Συνεχίζουν να κρύβουν πόσα πήραν τα (υπαρκτά και ανύπαρκτα) ΜΜΕ από τα 20 εκ. του Πέτσα – Ο Μητσοτάκης απέλυσε τον Τράγκα από το Action 24

Την ώρα που συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τον τρόπο διαχείρισης των 20 εκ. ευρώ για την καμπάνια για τον κορονοϊό “Μένουμε Σπίτι” και “Μένουμε Ασφαλείς”, με τον Στέλιο Πέτσα να έχει δώσει μέχρι στιγμής στη δημοσιότητα μόνο μία λίστα με τα ονόματα των μέσων που συμμετείχαν (από οπου ήδη έχουν προκύψει εξώφθαλμες περιπτώσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος, με ιστοσελίδες πυ είτε κυριολεκτικά δεν υπάρχουν είτε έχουν να ανανεωθούν 8 και 10 χρόνια, για να μη μιλήσουμε για μέσα ιδιοκτησίας κουμπάρων, γνωστών, κλπ) έρχεται η νέα απόφαση για τη χορήγηση των επιδομάτων των 534 και των 800 ευρώ να κάνει τα πράγματα,από μία άποψη, ακόμα χειρότερη!

Και αυτό γιατί την ώρα που τα ακριβή ποσά που έλαβε το κάθε μέσο που συμμετειχε στην καμπάνια συνεχίζουν να αγνοούνται, πλην όσων έχουν δηλώσει ήδη με δική τους πρωτοβουλία πόσα έλαβαν, έρχεται η ΚΥΑ των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας για την καταβολή αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ και 300 ευρώ σε ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, κλπ να ορίσει ως βασική προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος ότι “οι δικαιούχοι να ανακοινώσουν με κάθε πρόσφορο μέσο ότι πήραν την αποζημίωση ειδικού σκοπού, αναρτώντας αφενός αφίσα στην εταιρεία τους και αφετέρου στην ιστοσελίδα τους, όπου θα περιγράφουν εν συντομία την οικονομική ενίσχυση που έλαβαν“. (πηγή: skai.gr)

Συγκεκριμένα:

“5.Επιπλέον, ο ενισχυόμενος οφείλει να ενημερώνει το κοινό σχετικά με την στήριξη που έχει λάβει από τα Ταμεία:

α) παρέχοντας στον διαδικτυακό τόπο του, εάν υπάρχει, σύντομη περιγραφή της πράξης, ανάλογης προς το επίπεδο της στήριξης, που περιλαμβάνει τους στόχους και τα αποτελέσματά της και επισημαίνει τη χρηματοδοτική συνδρομή από την Ένωση,

β) τοποθετώντας τουλάχιστον μία αφίσα με πληροφόρηση σχετικά με το έργο (ελάχιστο μέγεθος Α3), που περιλαμβάνει τη χρηματοδοτική συνδρομή από την Ένωση, σε σημείο εύκολα ορατό από το κοινό, όπως η είσοδος σε ένα κτίριο”.

 

Ο Μητσοτάκης απέλυσε τον Τράγκα από το Action 24

Δεύτερη απόλυση για τον Γιώργο Τράγκα… Μπορεί η δρόμοι μας να είναι διαφορετικοί αλλά σε ζητήματα που αφορούν την δημοσιογραφία και την δημοκρατία είμαστε δίπλα. Είναι επικίνδυνο οι πολιτικοί να ζητούν να απολυθούν δημοσιογράφοι και ακόμα πιο επικίνδυνο οι καναλάρχες να κάνουν πράξη της προτάσεις των πολιτικών.

Ευθεία επίθεση κατά του στενού περιβάλλοντος του Κυριάκου Μητσοτάκη και προσωπικά κατά του «πρωθυπουργικού ανιψιού», Γρηγόρη Δημητριάδη εξαπέλυσε την Τετάρτη το απόγευμα ο Γιώργος Τράγκας με συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Ο δημοσιογράφος κατηγόρησε ευθέως τον σκληρό και στενό πυρήνα του Μαξίμου για συστηματικές διώξεις εναντίον του. Ξεκαθάρισε πως η συστηματική δίωξη του για πολιτικούς λόγους από το πρωθυπουργικό περιβάλλον με άμεσες παρεμβάσεις προς τους επιχειρηματίες – εκδότες αφορούν τον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» και τον τηλεοπτικό σταθμό «Action 24» με τους οποίους συνεργαζόταν. Η υπόθεση με τον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» είναι ήδη γνωστή και ο Γιώργος Τράγκας έχει εκτενώς αναφερθεί στο παρασκήνιο της διακοπής της επαγγελματικής του συνεργασίας με αυτόν τον εκδοτικό όμιλο.

Όμως στη συνέντευξή του την Τετάρτη, ο δημοσιογράφος έδωσε στη δημοσιότητα ένα SMS που του απεστάλη από τον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού «Action 24» Διονύση Παναγιωτάκη δια του οποίου του κοινοποιούσε τη διακοπή της συνεργασίας τους. Το περιεχόμενο του SMS είναι απολύτως διαφωτιστικό ως προς το παρασκήνιο και αυτής της υπόθεσης.

Ο Γιώργος Τράγκας ανέφερε μεταξύ άλλων πως κατόπιν όλων τούτων ανησυχεί για την ασφάλεια της οικογένειάς του καθώς και για τη ζωή του εξηγώντας πως η επίθεση που δέχεται από το πρωθυπουργικό κέντρο άσκησης πολιτικής είναι διαρκής, συστηματική, σχεδιασμένη και εξοντωτική.

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Τράγκας ανέφερε πως θα μεταβεί στη δικηγορική εταιρεία του κ. Αγαπηνού προκειμένου να καταθέσει αγωγή κατά του σταθμού «Action 24» και όχι μόνον, για πλήθος βλαβών που υπέστη επαγγελματικά.

Αυτή η βλάβη αφορά και τους χορηγούς του οι οποίοι ήδη είχαν καταβάλει την διαφημιστική δαπάνη έως την 31η Ιουλίου 2020. Αποκάλυψε δε πως συνεργαζόταν με αυτόν τον τηλεοπτικό σταθμό αμισθί και με τη συνεργασία του αυτή προσέφερε στο κανάλι 15.000 με 20.000 ευρώ τον μήνα από τους χορηγούς του.

«Το Μαξίμου με αντάλλαξε» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τράγκας υπαινισσόμενος εμμέσως πλην σαφώς πώς υπήρξε αλισβερίσι μεταξύ του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού.