ΣΥΡΙΖΑ για Βαξεβάνη, Παπαδάκου: Η κυβέρνηση ποινικοποιεί την ερευνητική δημοσιογραφία — ΣΥΡΙΖΑ: Στις 31 Μαρτίου το 3ο συνέδριο

ΣΥΡΙΖΑ: Τριτοκοσμικές εικόνες εκατοντάδων ανθρώπων για ένα τεστ | Typosthes

Δεν έχουν τέλος οι αντιδράσεις για την κλήση του Κώστα Βαξεβάνη και της Γιάννας Παπαδάκου ως κατηγορούμενων για το σκάνδαλο της Novartis.

Με αφορμή την κλήση σε απολογία των δημοσιογράφων, Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννας Παπαδάκου, για τα δημοσιεύματά τους για πτυχές της υπόθεσης Novartis, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση πως εργαλειοποιεί τη Δικαιοσύνη.

Της καταλογίζει, σε ανακοίνωσή του, «καθεστωτική λογική με αυταρχικές πρακτικές, η οποία εργαλειοποιεί τη Δικαιοσύνη, προκειμένου να επιτεθεί στην ελευθεροτυπία και την ερευνητική δημοσιογραφία». Αυτό αναφέρουν οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης και Νατάσσα Γκαρά σε ανακοίνωσή τους.

«Δεν είναι η πρώτη και απ’ ότι φαίνεται δεν θα είναι και η τελευταία που η ερευνητική, μαχόμενη και αδέσμευτη δημοσιογραφία μπαίνει στο στόχαστρο της Νέας Δημοκρατίας. Όπως διακαώς επιθυμούσε τη μη δημοσιοποίηση της «λίστας Φαλτσιανί», έτσι διακαώς επιθυμούσε το σκάνδαλο Novartis να μείνει στο σκοτάδι.

Οι κατηγορίες εναντίον της Γιάννας Παπαδάκου και του Κώστα Βαξεβάνη αποτελούν προσπάθεια φίμωσης δύο δημοσιογράφων οι οποίοι με την ενδελεχή και τεκμηριωμένη έρευνά τους έφεραν στο φως τις ελληνικές πτυχές ενός παγκόσμιου σκανδάλου». Ακολούθως κάνουν λόγο για «προαναγγελθείσες ακόμη και από υπουργικά χείλη διώξεις, που επιβεβαιώνουν την απόπειρα κατάλυσης του κράτους δικαίου και της διάκρισης των εξουσιών με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη», τονίζουν.

Κλείνοντας σημειώνουν: «Στεκόμαστε στο πλευρό των διωκόμενων δημοσιογράφων και δηλώνουμε πως θα υπερασπιστούμε με κάθε θεσμικό μέσο το συνταγματικό τους δικαίωμα να ενημερώνουν τον ελληνικό λαό ανεμπόδιστα. Κόντρα στην λογοκρισία και τον εκφοβισμό των διώξεων προτάσσουμε το κράτος δικαίου και την ελευθερία του Τύπου και των λειτουργών προς υπεράσπιση της Δημοκρατίας».

 

ΣΥΡΙΖΑ: Στις 31 Μαρτίου το 3ο συνέδριοΣΥΡΙΖΑ: Στις 31 Μαρτίου το 3ο συνέδριο

Ο κύβος ερρίφθη και το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει την τελευταία μέρα του Μαρτίου.

Την ημερομηνία της διεξαγωγής του 3ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του την Πέμπτη (13.01.2022).

Υπενθυμίζεται ότι ο σχεδιασμός ήταν το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει στο τέλος Φεβρουαρίου, ωστόσο, η πανδημία και η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον έφερε ανατροπή και πήγε πίσω τις διαδικασίες κατά ένα περίπου μήνα.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο τον περασμένο Οκτώβριο, είχε δηλώσει ότι «ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε συντεταγμένα στην ολοκλήρωση του σχεδιασμού μας για την οργανωτική ανασυγκρότηση, τη διεύρυνση και τον ποιοτικό μετασχηματισμό του κόμματος».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε εισηγηθεί τη διεξαγωγή πολιτικής καμπάνιας εγγραφής νέων μελών, καθώς και διεξαγωγή περιφερειακών συνδιασκέψεων, ανοιχτών στην κοινωνία, σε όλες τις περιφέρειες, με στόχο την εξειδίκευση των προγραμματικών μας θέσεων για κάθε περιφέρεια.