Η εταιρεία Initiative παραδέχτηκε ότι η λίστα Πέτσα φτιάχτηκε σε συνεργασία με το Μαξίμου – Τα… ρίχνουν στους αλγόριθμους για την επιλογή και τον αποκλεισμό ΜΜΕ
Με επιχειρήματα που… μπάζουν από παντού και κυριότερο αυτό των αλγόριθμων, η κυβέρνηση συνεχίζει την κοροϊδία περί διαφάνειας στη λίστα Πέτσα.
Ο επικεφαλής της Initiative, της εταιρείας μέσω της οποίας μοιράστηκαν τα 20 εκατομμύρια, κατέθεσε, την περασμένη Τρίτη, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, παραδεχόμενος ότι η λίστα Πέτσα φτιάχτηκε σε συνεργασία με την αναθέτουσα Αρχή, δηλαδή… την κυβέρνηση.
Είπε επίσης ότι στη λίστα έμπαιναν ΜΜΕ που αυτοπροτάθηκαν, δηλαδή είχαν μάθει για τη λίστα και κατέθεταν στην εταιρεία ή την κυβέρνηση το αίτημα τους να μπουν. Το ερώτημα που προκύπτει, όπως τονίζει και η εφημερίδα “Αυγή” είναι πώς το μάθαιναν τα ΜΜΕ από τη στιγμή που δεν υπήρξε κάποια δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος.
Ο επικεφαλής της Initiative είπε επίσης ότι για την επιλογή των δικαιούχων και για τα ποσά που μοιράστηκαν χρησιμοποιήθηκαν μαθηματικά μοντέλα big data, computer analytics και αλγόριθμοι. Το άλλο ερώτημα που προκύπτει, λοιπόν, είναι πώς οι αλγόριθμοι “κανόνισαν” να πάρει η “Εφημερίδα των Συντακτών” 30.000 ευρώ και ο “Φιλελεύθερος” με το 1/10 της κυκλοφορίας να πάρει 60.000. Και 180.000 αθροιστικά μαζί με το liberal.gr.
Όσο για το “Documento”, ο εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι αποκλείστηκε γιατί το περιεχόμενό του ήταν αντίθετο με τους σκοπούς της καμπάνιας. Να σημειωθεί βέβαια ότι ο ίδιος ο Στέλιος Πέτσας είχε πει ότι το “Documento” αποκλείστηκε επειδή δεν πληροί κριτήρια αντικειμενικότητας και δεοντολογίας και γράφει fake news…
Ακούστε το σχετικό απόσπασμα και… τα συμπεράσματα δικά σας!
Πρωτοφανείς κυβερνητικές μεθοδεύσεις στην εξεταστική για τη Λίστα Πέτσα! Νέα προκλητική εξαίρεση μάρτυρα
Μετά την… ασπίδα προστασίας στον Στέλιο Πέτσα, η Νέα Δημοκρατία αρνήθηκε να καλέσει και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας!
Οι προκλητικοί αποκλεισμοί με το έτσι θέλω των εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων, υπουργών και γενικών γραμματέων, από την Εξεταστική Επιτροπή για τη λίστα Πέτσα και τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ δημοσίου χρήματος που μοιράστηκαν σε φίλα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ΜΜΕ, συνεχίζονται.
Η Νέα Δημοκρατία δεν κάλεσε ως μάρτυρα στην Εξεταστική Επιτροπή και τον Παναγιώτη Πρεζεράκο, γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, και εκ των καθ’ ύλην αρμοδίων για το μοίρασμα των εκατομμυρίων μέσω της καμπάνιας για τον εμβολιασμό.
Αντί του αρμοδίου γενικού γραμματέα που είναι πολιτικό πρόσωπο, η Νέα Δημοκρατία, κάλεσε τον Δημήτρη Πανταζή, μέλος της επιτροπής σχεδιασμού και εκτέλεσης του έργου, που δεν είναι πολιτικό πρόσωπο.
Όπως καταγγέλλουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είναι και μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής, η ΝΔ έφτασε στο ακραίο σημείο να ανακαλέσει ακόμα και δική της απόφαση για κλήση μάρτυρα. Έτσι, αντί του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, έστειλαν ως μάρτυρα να καταθέσει μέλος άλλης επιτροπής η οποία είχε διαφορετικό αντικείμενο από τη διάθεση των εκατομμυρίων ευρώ στα ΜΜΕ.
Προκλητική κοροΐδία του Οικονόμου για τις αποκαλύψεις «φωτιά» για… VIP κλίνες ΜΕΘ!
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης κατήγγειλε την κυβέρνηση για συγκάλυψη λόγω ενοχής και ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα εξετάσει τον μάρτυρα, αρνούμενος να νομιμοποιήσει την κυβερνητική μεθόδευση.
Η δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ
«Οι θεσμικές παρεκτροπές συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Σήμερα η Ν.Δ. έφτασε στο ακραίο σημείο να παραβιάσει ακόμη και δική της απόφαση που προέβλεπε να καλέσουν για μάρτυρα τον εκπρόσωπο του Υπ.Υγείας , υπεύθυνο για την παραλαβή του έργου. Αντ’ αυτού έστειλαν ένα μέλος αντί για τον Πρόεδρο, και μάλιστα άλλης επιτροπής με διαφορετικό αντικείμενο.
Ως εκ τούτου ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. αρνήθηκε να νομιμοποιήσει μια ακόμη κυβερνητική μεθόδευση απέχοντας από την εξέταση του συγκεκριμένου μάρτυρα».