Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο. Τα θέματα στην ατζέντα — Βασίλης Οικονόμου: Το Πόθεν Έσχες του βουλευτή που μας είπε ότι “το τζάμπα πέθανε”

Στιγμιότυπο από Υπουργικό Συμβούλιο

Συνεδριάζει το πρωί της Παρασκευής, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Υπουργικό Συμβούλιο. Τι θα συζητηθεί.

Σήμερα, Παρασκευή θα συνεδριάσει στις 11:00 υπό τον πρωθυπουργό, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Υπουργικό Συμβούλιο.

Τα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι:

– Ανακοίνωση Πράξεων Υπουργικού Συμβουλίου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

– Εισήγηση από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη για την κατάσταση και προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

– Παρουσίαση από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Κατεχόμενα ακίνητα του Δημοσίου, β) Συνεγγυητικό Κεφάλαιο Εξασφάλισης Επενδυτικών Υπηρεσιών

– Παρουσίαση από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνι Γεωργιάδη του νομοσχεδίου για τα επιχειρηματικά πάρκα

– Παρουσίαση από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής

– Παρουσίαση από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα του νομοσχεδίου για τη δικαστική αστυνομία

– Παρουσίαση από τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη των νομοθετικών πρωτοβουλιών: Συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού 2019/899 σχετικά με την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών

– Παρουσίαση από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη και την Υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη του νομοσχεδίου για το εθνικό σύστημα επιτροπείας και το πλαίσιο φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων

– Παρουσίαση από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη ερανιστικού νομοσχεδίου του Υπουργείου

– Εισήγηση από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένο για τη σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία Κυβερνητικής Επιτροπής Δεξιοτήτων.

 

Βασίλης Οικονόμου: Το Πόθεν Έσχες του βουλευτή που μας είπε ότι “το τζάμπα πέθανε”Βασίλης Οικονόμου

Ο Βασίλης Οικονόμου των 18 ακινήτων και των 259.000 ευρώ σε οφειλές, αισθάνεται πως μπορεί να κουνάει το δάχτυλο στον πολίτη που αδυνατεί να πληρώσει το ρεύμα του. Και όλα αυτά, με κυβερνητική κάλυψη.

Στην εποχή της ψηφιακής διαφάνειας, λίγα πράγματα μπορούν – επισήμως – να κρυφτούν από τον έλεγχο του μέσου πολίτη. Μια ματιά στα περιουσιακά στοιχεία του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και νυν της ΝΔ, Βασίλη Οικονόμου, είναι αρκετή για να καταλάβει κανείς πως τον ίδιο τον “παίρνει” να διατείνεται πως οι λογαριασμοί του ρεύματος είναι κάτι που μπορεί να πληρωθεί, όσο “φουσκωμένοι” να είναι.

Ο ίδιος άλλωστε, το πρωί της Πέμπτης, φρόντισε να κουνήσει το δάχτυλο στο μέσο νοικοκυριό και στον μέσο συνταξιούχο, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ πως “ο τζάμπας πέθανε” και πως οι διακοπές στο ρεύμα, είναι επί της ουσίας αιτιολογημένες. Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, για όλα φταίει η… νοοτροπία του νεοέλληνα, που έχει γαλουχηθεί στο “τζάμπα”, σε μια ρητορική που μας θύμισε αρκετά το αξέχαστο, “μαζί τα φάγαμε”. Κοινώς, φταίει ο πολίτης για την ανέχειά του γιατί δεν συμπεριφέρεται ορθά.

Η όλη αποποίηση πολιτικής ευθύνης ενισχύθηκε στη συνέχεια και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γ. Οικονόμου, ο οποίος καλύπτοντας τον συνονόματο και ομόσταυλό του, είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πως η κυβέρνηση κάνει το καλύτερο για τις τιμές στο ρεύμα, και πως διακοπές γίνονταν και επί ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, το Μαξίμου θεωρεί εύλογο τον μισθό του πρόεδρου και διευθύνοντα συμβούλο της ΔΕΗΓιώργου Στάσση, και των golden boys, γιατί η “διοίκηση έσωσε τον φορέα”. Μιλάμε προφανώς για μια λογική των δύο μέτρων και δύο σταθμών. Από τη μια οι προύχοντες έχοντες την εξουσία, και από την άλλη ο πολίτης που αγωνιά για το πώς θα βγάλει το μήνα.

Από τη μια ο πολίτης που βλέπει φουσκωμένους λογαριασμούς των 700 ευρώ με ρήτρες αναπροσαρμογής που δεν μπορεί να κατανοήσει, με μισθούς που μπορεί και να μην ξεπερνούν την οφειλή του, και από την άλλη τα golden boys των παχυλών απολαβών, των bonus και των χλιδάτων κατοικιών, και ο κ. Β. Οικονόμου των 18 ακινήτων, αλλά και των 259.000 ευρώ σε οφειλές (στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων).

Χρήστος Δεμέτης