Συνεχίζει τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας ο ΟΑΕΔ – 24ωρη απεργία στον ΗΣΑΠ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΑΕΔ

Ο ΟΑΕΔ θα συνεχίσει τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας δήλωσε ο νέος διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπυρίδων Αλεξιάδης, χωρίς ωστόσο να βεβαιώσει και την παράταση του προγράμματος που είναι  σε εξέλιξη.

Επίσης, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ ανακοίνωσε δύο νέα προγράμματα απασχόλησης.:

Το πρώτο προβλέπει την επιδότηση έως και 50% των εισφορών για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας 55 έως 67 ετών. Θα έχει διάρκεια 12 μήνες και θα προβλέπει δυνατότητα παράτασης για άλλους 12 μήνες.

Το δεύτερο θα δίδει τη δυνατότητα πρόσληψης σε νέους 22 έως 39 ετών, ενώ ένα ακόμη πρόγραμμα εισόδου στην εργασία προγραμματίζεται για 300 νέους ανέργους στη Δυτική Μακεδονία .

Ο νέος διοικητής τόνισε ότι έχουν γίνει βήματα στον ΟΑΕΔ , αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία του Μηχανισμού Διάγνωσης Αναγκών που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πρόσθεσε ότι πρέπει να δημιουργηθούν μηχανισμοί αξιολόγησης των προγραμμάτων.

24ωρη απεργία στον ΗΣΑΠ

Το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ., συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ) «ενάντια σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσης των εργασιακών δικαιωμάτων και της λειτουργίας των συνδικάτων», προκήρυξε 24ωρη απεργία την ερχόμενη Τρίτη (24/9).

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

Εισαγωγή

  • Την άμεση απόσυρση των διατάξεων του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου, που αφορούν τα εργασιακά και τη λειτουργία των συνδικάτων.

Αγωνιζόμαστε:

  • Για δημόσιες μεταφορές στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου
  • Για ανάπτυξη με όρθιους τους εργαζόμενους, με αυξήσεις μισθών, με ισχυρές συλλογικές συμβάσεις και συγκροτημένα δικαιώματα.