Συναυλία Αλληλεγγύης για τον Γιάννη Μιχαηλίδη στα Προπύλαια

Ο αναρχικός Γιάννης Μιχαηλίδης βρίσκεται σε απεργία πείνας εδώ και περίπου 2 μήνες με μόνο σκοπό την αποφυλάκιση του.

Το δικαστικό συμβούλιο στις 25/7  θα αποφασίσει για την αίτηση αποφυλάκισης του Γιάννη Μιχαηλίδη ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας σχεδόν δύο μήνες και έχει συμπληρώσει τις  τυπικές προϋποθέσεις για την αποφυλάκιση του.

Η υγεία του βρίσκεται σε κίνδυνο, ωστόσο η πολιτεία εξακολουθεί να τον αντιμετωπίζει με εκδικητικότητα και άνιση μεταχείριση σε σχέση με άλλους πιο «προνομιούχους».

Η συναυλία αλληλεγγύης ανακοινώθηκε μέσω Facebook και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 24 Ιουλίου στις 18:00 στα Προπύλαια.

Το κάλεσμα των διοργανωτών

Ο αναρχικός Γ. Μιχαηλίδης βρίσκεται σε απεργία πείνας εδώ και περίπου 2 μήνες, με μόνο σκοπό την αποφυλάκιση του. Από τα τέλη Μαίου έχει αναπτυχθεί ένα πολύμορφο μαζικό και δυναμικό κίνημα αλληλεγγύης, το οποίο σπάει τη σιωπή που προσπαθεί να επιβάλλει το κράτος στον αγώνα του Γιάννη.

Ο αγώνας αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στη σημαντικότερη καμπή του, καθώς το κίνημα βγαίνει μαζικά στο δρόμο ενόψει του δικαστικού συμβουλίου στις 25/7 που θα αποφασίσει για την αίτηση αποφυλάκισης του συντρόφου.

Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη. Η δικαιοσύνη που αποφυλάκισε τις τελευταίες μέρες δολοφόνους και βιαστές είναι ταξική. Είναι η φωνή του κράτους και της καπιταλιστικής κοινωνίας, που τρέμουν ανθρώπους σαν τον Γιάννη, διότι στο πρόσωπό τους φέρουν την αξιοπρέπεια και την αδιαλλαξία του ανθρώπου που αγωνίζεται και κρατά πάντα ψηλά το κεφάλι. Στο πρόσωπό τους φέρουν την προοπτική της επαναστατικής ανατροπής του κόσμου της μισθωτής σκλαβιάς και της εξουσίας. Ο Γιάννης κρατείται “προληπτικά” όμηρος του κράτους.