδρομή τους;
  • – Υπήρξε επιχειρησιακό σχέδιο για την άφιξή τους στην Αθήνα; 
  • – Γιατί αγνοήθηκε η απαγόρευση οργανωμένης μετακίνησης οπαδών που είχε αποφασίσει η UEFA

Η ανασφάλεια σκιάζει την ελληνική κοινωνία. Και η πολιτική απάντηση σε αυτήν δεν μπορεί να είναι τα δάκρυα κατόπιν εορτής και οι στερεότυπες εκκλήσεις να είναι αυτό το τελευταίο έγκλημα έξω από αγωνιστικούς χώρους. Άλλωστε, οι ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας είναι αντικειμενικά τεράστιες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία απαιτεί, όπως και κάθε Έλληνας πολίτης, σαφείς απαντήσεις για το επιχειρησιακό φιάσκο που κατέληξε σε έναν τραγικό θάνατο».