Συνταξιούχοι: Πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα την Παρασκευή 24 Ιούνη — Επεισόδιο στον Βύρωνα: Κατάληψη στο Δημαρχείο πριν από ομιλία του Θεοδωρικάκου

Στα Προπύλαια στις 11 π.μ. και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου — Διεκδικούν αυξήσεις στις συντάξεις και όχι ψίχουλα κοροϊδίας — οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις καλούν: «να μη λείψει κανένας»

Σε πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα στα Προπύλαια αύριο Παρασκευή στις 24 Ιούνη στις 11 π.μ. στα Προπύλαια και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου προχωρούν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις καλώντας «να μη λείψει κανένας».

Όπως ενημερώνουν, «η συγκέντρωση με πορεία θα κατευθυνθεί προς το Μέγαρο Μαξίμου, όπου έχει ζητηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων με τον κ. Πρωθυπουργό».

Οι συνταξιούχοι θα διαδηλώσουν ενάντια στις περικοπές και την ακρίβεια, διεκδικώντας αυξήσεις στις συντάξεις τους και επιστροφή της 13ης και της 14ης σύνταξης, απορρίπτοντας τα ψίχουλα της κοροϊδίας.

Ειδικότερα, απαιτούν: Να δοθούν τώρα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, σε όλο το ποσό των καταβαλλόμενων συντάξεων, μαζί με το ποσό της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς. Κατώτατη σύνταξη στα 650 ευρώ. Άμεση έκδοση συντάξεων. Να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ. Να αποδοθούν οι παρακρατημένες συνδρομές στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Αναλυτικά στο κάλεσμα αναφέρονται τα εξής:

«Σε όλους τους συνταξιούχους της χώρας μας, για μια ακόμη φορά στην Αθήνα, την Παρασκευή 24/6/22 στα Προπύλαια ώρα 11 π.μ.

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

Ο δρόμος του αγώνα είναι η μοναδική μας δύναμη, δυνατότητα και ελπίδα, για να αντιμετωπίσουμε τη βαρβαρότητα που ζούμε.

Να μη λείψει κανένας και καμιά, η ζωή μας, η ζωή των παιδιών μας και του λαού τσακίζεται.

Για μια ακόμη φορά να βροντοφωνάξουμε μπροστά στο πρωθυπουργικό μέγαρο με όλη μας τη δύναμη:

Δεν αντέχουμε τις περικοπές. Δεν αντέχουμε την ακρίβεια. Απαιτούμε να ζήσουμε με τις συντάξεις που πληρώσαμε, μαζί και με τη 13η και 14η σύνταξη, που τις πληρώσαμε με τη δουλειά μας και τις περικόψατε. Όχι με τα ψίχουλα της κοροϊδίας.

Να δοθούν τώρα αυξήσεις που η ακρίβεια τσακίζει κόκκαλα και όχι το 2023, σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, σε όλο το ποσό των καταβαλλομένων συντάξεων, μαζί με το ποσό της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς.

  • Κατώτερη σύνταξη στα 650 ευρώ από τα 384 που είναι σήμερα. Οι κατώτερες συντάξεις φθάνουν να καλύψουν το 15ήμερο και οι μεγαλύτερες τις 22 ημέρες τον μήνα.
  • Να εκδοθούν άμεσα οι συντάξεις μας, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρείες που τα διαχειρίζονται, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.
  • Να αποδοθούν τώρα οι παρακρατημένες συνδρομές στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.
  • Να γίνει τώρα άμεσα πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.
  • Να καταργηθεί η αντεργατική – αντιλαϊκή – αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία. Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας από την ακρίβεια.
  • Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά μας ταμεία.
  • Όχι στον καταστρεπτικό ιμπεριαλιστικό πόλεμο με τη βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, την οποία καταδικάζουμε, απαιτούμε να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας.

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

Είμαστε ξανά στο ιερό πεζοδρόμιο του αγώνα και διεκδικούμε ό,τι έχουμε πληρώσει με τη δουλειά μας. Δεν χρωστάμε σε κανέναν, δεν δανειστήκαμε, δεν μας χαρίστηκε τίποτε από καμιά κυβέρνηση και απαιτούμε από τον πρωθυπουργό να δεχτεί την αντιπροσωπεία μας.

Χορτάσαμε από ψέματα και υποσχέσεις από όλες τις κυβερνήσεις. Χορτάσαμε τα παιγνίδια, ο ένας παίρνει τη σκυτάλη από τον άλλον, για να συνεχίζουν την ίδια αντισυνταξιουχική – αντιλαϊκή πορεία αφήνοντάς μας με πενιχρές συντάξεις, χωρίς γιατρούς, νοσοκομεία, φάρμακα. Χορτάσαμε τους “καυγάδες σας” για να διαμορφώνετε εντάσεις ανάμεσα στον λαό για τις ψήφους στις εκλογές και για να συνεχίζετε τις καταστροφικές σας πολιτικές.

Κατεβαίνουμε όλοι και όλες στον δρόμο του αγώνα και απαιτούμε λύσεις στα προβλήματά μας. Συνεχίζουμε σταθερά σε αυτόν τον μονόδρομο γιατί μέσα από τη δράση και τους αγώνες καταφέραμε να αποκρούσουμε, να καθυστερήσουμε αντιλαϊκά – αντισυνταξιουχικά μέτρα. Σωτήρες δεν υπάρχουν, μόνο με μαζική συμμετοχή και δράση μπορούμε να αποτρέψουμε αυτή την καταστροφή που ζούμε.

Να μη λείψει κανένας από την πανελλαδική συγκέντρωση στις 24/6/22 ώρα 11 π.μ. στα Προπύλαια. Θα ακολουθήσει πορεία στο πρωθυπουργικό μέγαρο».

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνει και ο Σύνδεσμος Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Αθηνών και Περιχώρων, με προσυγκέντρωση για τους συνταξιούχους του ταμείου στα παλιά γραφεία του ταμείου, Ευπόλιδος 12, στις 10.30 π.μ.

 

Επεισόδιο στον Βύρωνα: Κατάληψη στο Δημαρχείο πριν από ομιλία του Θεοδωρικάκου – Καταγγέλλει τον δήμαρχο η Νέα ΔημοκρατίαΚατάληψη στο δημαρχείο Βύρωνα: Ματαιώθηκε συγκέντρωση της ΝΔ | DIFERNEWS

Τον δήμαρχο Βύρωνα καταγγέλλει η ΝΔ και του καταλογίζει ευθύνες για το γεγονός ότι το δημαρχείο όπου είχε οριστεί ως χώρος για την πολιτική συγκέντρωση του κυβερνώντος κόμματος με ομιλητή τον Τάκη Θεοδωρικάκο τελεί υπό κατάληψη.

Συμφωνα με την καταγγελία της ΝΔ «ο δήμαρχος της πόλης κ. Κατωπόδης, ενώ είχε συμφωνήσει στην παραχώρηση του χώρου στην ΝΔ, έχει βαριά ευθύνη για ακραία αντιδημοκρατική συμπεριφορά καθως τώρα δεν επιτρέπει ουσιαστικά την διεξαγωγή της συγκέντρωσης αφήνοντας μια χούφτα ατόμων να καταλάβουν το χώρο του δημαρχείου».

Τι έχει συμβεί; Στο δημαρχείο του Βύρωνα πραγματοποιείται κατάληψη από τη «Συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη» ακριβώς ως ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη και σκοπός αυτής της κατάληψης είναι η ματαίωση της εκδήλωσης με ομιλητή τον Τάκη Θεοδωρικάκο λόγω της ιδιότητάς του ως υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Συμβολική κίνηση

Σε ανακοίνωσή της η «Συνέλευση αλληλεγγύης» κάνει λόγο για εκδικητική συμπεριφορά των αρχών κατά του Γ. Μιχαηλίδη και ζητώντας την αποφυλάκισή του τονίζει ότι «αποφασίσαμε να κάνουμε μια συμβολική κίνηση στο Δημαρχείο Βύρωνα όπου είναι προγραμματισμένη εκδήλωση, με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο.

»Ενορχηστρωτή σε συνέχεια άλλων, ενός αστυνομικού κράτους το οποίο, πέρα από όσα αναφέρθηκαν ήδη, διαχειρίζεται όλα τα προβλήματα της κοινωνίας με κατασταλτικούς όρους, δαπανά το δημόσιο χρήμα σε εξοπλισμούς και προσλήψεις αστυνομικών για να διαχειριστεί τον Covid-19, συνεισφέροντας έτσι στην πλήρη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, καταστέλει και συλλαμβάνει εργαζόμενους όταν διαμαρτύρονται για συνθήκες εργασίας και εκδικητικές απολύσεις, συνεχίζει την θανατοπολιτική των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων, επιβάλει το κατασταλτικό δόγμα εντός των πανεπιστημίων.

»Ο συγκεκριμένος Υπουργός διαλαλεί ότι με δική του πρωτοβουλία η εκπαίδευση των αστυνομικών θα γίνεται πλέον στα πρότυπα των στρατιωτικών σχολών και ξέρουμε καλά ότι η στρατιωτικοποίηση της αστυνομίας έχει στόχο να κάνει ακόμη πιο σκληρή την καταστολή απέναντι σε όποιον και όποια σηκώνει κεφάλι απέναντι στις πολιτικές τους».

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί σε κοντινό χώρο

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:

«Η τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στο Βύρωνα έχει προγραμματίσει για σήμερα το απόγευμα πολιτική συγκέντρωση στον χώρο του δημαρχείου της πόλης με ομιλητή τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο. Ο Δήμαρχος της πόλης κ. Κατωπόδης, ενώ είχε συμφωνήσει στην παραχώρηση του χώρου στην ΝΔ, έχει βαριά ευθύνη για ακραία αντιδημοκρατική συμπεριφορά καθως τώρα δεν επιτρέπει ουσιαστικά την διεξαγωγή της συγκέντρωσης αφήνοντας μια χούφτα ατόμων να καταλάβουν το χώρο του δημαρχείου.

»Η συμπεριφορά του δημάρχου που υποστηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί κάθε δημοκρατικό πολίτη, κάθε λογικό άνθρωπο. Αυτή είναι στην πράξη η αντίληψη τους για τη δημοκρατία. Η τοπική οργάνωση θα πραγματοποιήσει κανονικά την συγκέντρωση σε κοντινό χώρο προκειμένου να υπάρξει μία έμπρακτη απάντηση στην συμπεριφορά αυθαιρεσίας και αλαζονείας του Δημάρχου».

Βολιδοσκόπηση

Σύμφωνα με το indymedia «αυτή τη στιγμή αστυνομικοί από την ασφάλεια της ΓΑΔΑ πήγαν στο Δημαρχείο του Βύρωνα με σκοπό να βολιδοσκοπήσουν τις προθέσεις των συντρόφων και συντροφισσών που βρίσκονται μέσα. Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες αρνήθηκαν οποιονδήποτε διάλογο. Παράλληλα, διάβασαν το κείμενο που εξηγεί τους λόγους αυτής της παρέμβασης. Όλοι/όλες τώρα στο Δημαρχείο του Βύρωνα προκειμένου να ματαιώσουμε την εκδήλωση με τον υπουργό ΠΡΟΠΟ Τ. Θεοδωρικάκο».

Οι καταληψίες μάλιστα καλούν «τον Δήμαρχο Βύρωνα, τους εργαζόμενους του Δήμου και την γειτονιά να πάρει θέση απέναντι στον Υπουργό των Δολοφόνων. Τα επικοινωνιακά και προεκλογικά του πανηγυράκια δεν χωράνε στις γειτονιές μας. Να στηθούν στα Υπουργεία, στα κομματικά γραφεία ή στα κυριλέ ξενοδοχεία που έχουν ξεφυτρώσει σε κάθε μήκος και πλάτος της Αθήνας επιβάλλοντας την «κάθαρση» των γειτονιών μας από τους κατοίκους της, μέσω της αύξησης ενοικίων και των επιχειρήσεων σκούπα, ώστε να εγκατασταθεί το κεφάλαιο».