ΣΥΡΙΖΑ για κατάρρευση γέφυρας: Εταιρεία και κυβέρνηση οφείλουν απαντήσεις. Θλιβερός ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της ΝΔ —

Ξεκάθαρες απαντήσεις τόσο από την κατασκευαστική εταιρεία όσο και από την κυβέρνηση ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μετά την πρωτοφανή κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα.

«Η κατασκευαστική εταιρεία που είχε αναλάβει τα έργα στη γέφυρα που κατέρρευσε στην Πάτρα παραδέχεται με ανακοίνωσή της ότι σήμερα, σε συνθήκες ακραίου καύσωνα, πραγματοποιούνταν εργασίες κατεδάφισης» σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, υπογραμμίζοντας ότι «τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αμείλικτα:

  • Γιατί εκτελούνταν εργασίες σήμερα υπό ακραίες θερμοκρασίες καύσωνα;
  • Ποια ήταν ακριβώς τα μέτρα ασφάλειας που είχαν ληφθεί;
  • Γνώριζε η κυβέρνηση για την επικινδυνότητα της κατάστασης και σε τι ενέργειες είχε προβεί;

Τόσο η εταιρεία όσο και η κυβέρνηση οφείλουν απαντήσεις για ένα δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο, ενώ υπάρχουν τραυματίες και εγκλωβισμένοι» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στους συγγενείς του θανόντος, την συμπαράστασή μας για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες και την ελπίδα μας για την διάσωση  των εγκλωβισμένων.

Απαιτούμε την άμεση διερεύνηση των συνθηκών του δυστυχήματος και την απόδοση ευθυνών.

Τέλος, είναι τουλάχιστον θλιβερή η προσπάθεια του προπαγανδιστικού μηχανισμού της ΝΔ να επιρρίψει τις ευθύνες της τραγωδίας στα θύματά της» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

 

Τσακαλώτος: Οι εικόνες που έρχονται από τη Ρόδο δεν μπορούν να περιγραφούν με λόγια

Ευκλείδης ΤσακαλώτοςΕυκλείδης Τσακαλώτος 

Την κατάθεση προτάσεων προκειμένου κάθε χρόνο να αποφεύγονται καταστροφές από τις φωτιές, αντίστοιχες με αυτές της Ρόδου, τόνισε σε ανάρτησή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Οι εικόνες που έρχονται από τη Ρόδο δεν μπορούν να περιγραφούν με λόγια. Ακόμα μια φορά, είμαστε αντιμέτωποι με μια τεράστια οικολογική καταστροφή και τον πόνο και την αγωνία των ανθρώπων που καταστράφηκαν ή κινδυνεύουν να καταστραφούν οι περιουσίες τους και τα χωριά τους. Το να πούμε ότι η σκέψη μας είναι μαζί τους είναι λίγο. Το να πούμε ότι είμαστε διαθέσιμοι για κάθε βοήθεια είναι αυτονόητο», αναφέρει, σε ανάρτησή του στο Facebook, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Όμως, οι πολιτικοί δεν είμαστε απλά για να διαπιστώνουμε», σχολιάζει ο κ. Τσακαλώτος, επισημαίνοντας ότι οι πολιτικοί είναι πρωτίστως για να δίνουν λύσεις, να εκφέρουν και να υλοποιούν πολιτικές που πρέπει να σχεδιάζονται σωστά και έγκαιρα, «που δεν περιορίζονται στην “καθιερωμένη” πια δήλωση κάθε Ιουνίου ότι “είμαστε πανέτοιμοι”».

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι «επειδή η πρόληψη πρέπει να είναι βασικός στόχος κάθε στρατηγικής, θεωρώ ότι η πρόταση -μεταξύ άλλων- για κατάθεση και συζήτηση στη Βουλή κάθε άνοιξη του αντιπυρικού σχεδιασμού της κυβέρνησης είναι αναγκαία. Για να ξέρουμε όλοι και όλες, έγκαιρα και έγκυρα, τι σχεδιασμός υπάρχει και να συμβάλλουμε στη διαμόρφωσή του».

«Και φυσικά δεν ξεχνάμε ποτέ την κάθε λογής υποστήριξη στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής», προσθέτει ο κ. Τσακαλώτος.