Συρία: Τουλάχιστον 46 νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου βυτιοφόρου στην πόλη Αφρίν – Σάλος στην Τουρκία από την δολοφονία πρόσφυγα για παράβαση καραντίνας

Περισσότεροι από 46 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων άμαχοι και μαχητές, σκοτώθηκαν από την έκρηξη ενός παγιδευμένου βυτιοφόρου στο Αφρίν, μια πόλη στη βόρεια Συρία που ελέγχεται από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και τους Σύρους αντικαθεστωτικούς που στηρίζονται από την Αγκυρα.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Συρία αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος, το 2011, το βυτιοφόρο που μετέφερε καύσιμα και στο οποίο είχε τοποθετηθεί βόμβα, εξερράγη σε μια αγορά της πόλης αυτής. Τουλάχιστον 46 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 27 τραυματίστηκαν.

Μεταξύ των νεκρών είναι και έξι Σύροι μαχητές, σύμμαχοι της Τουρκίας.

Το τουρκικό πρακτορείο Anadolu χαρακτήρισε «τρομοκρατική επίθεση» την έκρηξη αυτήν, αναφέροντας ότι σκοτώθηκαν τουλάχιστον δέκα άνθρωποι, σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές από την περιοχή.

Ali Eslami@techjoffrey
UPDATE: Death toll from the terror attack in Syria’s Afrin rises to at least 20
Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

 

Σάλος στην Τουρκία από την δολοφονία πρόσφυγα για παράβαση καραντίνας

Σάλος στην Τουρκία από την δολοφονία πρόσφυγα για παράβαση καραντίνας
Στη διάρκεια του διαλείμματος βγήκε έξω και βρέθηκε μπροστά σε μπλόκο της αστυνομίας

Σάλο έχει προκαλέσει η δολοφονία ενός Σύρου πρόσφυγα στην Τουρκία, την ώρα που προσπάθησε να ξεφύγει από τον έλεγχο της αστυνομίας.  Στην Άδανα της Τουρκίας ο 19χρονος Σύρος πρόσφυγας Αλί Χεμντάν πυροβολήθηκε θανάσιμα από την αστυνομία επειδή προσπάθησε να διαφύγει τον έλεγχο. Ο Αλί Χεμντάν, σύμφωνα με την αστυνομία πυροβολήθηκε στο πόδι, ωστόσο φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν να έχει δεχθεί σφαίρα στην καρδιά.

Ο Αλί δούλευε σε μία βιοτεχνία για να υποστηρίξει την οικογένειά του. Στη διάρκεια του διαλείμματος βγήκε έξω και βρέθηκε μπροστά σε μπλόκο της αστυνομίας. Γνώριζε για την απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει για τους νέους κάτω των 20 χρόνων, αλλά δεν είχε ούτε ταυτότητα μαζί του ούτε σχετική άδεια εργασίας. Φοβήθηκε για το πρόστιμο και προσπάθησε να διαφύγει, μπαίνοντας σε σοκάκια. Τότε ένας αστυνομικός άρχισε να πυροβολεί στον αέρα για να τον σταματήσει, όμως ο Αλί συνέχισε να τρέχει για να ξεφύγει. Μία από τις σφαίρες όμως του αστυνομικού ήταν μοιραία… Διακομίστηκε στο νοσοκομείο αλλά οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον σώσουν.

Μετά την έντονη κοινωνική κριτική κατά της κυβέρνησης και της αστυνομίας,  ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού επικοινώνησε με την οικογένειά του θανόντος για να τους συλλυπηθεί και να τους διαβεβαιώσει ότι ξεκίνησε έρευνα εις βάρος του αστυνομικού που τον πυροβόλησε «κατά λάθος», όπως ισχυρίστηκε η αστυνομία των Αδάνων.

Υποχωρεί ο κορονοϊός στην Τουρκία

Υποχώρηση της εξάπλωσης του κορονοϊού στην Τουρκία δείχνουν και σήμερα τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας. Μέσα σε ένα 24ωρο η Τουρκία κατέγραψε 92 θανάτους και 2.392 κρούσματα, ενώ ανάρρωσαν 5.018 ασθενείς. Συνολικά ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στις 2.992 και των κρουσμάτων στις 114.653.