Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο με βαριά ατζέντα. Τα θέματα που θα συζητηθούν – Γεννηματά: Στηρίζουμε την προσφυγή των δήμων Δάφνης, Υμηττού, Βύρωνα

υπουργικό συμβούλιο
Τι θα συζητηθεί στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο

Συνεδριάζει στις 10:00, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το υπουργικό συμβούλιο, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τα θέματα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου είναι:

Παρουσίαση από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένο του νομοσχεδίου για την Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων.

Παρουσίαση από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη των νομοθετικών πρωτοβουλιών α) Αναπτυξιακός νόμος: Ελλάδα 2.0, β) Εκσυγχρονισμός του δικαίου του ανταγωνισμού και ενσωμάτωση της Οδηγίας 2019/1.

Παρουσίαση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη του νομοσχεδίου για τη διάρθρωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και την οργάνωση και λειτουργία της Αστυνομικής Ακαδημίας.

Ενημέρωση από τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση για το νέο κυβερνητικό πάρκο στον χώρο της ΠΥΡΚΑΛ.

Ενημέρωση από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη για τα Ευρωπαϊκά Ταμεία Μετανάστευσης 2021-2027.

Εισήγηση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα σχετικά με την έγκριση του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων.

Εισήγηση από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο για τον απολογισμό και προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου: α) Παρουσίαση απολογισμού α’ εξαμήνου 2021, β) Έγκριση στόχων 2022, γ) Έγκριση αναθεωρήσεων Ενοποιημένου Σχεδίου Δράσης.

 

Γεννηματά: Στηρίζουμε την προσφυγή των δήμων Δάφνης-Υμηττού και Βύρωνα για τους δημόσιους χώρουςΗ Φώφη Γεννηματά

Η Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε με τους δημάρχους Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού στηρίζοντας την απόφασή τους να προσφύγουν στον Άρειο Πάγο για την περιοχή του Θεάτρου Βράχων.

Με τους δημάρχους Βύρωνα, Γρηγόρη Κατωπόδη, και Δάφνης-Υμηττού, Αναστάσιο Μπινίσκο, συναντήθηκε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, εκφράζοντας τη στήριξη του κόμματός της στην απόφαση των δύο Δήμων να προσφύγουν στον Άρειο Πάγο για την περιοχή του Θεάτρου Βράχων, που το Εφετείο απέδωσε σε ιδιώτες.

«Είναι απαράδεκτο να αμφισβητείται ο δημόσιος χαρακτήρας εκτάσεων στον Υμηττό και σκανδαλωδώς να απειλείται η παράδοση τους σε ιδιώτες, που θα συνεπάγεται και την καταπάτηση αναδασωμένων εκτάσεων που ήδη έχουν χαρακτηριστεί ως αναδασωτέες», δήλωσε η κυρία Γεννηματά και διαβεβαίωσε τους δημάρχους πως το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει την προσφυγή στον Άρειο Πάγο, για την αναίρεση της αδικαιολόγητης απόφασης του Εφετείου Αθηνών.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επισήμανε, επίσης, πως οι εκτάσεις στη Ζώνη Προστασίας του Υμηττού αποτελούν πνεύμονα πρασίνου και χώρο αθλητισμού και πολιτισμού για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και κάλεσε την κυβέρνηση να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον και να διασφαλίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων.