Συρία: Τουλάχιστον 11 νεκροί σε επίθεση του Ισλαμικού Κράτους — Σεισμός σε Τουρκία, Συρία: Μεγάλη “ανώνυμη” δωρεά στους πληγέντες

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από επίθεση στην κεντρική Συρία, η οποία έχει αποδοθεί στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στη Βρετανία, η  ομάδα «επιτέθηκε σε περίπου 75 άτομα το Σάββατο ενώ μάζευαν τρούφες στην περιοχή Παλμύρα, στην ανατολική ύπαιθρο της Χομς».

Η επίθεση σκότωσε «10 άμαχους, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα, και ένα μέλος των δυνάμεων του [συριακού] καθεστώτος», ανέφερε, προσθέτοντας ότι άλλοι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας SANA μετέδωσε την επίθεση, όπως μεταδίδει το Middle East Eye, αλλά έδωσε μικρότερο αριθμό νεκρών, λέγοντας ότι οι «τρομοκράτες» του Ισλαμικού Κράτους πυροβόλησαν με πολυβόλα και σκότωσαν τέσσερις πολίτες, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα.

Πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, έχουν γίνει στόχος τα τελευταία χρόνια ενώ κυνηγούν τρούφες σε κεντρικές, βορειοανατολικές και ανατολικές περιοχές της Συρίας.

Τον Απρίλιο του 2021, η ομάδα εξαπέλυσε παρόμοια επίθεση, απαγάγοντας 19 άτομα, κυρίως πολίτες, στην ανατολική ύπαιθρο της κεντρικής πόλης Χάμα.

Συριακά και ρωσικά ελικόπτερα συνεχίζουν να εξαπολύουν αεροπορικές επιδρομές με στόχο κρησφύγετα του ΙΚ στην έρημο.

 

Σεισμός σε Τουρκία – Συρία: Μεγάλη “ανώνυμη” δωρεά στους πληγέντεςΤρεις γυναίκες παρακολουθούν τις εικόνες καταστροφής από τους σεισμούς σε Τουρκία και Συρία

Τρεις γυναίκες παρακολουθούν τις εικόνες καταστροφής από τους σεισμούς σε Τουρκία και Συρία 

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν εκθείασε την κίνηση συμπατριώτη του να δωρίσει 30 εκατομμύρια δολάρια στους πληγέντες από τον σεισμό σε Τουρκία και Συρία.

Σε δωρεά 30 εκατομμυρίων δολαρίων προς τα θύματα του σεισμού σε Τουρκία και Συρία, που αφήνει πίσω του δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές, προχώρησε ένας κάτοικος των ΗΠΑ από το Πακιστάν.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Σεχμπάζ Σαρίφ, έγραψε το Σάββατο στο Twitter ότι ήταν “βαθιά συγκινημένος από το παράδειγμα” που έδωσε ένας συμπατριώτης του, ο οποίος προτίμησε να παραμείνει υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Ο εν λόγω δωρητής, σύμφωνα με τον Guardian, μπήκε στο κτίριο που στεγάζεται η τουρκική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον, έκανε τη δωρεά υπέρ των θυμάτων και στη συνέχεια αποχώρησε.

Το tweet του Σαρίφ ανέφερε πως πρόκειται για “πράξη φιλανθρωπίας που επιτρέπει στην ανθρωπότητα να θριαμβεύσει”.

Ο αρχισυντάκτης του πολιτικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Election Post, Mustafa Tanyeri, έγραψε στο Twitter ότι ο πρεσβευτής της Τουρκίας στην Ουάσινγκτον, Murat Mercan, επιβεβαίωσε τη δωρεά που εντάσσεται στο πλαίσιο εκστρατείας βοήθειας και αλληλεγγύης που ξεκίνησε στις ΗΠΑ.

Η δωρεά ήρθε, επίσης, μετά τις εκκλήσεις του παγκόσμιου επισιτιστικού προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για 77 εκατ. δολάρια προκειμένου να δοθούν μερίδες φαγητού σε τουλάχιστον 590.000 εκτοπισμένους στην Τουρκία και 284.000 στη Συρία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*