ΣΥΡΙΖΑ: Εμείς με την επιστήμη, ο Μητσοτάκης με την ψηφοθηρία

ΣΥΡΙΖΑ: Online η παρουσίαση του νέου ΕΣΥ από τον Αλέξη Τσίπρα

Τροπολογία για να υπάρχει έλεγχος Covid 19 στις εκκλησίες ανακοίνωσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να δηλώσει σε συνέντευξή του ότι ένα τέτοιο μέτρο δεν μπορεί να εφαρμοστεί

Αποκαλυπτική για τον τρόπο που η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των στιγμών και την έξαρσή της πανδημίας θεωρούν στην Κουμουνδούρου την τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού.

Ως ένα πολιτικό …δώρο αντιμετωπίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ την χθεσινή συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, αφού ταυτίστηκε επισήμως με την ακροδεξιά ρητορική του Άδωνι Γεωργιάδη και του Θανάση Πλεύρη. Ταυτόχρονα όμως εκφράζουν την ανησυχία τους για το ότι ο πρωθυπουργός της χώρας δεν φαίνεται να έχει συναίσθηση της κρίσιμης καμπής στην οποία βρίσκεται η πανδημία στην χώρα.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν πως οι δηλώσεις του πρωθυπουργού κατέδειξαν ότι αντιμετωπίζει την έξαρση του Covid 19 και την παγίωση των κρουσμάτων σε δυσθεώρητα νούμερα με κριτήρια ψηφοθηρικά. Την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί υπεύθυνη αντιπολίτευση, ζητώντας να λειτουργήσει η χώρα με πολιτική συναίνεση και να πρυτανεύσει η αντίληψη του ότι πρέπει η κατάσταση να αντιμετωπιστεί με επιστημονικά κριτήρια.

Ως τεκμήριο της πρόθεσης αυτής θεωρούν την πρόταση που επανέλαβε και χθες ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας να συσταθεί μια επιστημονική επιτροπή κοινής αποδοχής. Θέση που ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέρριψε στην συνέντευξή του. Mε το αιτιολογικό μάλιστα ότι αυτό θα σήμαινε πως ζητούνται κομματικά πιστοποιητικά από τους επιστήμονες. Αυτά την ίδια στιγμή – σχολιάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ – που η κυβέρνηση έχει πολλάκις δηλώσει ότι οι επιστήμονες γνωμοδοτούν και αυτή λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις. Επίσης αρνητική εντύπωση προκάλεσαν στον ΣΥΡΙΖΑ οι δηλώσεις αυταρέσκειας του πρωθυπουργού και φράσεις όπως το «δεν θεωρώ ότι η πανδημία έχει ξεφύγει» και ότι «θα τα βγάλουμε πέρα» γιατί «όλα τα κύματα φτάνουν κάποια στιγμή στην κορύφωσή τους». Αντίληψη που επιβεβαιώνει την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «λευκή πετσάτα» της κυβέρνησης απέναντι στην όξυνση του προβλήματος.

ΣΥΡΙΖΑ: Εμείς με την επιστήμη, ο Μητσοτάκης με την ψηφοθηρίαΠροσβλητική για τους πολίτες η συνέντευξη Μητσοτάκη σχολίασε ο Νάσος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Χυδαίος και προσβλητικός προς τους πολίτες» σχολίασε με ανάρτησή του στο twitter ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος. Προσθέτοντας πως «για τον κ. Μητσοτάκη η πανδημία δεν έχει ξεφύγει και το σύστημα αντέχει. Στην βόρεια Ελλάδα δεν υπάρχουν ΜΕΘ κ υγειονομικοί είναι στα όρια της κατάρρευσης». Αντίστοιχα στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται πως «ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει ανέμελος να περπατάει στο τελευταίο του μίλι, ενώ ασθενείς θα πεθαίνουν πάλι εκτός ΜΕΘ. Λευκή πετσέτα και για τον εμβολιασμό, τη στιγμή που τα κρούσματα συναγωνίζονται τους εμβολιασμούς πρώτης δόσης».

Παράλληλα στην Κουμουνδούρου εντοπίζουν ότι πλέον επισήμως και δίχως υπεκφυγές γίνεται επίσημος λόγος της Ν.Δ και της κυβέρνησης οι απόψεις του Άδωνι Γεωργιάδη και του Θανάση Πλεύρη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υιοθέτησε την άποψη του ότι δεν πρέπει να μετρά κανείς κρούσματα που είχε μόλις προχθες εκφράσει ο υπουργός Ανάπτυξης. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρωθυπουργός «μην μετράτε τα κρούσματα όταν έχουμε 400.000 τεστ ημερησίως. Θα μετράτε τη θετικότητα και την πίεση στο Σύστημα Υγείας». Όπως άλλωστε επισήμανε χθες και ο Αλέξης Τσίπρας «η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Πλεύρη – Γεωργιάδη, είναι πλέον φανερό ότι ούτε μπορεί αλλά ούτε και θέλει να διαχειριστεί την πανδημία με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.Γιατί μοναδικό της κριτήριο είναι το πολιτικό κόστος και όχι η ανθρώπινη ζωή.Για αυτό και δεν σκέφτηκαν ποτέ να λάβουν αυστηρά μέτρα σε επαγγελματικούς και κοινωνικούς χώρους, όπου δεν επιθυμούν να έρθουν σε ρήξη με την εκλογική τους πελατεία»

Το ψηφοθηρικό πνεύμα επιβεβαιώθηκε και από την χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού – λένε στον ΣΥΡΙΖΑ – αφού υποστήριξε πως δεν είναι δυνατή η εφαρμογή του μέτρου της επίδειξης τέστ για την είσοδο στους ναούς. Θέμα για το οποίο χθες ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε τροπολογία προκειμένου όπως επισήμανε να προστατευθούν οι πιστοί. Στον ΣΥΡΙΖΑ αποτιμούν την στάση αυτή του πρωθυπουργού ως ψηφοθηρικό τρυκ για την προσέλκυση ψηφοφόρων και «κλείσιμο του ματιού» σε ένα συγκεκριμένο πολιτικό κοινό. Στην ίδια λογική εντάσσουν στην Κουμουνδούρου και την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Αλέξη Τσίπρα με την φράση «δεν έχει νιώσει ποτέ την ανάγκη να μπει σε μία Εκκλησία να ανάψει ένα κερί. Οι εκκλησίες είναι ανοιχτοί χώροι λατρείας»

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει αυτή την αντίληψη ως «μνημείο πολιτικού καιροσκοπισμού». Προσθέτει μάλιστα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «με πολιτική δειλία, κυνισμό και ανευθυνότητα, αποδεικνύει ότι τελικά δεν έχει τον Θεό του».

Γεράσιμος Λιβιτσάνος