ΣΥΡΙΖΑ για διάγγελμα Μητσοτάκη: «Παραδέχτηκε τα ψέματά του! Αφήνει ανέγγιχτη την αισχροκέρδεια — Εντολή της “Ομπρέλας” στα στελέχη της: “Σφιχτή σταυροδοσία στις κάλπες”!

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση κάνει τα στραβά μάτια στις εικόνες του Αγίου Δημητρίου

Σφοδρή αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ στο διάγγελμα Μητσοτάκη: «Σήμερα παραδέχτηκε τα ψέματά του! Αφήνει ανέγγιχτη την αισχροκέρδεια και βγάζει χρήματα των φορολογουμένων για να καλύψει τα σπασμένα»

Με μία σκληρή ανακοίνωση σχολιάζει το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τους λογαριασμούς ρεύματος ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός βγάζει χρήματα των φορολογουμένων για να καλύψει μέρος των σπασμένων από τα υπερκέρδη των εταιριών παραγωγής ρεύματος.

«Η πολιτεία επιστρέφει στον ατομικό τραπεζικό λογαριασμό κάθε ιδιοκτήτη ή ενοικιαστή πρώτης κατοικίας το 60% όλων των πρόσθετων επιβαρύνσεων που έχει υποστεί, αναδρομικά από τον Δεκέμβριο έως και τον Μάιο. Το όριο της έκτακτης αυτής αποζημίωσης θα είναι τα 600 ευρώ και θα αφορά όλους τους συμπολίτες μας με ετήσιο εισόδημα έως και 45.000 ευρώ», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης στο διάγγελμά του. Ποσά δηλαδή έως 600 ευρώ θα καλύψουν τις επιβαρύνσεις των πολιτών από το δημόσιο ταμείο, αναφέρει, ανακεφαλοποιώντας την αισχροκέρδεια με χρήματα των Ελλήνων πολιτών.

«Μετά από την 9μηνη λεηλασία νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ο κ. Μητσοτάκης τρομοκρατημένος μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή και στην επικείμενη καταβαράθρωση του, προχώρησε σήμερα σε ένα διάγγελμα παραδοχής της αφαίμαξης που με δίκη του κύρια ευθύνη βιώνουν εδώ και καιρό οι πολίτες» σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση και προσθέτει:

«Κι ενώ τις τελευταίες μέρες άφηνε να διαρρέει ότι επρόκειτο να λάβει μέτρα κατά της αισχροκέρδειας με την επιβολή πλαφόν, τελικά τα όσα ανακοίνωσε εξακολουθούν την ίδια λογική που εφάρμοζε μέχρι σήμερα, δηλαδή την επιδότηση της αισχροκέρδειας.

Αυτό δηλαδή που αποφάσισε είναι να ανοίξει το δημόσιο ταμείο και να βγάλει χρήματα των φορολογουμένων, για να καλύψει μέρος των σπασμένων από τα υπερκέρδη των εταιριών παραγωγής ρεύματος και ιδιαίτερα της ΔΕΗ των γαλάζιων golden boys».

Ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως τόσο καιρό έλεγε ψέματα αφού οι λογαριασμοί είχαν εκτοξευτεί πολύ πριν τον πόλεμο με δική του ευθύνη. Παρόλα αυτά για ακόμη μία φορά αφήνει ανέγγιχτο τον μηχανισμό της αισχροκέρδειας, παραπέμποντας στις καλένδες του Ιούλη κάποιες θολές παρεμβάσεις που δεν προσδιόρισε.

Περιμένουμε δε, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε το ποσό που θα ομολογήσουν από τα περίπου 1,5 δις ουρανοκατέβατα κέρδη των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τα οποία μέχρι χθες δήθεν δεν υπήρχαν, αλλά τελικά λόγω της πίεσης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αναγκάστηκαν να εξαγγείλουν ότι θα φορολογήσουν» καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.

 

Εντολή της “Ομπρέλας” στα στελέχη της: “Σφιχτή σταυροδοσία στις κάλπες”! Το plan B όσων διαφωνούν με τον Τσίπρα για να “καταλάβουν το κόμμα εκ των έσω”Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: "Εμφύλιος" της τελευταίας στιγμής για τα δικαιώματα φίλων  και μελών (εικόνες) - 20/20 Magazine

Με άκρα μυστικότητα αλλά και απόλυτα μεθοδικά και προγραμματισμένα, κινούνται σε όλη την Ελλάδα τα στελέχη της “Ομπρέλας” δίνοντας “γραμμή” στους οπαδούς τους για απόλυτα “σφιχτή σταυροδοσία” στην κάλπη για εκλογή Κεντρικής Επιτροπής στις 15 Μαίου. Σε αντίθεση μάλιστα με κάποια δημοσιεύματα περί “γραμμής” αποστασιοποίησης που δήθεν θα περνούσαν τα στελέχη της εσωκομματικής τάσης σε όσους τους ακολουθούν, προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός όσων προσέλθουν στις κάλπες της 15ης Μαίου και έτσι να “απαξιωθεί” η διαδικασία και να φανεί σαν αποτυχία του εγχειρήματος Τσίπρα, η “εντολή” που μεταφέρουν όλα τα προσκείμενα στην Ομπρέλα στελέχη είναι, να μην λείψει κανείς εκείνη την Κυριακή και μάλιστα να ψηφίσουν όλοι για την εκλογή ΚΕ με βάση συγκεκριμένες λίστες υποψηφιοτήτων. Στόχος, να επιτύχει η Ομπρέλα να έχει ένα ποσοστό κοντά στο 40% στη νέα Κέντρική Επιτροπή που θα εκλεγεί. Με αυτόν τον τρόπο, θεωρούν κορυφαία στελέχη του ρεύματος, όχι μόνον θα πάρουν τη ρεβάνς από την συντριπτική επικράτηση της προεδρικής γραμμής του Αλέξη Τσίπρα στο Συνέδριο ( 75% – 25% περίπου ), αλλά – όπως εκτιμούν – θα ελέγχουν και το κόμμα την επόμενη μέρα! Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά λέει κατά η διάρκεια των επαφών του με ψηφοφόρους στέλεχος της Ομπρέλας,”θα τους πιάσουμε στον ύπνο, θα καταλάβουμε το κόμμα εκ των έσω…”.

Στην Ομπρέλα εκτιμούν ότι μπορεί μεν η προδρερική γραμμή να αποτελεί τη συντριπτική πλειοψηφία και ο Αλέξης Τσίπρας να είναι δημοφιλέστατος στα μέλη που θα προσέλθουν στις κάλπες για την εκλογή του, αλλά σε ότι έχει να κάνει με την εκλογή των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής, στην άλλη κάλπη, εκεί θα υπάρχει πολυδιάσπαση της σταυροδοσίας, καθώς υπάρχουν πολλές τάσεις (Κίνηση Μελών, ΡΕΝΕ, “Ιερολοχίτες”, “πασοκογενείς”, Δημαρίτες, “εκσυγχρονιστές”, κα ), που παρά τις μεταξύ τους διαφορές -όχι μόνον πολιτικές, αλλά και προσωπικές- έχουν ως συγκολλητική ουσία τρία πράγματα: το κυριαρχία του Αλέξη Τσίπρα στην πολιτική σκηνή και την επιστροφή του στην Πρωθυπουργία, τη στρατηγική του για διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ σε μεγάλη Προοδευτική Συμμαχία, και την προοδευτική κυβέρνηση μέσω της πρότασης προς το ΚΙΝΑΛ και τα άλλα κόμματα του προοδευτικού χώρου για Προοδευτικό Μέτωπο απέναντι στη νεοφιλελεύθερες πολιτικες του Κυριάκου Μητσοτάκη και του συστήματος.

Με βάση αυτην την εκτίμηση, η “γραμμή” που περνάει από τα στελέχη της Ομπρέλας στους οπαδούς της, είναι για “σφιχτή σταυροδοσία” που θα αναδείξει το μεγαλύτερο αριθμό δικών της στελεχών στη νέα Κεντρική Επιτροπή, αλλά και που θα φέρει τα κορυφαία και πιο προβεβλημένα – κυρίως μέσα από τις κόντρες τους με τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα – στελέχη, μέσα στην δεκάδα! Θυμίζουμε ότι κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και το 2016 (με άλλο εκλογικό σώμα βέβαια τότε, αφού δεν υπήρχε η τομή που έφερε ο Αλέξης Τσίπρας στο Συνέδριο για άμεση εκλογή από τα δεκάδες χιλιάδες μέλη-ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ) με στελέχη όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Νίκος Φίλης, ο Νίκος Βούτσης, ο Ανδρέας Ξανθός, ο Πάνος Σκουρλέτης να καταλαμβάνουν τις 5 από τις 6 πρώτες θέσεις …