ΣΥΡΙΖΑ για την πανωλεθρία της ΝΔ με τις υποκλοπές: Πανικόβλητη διαψεύδει τον Κοντολέοντα με «πηγές»! — Άλλη κατάσταση διαμορφώνεται στο πολιτικό σκηνικό: Κόπηκαν οι “γέφυρες” ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Ο Οικονόμου πιάστηκε με τον Κοντολέων στην πλάτη – Αλληλοδιαψεύδονται για τις παρακολουθήσεις | Το Κουτί της Πανδώρας

 Ας αποφασίσει πως θέλει να μάθει την αλήθεια ο ελληνικός λαός …

«Ας επιλέξει η ΝΔ τον τρόπο που θα γίνει η διασταύρωση της αλήθειας και αυτή να γίνει γνωστή στους πολίτες. Θεσμικά και καθαρά χωρίς “πηγές” και διαρροές»

Απάντηση στην πανικόβλητη Νέα Δημοκρατία που προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο μετά την ομολογία βόμβα του διοικητή της ΕΥΠ ότι ήταν υπό παρακολούθηση ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης «κατόπιν αιτήματος των ξένων υπηρεσιών» δίνουν από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, ο διοικητής της ΕΥΠ αναγκάστηκε να προχωρήσει σε ομολογίες, στις οποίες ίσως να μην προέβαινε, αν δεν ήταν δίπλα του ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, ο όποιος δεν ελέγχεται από τη ΝΔ. Πανικόβλητη τώρα από τις παραδοχές του εκλεκτού διοικητή της, σπεύδει με “πηγές” να τις διαψεύσει, επικαλούμενη την ισόβια μάλιστα μυστικότητα της διαδικασίας, αν και από νωρίς το απόγευμα βομβάρδιζε με διαρροές τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Όμως, δύο αράδες πιο κάτω στο κείμενο των “πηγών” , παραβιάζει η ίδια και πάλι το απόρρητο και επιχειρεί να εμφανίσει όπως την συμφέρουν όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση από τον κ. Κοντολέων. Τα πράγματα είναι απλά από την στιγμή που κρατούνται πρακτικά. Ας επιλέξει η ΝΔ τον τρόπο που θα γίνει η διασταύρωση της αλήθειας και αυτή να γίνει γνωστή στους πολίτες. Θεσμικά και καθαρά χωρίς “πηγές” και διαρροές.

 

Άλλη κατάσταση διαμορφώνεται στο πολιτικό σκηνικό: Κόπηκαν οι “γέφυρες” ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, “κάηκαν” οι “γεφυροποιοί”! Η Χ. Τρικούπη κατηγορεί τον Οικονόμου για «διατεταγμένη υπηρεσία» και ζητά εξηγήσεις για τις παρακολουθήσεις

Εξηγήσεις ζητά με ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για το ποιοι και ποιες εταιρείες εμπλέκονται στην χρήση του λογισμικού παγίδευσης και παρακολούθησης Predator στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα ασκεί σφοδρή κριτική στον κυβερνητικό εκπρόσωπο μετά τις αποκαλύψεις – «βόμβα» κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Παράλληλα, κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι «προσπαθεί συστηματικά να υποβαθμίσει την υπόθεση και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη».

Το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη καλεί τον Γιάννη Οικονόμου να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των άλλων ευρωβουλευτών από Ουγγαρία, Ισπανία κλπ που επικαλείται ότι φέρεται να έπεσαν θύματα παρακολούθησης, ενώ διαμηνύει πως «η αποκάλυψη της αλήθειας είναι ζήτημα Δημοκρατίας και το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν θα κάνει εκπτώσεις».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η Κυβέρνηση, αφού πρώτα χρειάστηκε σχεδόν δύο ημέρες για να ξεπεράσει την αμηχανία της μπροστά στην εξαιρετικά σοβαρή διαπίστωση της ειδικής υπηρεσίας του Ευρωκοινοβουλίου ότι μεταξύ διακοσίων και πλέον ευρωβουλευτών, ο μόνος που επιχειρήθηκε να παγιδευτεί το κινητό του ήταν ο Νίκος Ανδρουλάκης, προσπαθεί ήδη συστηματικά να υποβαθμίσει την υπόθεση και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σε διατεταγμένη υπηρεσία είπε ψέμματα ότι δεκάδες άλλοι ευρωβουλευτές έχουν πέσει θύματα των λογισμικών Pegasus και Predator. Επειδή ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής δεν κατέθεσε εικασίες αλλά αποδείξεις, καλούμε τον κ. Οικονόμου να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των άλλων ευρωβουλευτών από Ουγγαρία, Ισπανία κλπ που επικαλείται.

Σήμερα στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η υπόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη μόλις άνοιξε. Μετά την πρωτοβουλία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής η κυβέρνηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες αποκάλυψαν αυτά που έκρυβαν τόσους μήνες για τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη.

Καλούμε την κυβέρνηση και τη δικαιοσύνη να ερευνήσουν ποια πρόσωπα και ποιες εταιρείες εμπλέκονται στην χρήση του λογισμικού παγίδευσης και παρακολούθησης Predator στην Ελλάδα.

Η αποκάλυψη της αλήθειας είναι ζήτημα Δημοκρατίας και το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν θα κάνει εκπτώσεις».

Ανδρουλάκης: Καταδικαστέα η προσπάθεια της κυβέρνησης να υποβαθμίσει την υπόθεση
«Δεν πληρώνουμε τις μυστικές υπηρεσίες για να μας παρακολουθούν ούτε για να μας πουν ότι δεν μας παρακολουθούν. Τις πληρώνουμε για να πουν ποιοι είναι αυτοί που υπονομεύουν τη Δημοκρατία και τους θεσμούς» τόνισε σε δηλώσεις του, νωρίτερα, στα ΜΜΕ ο Νίκος Ανδρουλάκης ερωτηθείς για την απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του.

Ο Πρόδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ξεκαθάρισε πως «οποιαδήποτε προσπάθεια της Κυβέρνησης ή άλλων κομμάτων να το υποβαθμίσουν, είναι καταδικαστέα & αποδεικνύει ότι κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ότι η ποιότητα της Δημοκρατίας δεν είναι ένα δευτερεύον θέμα» και συμπλήρωσε πως «η ποιότητα της Δημοκρατίας είναι πρωτεύον θέμα για το λαό μας που έχει δώσει τεράστιους αγώνες για να έχουμε ελευθερία και Δημοκρατία».

Την κυβέρνηση εκθέτουν οι δυσώδεις αποκαλύψεις του μουσικού… διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέων, ότι η παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη έγινε κατόπιν αιτήματος ξένων υπηρεσιών χωρίς όμως να διευκρινίζει σε ποια χώρα ανήκουν οι εν λόγω υπηρεσίες και ποιοι ήταν οι λόγοι παρακολούθησης ενός οικονομικού συντάκτη που ερευνούσε τραπεζικά σκάνδαλα.

H ομολογία-«βόμβα» του επικεφαλής της ΕΥΠ, υπηρεσίας που έχει τεθεί από την αρχή της πρωθυπουργίας στην αρμοδιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με παλαιότερη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου ο οποίος ισχυριζόταν ότι επρόκειτο για «ιδιωτική παρακολούθηση» και εξηγούσε ότι «οι ελληνικές αρχές δεν χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα λογισμικά (spyware)». Ισχυρισμός που διαψεύστηκε την Παρασκευή από τα πλέον επίσημα χείλη, βγάζοντας κοινό ψεύτη τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

«Πληροφορήθηκα και εγώ από τα δημοσιεύματα το θέμα αυτό. Είναι αυτονόητο ότι οι αρμόδιες Αρχές πρέπει να κάνουν αυτό που πρέπει, έτσι ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση αυτή και να αποδοθεί η Δικαιοσύνη. Προφανώς δεν νοείται σε μια χώρα, όπως η Ελλάδα, σε ένα κράτος Δικαίου, οποιοσδήποτε ιδιώτης να μπορεί να παρακολουθεί κάποιον άλλο ιδιώτη. Οι αρμόδιες Αρχές πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους σωστά, χωρίς συζήτηση» δήλωνε συγκεκριμένα τον Απρίλιο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εν είδει γενικόλογου σχολίου. Μια δήλωση που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί την οποιαδήποτε απόπειρα παρακολούθησης των συνομιλιών Ελλήνων πολιτών και επί της οποίας ο Γιάννης Οικονόμου αρνήθηκε -απαντώντας σε ερώτηση του documentonews.gr– να διευκρινίσει από πού προέκυπτε η βεβαιότητα της.

Υπενθυμίζεται πως ο διοικητής της ΕΥΠ κατά την κλειστή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής την Παρασκευή και αφού αναφέρθηκε στην «τουρκική απειλή» και «κυκλώματα παράνομης μετανάστευσης», ισχυρίστηκε δις πως η παρακολούθηση του δημοσιογράφου από την ΕΥΠ ξεκίνησε μετά από αίτημα ξένων υπηρεσιών. Ωστόσο, απέφυγε να ξεκαθαρίσει ποιες είναι αυτές οι υπηρεσίες και γιατί έκριναν ότι έπρεπε να γίνει αντικείμενο παρακολούθησης ένας δημοσιογράφος.

Πανικός!

πηγές της ΝΔ από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που επικαλείται το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σε τηλεγράφημα στις 20.10 αναφέρουν τα εξής:

«Είναι αδιανόητο να γίνονται διαρροές σε μία συζήτηση η οποία χαρακτηρίζεται από ισόβια μυστικότητα. Ως προς το περιεχόμενο, ο διοικητής της ΕΥΠ σε άσχετο σημείο, μη συνδεόμενο με το θέμα Κουκάκη, είπε ότι αξιολογούνται και πληροφορίες που έρχονται από ξένες μυστικές υπηρεσίες. Δηλαδή το αυτονόητο. Καμία απολύτως σύνδεση με την συγκεκριμένη υπόθεση. Πρόκειται για απίθανη μονταζιέρα επειδή ακριβώς ήταν μυστική συζήτηση».

Νωρίτερα πηγές της ΝΔ που επικαλέστηκε το ΑΠΕ σε τηλεγράφημα στις 19.33 έλεγαν ότι «από την αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εμφανίστηκαν σε πλήρη σύμπλευση». Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Χάρης Καστανίδης και ο Γιώργος Κατρούγκαλος από τον ΣΥΡΙΖΑ «επιχείρησαν για άλλη μια φορά να συνδέσουν την απόπειρα παγίδευσης στο εξωτερικό που κατήγγειλε ο κ. Ανδρουλάκης με την υπόθεση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, τις καταγγελίες του ΚΚΕ από το 2016 για παρακολουθήσεις στον Περισσό, αλλά και δημοσιεύματα των εφημερίδων Δημοκρατία και ΕΦΣΥΝ για χακαρίσματα και δήθεν παρακολουθήσεις 12χρονων προσφυγόπουλων και δικηγόρων για μετανάστες». Οι ίδιες πηγές, απέδιδαν στον Χάρη Καστανίδη την φράση «Όποιος παρακολουθούσε τον Κουκάκη παρακολουθούσε και τον Ανδρουλάκη».

Δηλαδή μέσα σε 37 λεπτά η ΝΔ έκανε δύο διαρροές, αδειάζοντας μεγαλοπρεπώς τους γαλάζιους βουλευτές που μίλησαν μέσα από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Ο απόλυτος πανικός.