Συνεδρίαση ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Εγκρίθηκε η πολιτική διακήρυξη – Αλ. Τσίπρας: Ιστορικό βήμα η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για Συνεδρίαση ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ

Ως ιστορικό βήμα και σημείο αναφοράς όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη, χαρακτήρισε το εγχείρημα της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας, κλείνοντας τη συνεδρίαση της νεοσυσταθείσας Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία όπου και εγκρίθηκε ομόφωνα η πολιτική διακήρυξη, που είχε εγκριθεί στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Με την ομόφωνη έγκριση της πολιτικής διακήρυξης, που είχε εγκριθεί στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, και της εισηγητικής τοποθέτησης του Αλέξη Τσίπρα, ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εργασίες της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας.

 Στην ομιλία του στο κλείσιμο των εργασιών της συνεδρίασης, ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα ζητήματα που έθεσαν οι ομιλητές του διημέρου της ΚΕΑ, ενώ παράλληλα σχολίασε τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, ασκώντας δριμεία κριτική στη ΝΔ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής με αφορμή και την τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά [σ.σ.: μίλησε για «λαθροεισβολή»] στο συνέδριό της.

Ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ για ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική και ότι εκπροσωπεί την οικονομική ολιγαρχία, αναφερόμενος στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που ψήφισε η κυβέρνηση, το οποίο αναιρεί όλα όσα είχε κερδίσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Ειδικότερα, υπογράμμισε πως η ΝΔ με την πολιτική της ατζέντα έκανε \ξεκάθαρο ποια συμφέροντα εξυπηρετεί, αφού χρησιμοποίησε το δημοσιονομικό χώρο προκειμένου να “δώσει στους λίγους πολλά και στους πολλούς λίγα”, φέρνοντας ως παράδειγμα τις ελαφρύνσεις του ΕΝΦΙΑ για τα μεγάλα εισοδήματα αλλά και τη μείωση της φορολογίας στις μεγάλες επιχειρήσεις.