Συνεχίζει τους εκβιασμούς η κυβέρνηση Μητσοτάκη: Καμιά οικονομική βοήθεια – Διαμαρτυρία εργαζομένων στο «Αττικόν»: Σχεδιάζουν να μετατρέψουν το νοσοκομείο σε ιδιωτική επιχείρηση

Συνεχίζει τους εκβιασμούς η κυβέρνηση Μητσοτάκη: Καμιά οικονομική βοήθεια στους ανεμβολίαστους, προειδοποιεί ο Σκέρτσος

Οι εκβιασμοί από τους υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη σχετικά με τους εμβολιασμούς συνεχίζονται. Οι αντιδράσεις που προκάλεσαν τα όσα δήλωσε χθες, Τετάρτη ο Άδωνης Γεωργιάδης  προειδοποιώντας τους πολίτες πως αν δεν… ωριμάσουν και δεν συμμορφωθούν με τις υποδείξεις της κυβέρνησης τότε θα χρεοκοπήσουν το χειμώνα, δεν τους πτόησαν και έτσι συνεχίζουν να απειλούν τους πολίτες.

Σήμερα, σειρά πήρε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος ο οποίος προανήγγειλε πως θα τιμωρήσει είτε με απολύσεις που θα θεωρούνται δικαιολογημένες είτε μέσα από τον αποκλεισμό από οικονομική βοήθεια σε περίπτωση υποχρεωτικής αναστολής εργασίας ενός εργαζομένου όσους αρνούνται να εμβολιαστούν.

Έγραψε χαρακτηριστικά: «Τα όποια περιοριστικά μέτρα δημόσιας υγείας θα είναι τοπικού ή σημειακού χαρακτήρα, θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους και δεν θα συνοδεύονται από οικονομική στήριξη».

Όπως ανέφερε δεν πρόκειται να ληφθούν ξανά οριζόντια περιοριστικά μέτρα και ότι «η οικονομία και η κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν για να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι που έχουν καθολική, δωρεάν και εύκολη πρόσβαση στα εμβόλια».

Μάλιστα υποστήριξε ότι έχει έρθει η ώρα των επιχειρήσεων να κάνουν το καθήκον τους και να πείσουν όσο περισσότερους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν άμεσα.

Akis Skertsos

27.12.2020-30.6.2021

Έξι μήνες μετά την έναρξη των εμβολιασμών αξίζει τον κόπο να δούμε που έχουμε φτάσει έως σήμερα και τι πρέπει να γίνει το επόμενο δίμηνο:

👉🏻 4.839.234 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με μια δόση και από αυτούς 3.788.906 πολίτες είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Αυτό σημαίνει ότι στο τέλος Ιουνίου το 56,3% του ενηλίκου πληθυσμού της χώρας είναι μερικώς θωρακισμένοι έναντι του κορωνοιού και το 44% είναι πλήρως προστατευμένοι.

Διαμαρτυρία εργαζομένων στο «Αττικόν»: Σχεδιάζουν να μετατρέψουν το νοσοκομείο σε ιδιωτική επιχείρησηΔιαμαρτυρία εργαζομένων στο «Αττικόν»: Σχεδιάζουν να μετατρέψουν το νοσοκομείο σε ιδιωτική επιχείρηση

Μετά το χειροκρότημα και ενώ είναι προφανές ότι η υγειονομική κρίση δεν έχει τελειώσει και το ΕΣΥ παραμένει αποδυναμωμένο και κατάκοπο η κυβέρνηση προχωρά τα σχεδία της.

Μεταξύ αυτών είναι η αλλαγή της φυσιογνωμίας και του χαρακτήρα του νοσοκομείου Αττικό που το μετατρέπει σε επιχείρηση όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι οι οποίοι πραγματοποιούν σήμερα Πέμπτη παράσταση διαμαρτυρίας «Για μας είναι αιτία πολέμου, οποιαδήποτε προσπάθεια αλλοίωσης του χαρακτήρα του νοσοκομείου ενάντια στους ασθενείς και το προσωπικό, ενάντια στη δημόσια υγεία» λένε οι εργαζόμενοι.

«Η ίδια η κυβέρνηση προστάτεψε και πριμοδότησε τον ιδιωτικό τομέα μέσα στην πανδημία. Το νέο ΕΣΥ μόνο νέο δεν είναι αλλά φτιάχνεται με όλα τα παλιά και σάπια υλικά των ΣΔΙΤ, της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης. Με ότι δηλαδή απέτυχε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και είχε τραγικά αποτελέσματα για το λαό μας» εξηγούν οι ίδιοι.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ

«Να παρθεί τώρα πίσω το σχέδιο οργανισμού που προτάθηκε εν κρυπτώ και μετατρέπει το νοσοκομείο σε επιχείρηση»

«Με παρασκηνιακό, υπόγειο και αντιδημοκρατικό τρόπο επιχειρείται η αλλαγή φυσιογνωμίας και χαρακτήρα του νοσοκομείου μας. Ο χρόνος εκδήλωσης και το περιεχόμενο του νέου σχέδιου οργανισμού κατά σατανική σύμπτωση είναι καρμπόν με τις δηλώσεις του κ.Μητσοτάκη για το “νέο ΕΣΥ” που εξήγγειλε η κυβέρνηση. Με βάση το σχέδιο που έχει επεξεργαστεί η «επιτροπή σοφών» του ΑΤΤΙΚΟΥ δηλαδή μία μερίδα πανεπιστημιακών καθηγητών και ανώτερων διοικητικών παραγόντων του νοσοκομείου (ούτε 10 τον αριθμό) προβλέπεται:

1. Το νοσοκομείο να απωλέσει το δημόσιο όποιον δωρεάν χαρακτήρα είχε, ως ίδρυμα αποκλειστικά ενταγμένο στο ΕΣΥ και να μετατραπεί μέσω ΣΔΙΤ σε ακόμα πιο ιδιωτικοποιημένο, εμπορευματοποιημένο και επιχειρηματικό ίδρυμα.

2. Να διοικείται από μία ελίτ κάποιων Πανεπιστημιακών κατά τη νομοθεσία της Ιατρικής σχολής. Γνωρίζουμε ότι οι ΣΔΙΤ αποτελούν στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης. Για το ΑΤΤΙΚΟ διαλέξανε μία μερίδα των πανεπιστημιακών ως πολιορκητικό κριό για την εφαρμογή τους.

3. Να μετατραπεί σε αυτόνομη επιχειρηματική μονάδα, με δικό της προϋπολογισμό, κονδύλια και έσοδα, ώστε σταδιακά να αποκοπεί από την κρατική χρηματοδότηση. Το νοσοκομείο θα βγει στην πιάτσα της αγοράς, θα συνάπτει ΣΔΙΤ, θα αναζητεί χορηγίες. Αλλο ένα βήμα προς την πλήρη απαλλαγή του κράτους από τις δαπάνες για την Υγεία, πιο φτηνοί και λεηλατημένοι υγειονομικοί, προκειμένου οι ισολογισμοί των δημόσιων νοσοκομείων – επιχειρήσεων να αποτυπώνουν όσο το δυνατόν υψηλότερα κέρδη. Στο πλαίσιο αυτό οι εργολάβοι και η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, η κινητικότητα, οι εκβιαστικές μετακινήσεις και αποσπάσεις, οι τοποθετήσεις “ημέτερων” και προϊσταμένων managers θα γίνουν ο κανόνας.

4. Μία ομάδα πανεπιστημιακής ελίτ και οι κλειστές ομάδες σε όλα τα επίπεδα (και το νοσηλευτικό) θα περιορίσουν τη δυνατότητα εργασιακής ισοτιμίας και δίκαιης ανέλιξης σε όλο το υπόλοιπο προσωπικό, όλων των πτυχίων και όλων των κλάδων. Ήδη έχει δημιουργηθεί ένα άτυπο, δοτό και μη αιρετό όργανο, το λεγόμενο «σώμα διευθυντών», που παρακάμπτει κάθε εκλεγμένη αρχή πχ επιστημονικό συμβούλιο, και το οποίο μαζί με το καθεστώς της διεύθυνσης νοσηλευτικής ασκούν την πραγματική εξουσία στο νοσοκομείο.

5. Οι συμβασιούχοι και οι εργαζόμενοι υπό προθεσμία θα αποτελούν πλέον την πλειοψηφία στο χώρο. Οι οργανικές θέσεις προβλέπονται όλο και λιγότερες. Για τους ασθενείς θα συνεχίσει και γιγαντωθεί το αίσχος των ράντζων (που βαφτίζονται έκτακτη κατάσταση).

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ ΤΩΡΑ! Το απορρίπτουμε στο σύνολό του.

Για μας είναι αιτία πολέμου, οποιαδήποτε προσπάθεια αλλοίωσης του χαρακτήρα του νοσοκομείου ενάντια στους ασθενείς και το προσωπικό, ενάντια στη δημόσια υγεία.

Η ίδια η κυβέρνηση προστάτεψε και πριμοδότησε τον ιδιωτικό τομέα μέσα στην πανδημία.Το νέο ΕΣΥ μόνο νέο δεν είναι αλλά φτιάχνεται με όλα τα παλιά και σάπια υλικά των ΣΔΙΤ, της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης. Με ότι δηλαδή απέτυχε κατά τη διάρκειεα της πανδημίας και είχε τραγικά αποτελέσματα για το λαό μας. Δεν θα τους περάσει!