Συρία: Πέντε νεκροί από έκρηξη – Μαλί: Νεκροί δύο Γάλλοι στρατιώτες

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα, εκ των οποίων οι τρεις πολίτες, από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου κοντά σε λαχαναγορά της συνοριακής πόλης Ράις αλ-Άιν στη βορειοανατολική Συρία, η οποία βρίσκεται υπό τουρκικό έλεγχο.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, κάποιοι από αυτούς σοβαρά.

 

Μαλί: Νεκροί δύο Γάλλοι στρατιώτες

Δύο Γάλλοι στρατιώτες σκοτώθηκαν το Σάββατο κατά τη διάρκεια επιχείρησης στο Μαλί και ένας τρίτος τραυματίστηκε όταν ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός έπληξε το θωρακισμένο όχημά τους, όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Οι στρατιώτες που συμμετέχουν στην ιμπεριαλιστική επέμβαση της Γαλλίας στο Μάλι στο όνομα της καταδίωξης ισλαμιστών μαχητών, βρίσκονταν σε αποστολή αναγνώρισης και συλλογής πληροφοριών στην ανατολική περιοχή Μενάκα όταν συνέβη η έκρηξη, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Πριν λίγες μέρες τρεις Γάλλοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στο Μαλί, επίσης από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, κατά τη διάρκεια αποστολής στη νότια περιοχή του Χομπορί.

Το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Βόρεια Αφρική ανέλαβε την υπεύθυνη για αυτήν την επίθεση, ανέφερε χθες Σάββατο το ινστιτούτο SITE Intelligence Group, που ειδικεύεται στην παρακολούθηση ισλαμιστικών και εξτρεμιστικών οργανώσεων στο διαδίκτυο.

Οι στρατιωτικοί και στις δύο περιπτώσεις ήταν μέλη της γαλλικής στρατιωτικές δύναμης Μπαρχάν, που επιχειρεί στο Μαλί.

Υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δεσμευτεί απέναντι στον Μακρόν για την αποστολή και ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Μαλί στο άμεσο μέλλον.